Klepet
Dragan Matić je predsednik Sveta SMC-ja . Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Predvolilni klepet: Dragan Matić (SMC)

Klepet s predstavniki političnih strank v predvolilni kampanji
23. maj 2018 ob 10:16,
zadnji poseg: 23. maj 2018 ob 12:12
Ljubljana - MMC RTV SLO

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bil predsednik Sveta SMC-ja Dragan Matić.

"Zdi se mi, da so državljani današnje ugodne razmere začeli razumevati kot samoumevne. Kar pa je daleč od resnice. Boj za demokracijo in normalno družbo poteka ves čas. Na volitvah se bomo odločali ali želimo ostati normalna družba, ali pa se vrniti v čas političnih kriz, gospodarske negotovosti in socialnih stisk. Žal je tudi drža medijev taka, da na predvolilnih soočanjih izpostavljajo negativne teme, afere in iz politike, oz. politikov ustvarjajo reality show," je o prezrtih rezultatih Cerarjeve vlade v MMC-jevem klepetu opozoril Dragan Matič.

Poslanec SMC-ja v zadnjem mandatu DZ-ja je tudi naštel nekatere dosežke njegove stranke, ki je bila najštevilčnejša v parlamentu.

"Vzpostavili smo politično stabilnost, uredili javne finance tj. v red postavili državno denarnico ter postavili pogoje za gospodarsko rast, znižanje brezposelnosti - odpirajo se nova delovna mesta, prihajajo nove investicije, krepimo socialno politiko. Državi smo postavili nove temelje in vrnili optimizem. V ospredje smo postavili potrebe ljudi, ne politike. Prenehali smo z ideološkim bojem - delitvijo na leve in desne! Za nadaljevanje uspešnega trenda potrebujemo še en mandat. Konja, ki vleče ne menjaš," je med drugim navedel Matić, ki je tudi poudaril, da, "kar šteje za SMC so rezultati dela, ki jih čutijo državljani ne pa volilne matrice."G. C.
Prijavi napako
Komentarji
GoodFella
# 23.05.2018 ob 11:11
Predlogi, kot je Matićev, da bi se pripadnikom narodov nekdanje SFRJ, podeljevalo manjšinske pravice, so absolutno nepsrejemljivi. Ob tem se vprašam, ali dotični gospod mogoče ni zgrešil stranke, tako kot denimo Brglez, ki ga vidim prej v Levici kot pa v stranki, ki zase pravi, da je baje sredinska.
semaino
# 23.05.2018 ob 11:52
Non stop jokajo, da je Jansa klical EU Trojko.

On je svaril pred njo.

Potem pa smo dobili SLO Trojko in 5 miljard dokapitalizacije. Pa nobenega bankiraj v zaporu! Nobene reforme.

EU Troika bi bila 3x bolj poceni in boljsa za nas razvoj!
GeorgeB
# 23.05.2018 ob 11:37
Gospodu Matiću sem postavil naslednje vprašanje:

Spoštovani gospod Matić, Vaši stranki se očita, da je največja prevara slovenskih volitev in to vseh časov. Očita se vam, da ste ekspozitura sivih elit, stricev iz ozadja in koruptivne konjukture. Povejte vsaj en argument, ki bi dokazoval nasprotno.

Njegov odgovor:

Ne vidim niti enga argumenta za vašo tezo. Enkrat bi rad spoznal te strice iz ozadja.

Moj argument:

Vsaj dva poslanca iz SMC stranke to trdita. Poslanca, ki sta bila 4 leta z vami v parlamentu, na sestankih parlamentarne skupine stranke, na vseh sestankih, kjer se je debatiralo o posameznih primerih, kjer je se bilo potrebno odločiti za eno ali drugo smer. Če to povejo sami člani stranke, poleg vseh dejstev, ki kažejo na koruptivna dejanja izvrešnega odbora stranke in njenega predsednika, po tem res ne rabiš dodatnih argumentov...
Upam, da se ta "nateg" ne ponovi še enkrat in ostanete zunaj praga parlamenta. Še enega mandata stranke, ki je v funkciji glasovalnega stroja v prid koruptivne hobotnice v navezi SD in DeSus (plus satelit SMC), Slovenija res ne potrebuje...
jakosol
# 23.05.2018 ob 12:06
Joj, kakšne nebuloze trosi v zvezi z vpisom pravic pripadnikov bivših jugo republik v Ustavo. Tu ne gre za nikakršno avtohtono skupnost, kot so Italijani v slovenski Istri ali Madžari v Prekmurju ali kot so bili Kočevski Nemci, ki so že v 14. stoletju naselili kočevsko območje. Pri teh jugo narodih gre za ekonomske migrante, ki so se v obdobju industrializacije (od konca 50. let) po 2. svetovni vojni priseljevali v Slovenijo v novo zgrajena blokovska naselja (Ljubljana, Velenje, Jesenice, ...). Seveda je šlo takrat za Jugoslavijo. Ampak sedaj so ti vsi slovenski državljani, ki imajo po Ustavi RS enake pravice ne glede na njihovo poreklo. Da pa bi se te skupnosti uvrstilo v Ustavo na enako raven kot italijansko in madžarsko skupnost, je pa absurd in čisto politično preračunavanje. Kaj bi potem te skupnosti zahtevale še svoje poslance in bi imeli dvojno volilno pravico? To je očitno projekt slovenske levice, kako si z obvodom zagotoviti dodatne poslance in volilce. Zakaj pa potem Slovenci v Nemčiji niso priznani kot narodnostna manjšina v nemški ustavi?
lili2018
# 23.05.2018 ob 11:47
Ah SMC prosim, bolje da sami odidete, kot da doživite hud poraz, ki vas čaka 3.6.
GeorgeB
# 23.05.2018 ob 11:21
Rado Pezdir:

Naj ne bo pomote, SMC je postala stranka sivine, kriminala in posebnih
interesov.
LukecT
# 23.05.2018 ob 11:15
Mislim, ko to poslušaš.... Če si res želite nadaljevanje take politike, potem pa le izvolite. Potrebno je presekati to vladavino in glasovati za spremembo politike. Tile iz SMC, SD, DESUS in Levice imajo v svojem programo v središču kako onemogočiti političnega nasprotnika. In vi pravite, da delajo za dobro države, ko postavljajo svoje interese pred interes skupnosti?
FancyBoy
# 23.05.2018 ob 14:13
"Matić se zavzema za več pravic in denarja za bivše rpeublike sfrj namesto, da bi se zavzemal zato, da bi ti znali vsi govoriti slovenski jezik."

Zalostno, ampak drzi.
PeterLoncic
# 23.05.2018 ob 10:46
To bi pa spet rad slišal kako nam bodi tile iz SMCja sadili rožice o nekem uspehu te vlade. Lepo vas prosim no!
Miša
# 23.05.2018 ob 14:52
Dragan Matić je skrajni levičar, ki s svojimi predlogi Sloveniji samo škoduje. Upam, da nikoli več ne pride v parlament. Pripoveduje tudi, kako malo pravic imajo osebe, ki so prišle iz bivših republik nekdanje Jugoslavije, zagovarja tudi, da se jim podari avtonomijo, pa še kakšno cvetko bi lahko navedel. Možakar naj se zresni, saj živi v Sloveniji, drugače se pa lahko izseli, brez škode.
Tisl
# 23.05.2018 ob 12:39
Ljudje, ki so odstopili, spet kandidirajo za stolček. Neverjetno.
Terminologija
# 23.05.2018 ob 11:57
Kakšen smisel imajo tej klepeti, ko pa na težka vprašanja kandidat sploh noče odgovarjati, ali pa mu jih moderator niti ne postavi?

1. Kakšen načrt imate glede namestitvenih kapacitet za naraščujoče število nezakonitih migrantov, ki v Sloveniji zaprosijo za azil in se jih dnevno v Ljubljano prepelje več kot 30.
Nameravate povečati obstoječe nastanitvene kapacitete, dobit dodatne zasebne ali zgraditi nove?

2. Ali menite, da je znanje slovenščine pogoj za vstop poslanca v parlament? Govorim o vašem kolegu, Izidorju Kamalu Shakerju

3. Kakšen je vaš komentar na dejstvo, da za prosilca za azil mesečno namenjamo 1963 EUR, medtem ko je minimalna plača 640 EUR?
FancyBoy
# 23.05.2018 ob 14:13
A so Turki manjsina v Nemciji...pa jih je cca 2 milijona tam?

Ne niso, ker jim Nemci ne pustijo!
pero-perica
# 23.05.2018 ob 12:50
šef smc kot expert za ustavno pravo je pokazal v celem mandatu to,da o ustavnem pravu nima tri čiste EDIN NJIHOV DOSEŽEK
atlet400
# 23.05.2018 ob 11:06
v mojem volilnem okraju(Žalec) za SMC kandidira Nejc Šporin za katerega piše: izobrazba gimnazijski maturant, leto rojstva 1993, poklic: svetovalec predsednika vlade za digitalno komuniciranje.

25 letni mladenič svetuje predsedniku vlade? Lepo vas prosim.... da ne omenjamo da je za postavljanje begunske ograje dobilo posel pravtako podjetje iz Žalca in to s sedežem nasproti Žalske izpostave SMCja.

SMC ni nič manj pokvarjena stranka kot so SDS, SD, Desus in ostali tako da na volitve iz protesta sploh ne bom šel.

Potem pa človek pogleda listo SNS in vidi priimke kot so Kopranović, Quechon, Kraljević, Miljković itn...

Te volitve so ena navadna tragikomedija. Državna podjetja ki poslujejo z dobičkom jih bodo pa razni patroni kot so Cerar ali Bratušek prodali Kitajcem...
vuga69
# 23.05.2018 ob 16:01
Kako lepo da je SMC in Matić-u spodletel poizkus vzpostvitve novega urada za bivšo jugo. Matiču pa služba direktorja tega urada. Sedaj pa mora spet kandidirati. Upam da tudi ta poizkus kandidature spodleti!
Vitez Janez
# 23.05.2018 ob 13:06
Mene zanima predvsem kako to, da se pred volitvami že formira nova vlada iz istrih strank zaradi katerih gremo na predčasne volitve? Mandat so predčasno zaključili zaradi neprekostljivih različnostih v programih strank. Programi so v teh dveh mesecih ostali enaki nepremostljive razlike pa so izginile. Verjetno se bodo pojavile spet čez tri leta, ko bo voda tekla spet v grlo, ker noben projekt in obljuba ne bo izpeljana ter se bodo pokazala spet razlike med strankami
Terminologija
# 23.05.2018 ob 12:01
Poleg tega, sprenevedanje na vrhuncu.
Farsa!

11:21
Spoštovani gospod Matić, Vaši stranki se očita, da je največja prevara slovenskih volitev in to vseh časov. Očita se vam, da ste ekspozitura sivih elit, stricev iz ozadja in koruptivne konjukture. Povejte vsaj en argument, ki bi dokazoval nasprotno.

11:24
Ne vidim niti enga argumenta za vašo tezo. Enkrat bi rad spoznal te strice iz ozadja.

Dragan Matić

- Reči Mirotu, naj ti da telefonsko
GeorgeB
# 23.05.2018 ob 12:19
Nimajo šanse, da še enkrat pridejo v parlament... :)
Skorumpirane SMC bodo prehiteli po desni vsaj še Dobra država, GAS in verjetno celo SNS...
PomisliSe1x
# 23.05.2018 ob 11:39
SamorRes
Cerar je prevzel vlado, ko smo se pobirali po katastrofalni vladi SDS, ko je Janša že klical v nemoči trojko in rekel da se upokoji, če bo gospodarska rast, ki jo sedaj dosegamo.

Pridno demagosko!

Bratuskovo, ki je imela vlado tik pred Cerarjem in to dlje od Janse si pa lepo izpustil???

Predsednik desete vlade je bil Janez Janša (10. 2. 2012 - 20. 3. 2013), koalicijo pa so sestavljale stranke SDS, DLGV, SLS, NSi in DeSUS.
Predsednica enajste vlade je bila mag. Alenka Bratušek (20. 3. 2013 - 18. 9. 2014), koalicijo pa so sestavljale stranke PS (ZaAB), SD, DL in DeSUS.
Predsednik dvanajste vlade je Miro Cerar (18. 9. 2014), koalicijo pa sestavljajo stranke SMC, DeSUS in SD.

http://www.vlada.si/o_vladi/pretekle_vla
de/
humanist.si
# 23.05.2018 ob 16:22
Glede tega poslanca; tudi meni ni tale najbolj simpatičen.
Vitez Janez
# 23.05.2018 ob 15:30
Tuljava
Tudi jaz sem se registriral pred tednom saj želim vprašati politične stranke stvari, ki me motijo. Samo sedaj so stranke prijazne in poizkušajo vsaj navidezno odgovarjati. Čez en teden bomo nebodigatreba. Drugače pa mmc berem komentiram pa ne. Informacije drugače pridobivam na strani focus.de. Te filtrirane članke po okusu moderatorjev z enim ali dvema zaostankoma pa potem preberete tukaj. Ljudje pojdite volit! To je ves vpliv, ki ga imate na politični prostor. Vsak lahko v tej široki paleti najde subjekt, ki mu je blizu.
Naj živi naša prelepa domovina!!
zdravidudek
# 23.05.2018 ob 15:18
TO PODPIRAM !!!!!!!
PeterLoncic 23. maj 2018 ob 10:46 To bi pa spet rad slišal kako nam bodi tile iz SMCja sadili rožice o nekem uspehu te vlade. Lepo vas prosim no!
pero-perica 23. maj 2018 ob 12:50 šef smc kot expert za ustavno pravo je pokazal v celem mandatu to,da o ustavnem pravu nima tri čiste EDIN NJIHOV DOSEŽEK
Miša 23. maj 2018 ob 14:52 Dragan Matić je skrajni levičar, ki s svojimi predlogi Sloveniji samo škoduje. Upam, da nikoli več ne pride v parlament. Pripoveduje tudi, kako malo pravic imajo osebe, ki so prišle iz bivših republik nekdanje Jugoslavije, zagovarja tudi, da se jim podari avtonomijo, pa še kakšno cvetko bi lahko navedel. Možakar naj se zresni, saj živi v Sloveniji, drugače se pa lahko izseli, brez škode.
Virunum
# 23.05.2018 ob 14:11
Eden v vrsti politični padalcev in diletantov iz stranke mrliča... Kaj vse so volitve 2014 naplavile v parlament... Za zjokat se.
PomisliSe1x
# 23.05.2018 ob 10:53
je pa ironija klepet ob clanku o prirejanju javnih pozivov v UKC, kjer bi njihova ministrica, lahko naredila red, ampak ga ni, ker kdo pa pljuva v lastne interesne sfere?
Ministrica, ki uziva neomajno podporo SMC Cerarja, kljub dvem interpelacijam.
Podporo SMC - Stranke Mira Cerarja, novega novega obraza, s stranko ustanovljeno par mesecev pred volitvami...

Promovirano od medijev, da se jo izvoli in potem nic ne spremeni!!!

IN VZOREC SE PONAVLJA!

Demonizirajo pa pridno tiste, ki bi prekinili te vecne privilegije!
humanist.si
# 23.05.2018 ob 16:23
Vitez Janez

Mislil si napisati; ljudje pojdite volit SDS?
Vitez Janez
# 23.05.2018 ob 20:41
Humanist.si
Ne razumem kako po tvojem napeljujem ljudi, da volijo SDS? Še enkrat preberi mojo komentarje prosim! Nagovarjam pa vse polnoletne ljudi, da gredo na volišča in volijo listo, stranko kakorkoli, ki ustreza pogledu na svet vsakega posameznika. Namreč, če me kaj moti v naši ljubi domovini je splošna neudeležba ljudi na volitvah in potem vsakokratno jamranje istih ljudi nad situacijo v državi. Pa še nekaj veliko alternativcev trenutno širi po socialnih omrežjih floskule ala če bi volitve kaj spremenile bi bile prepovedane. Na to odgovorim vedno pojdi vprašat Madžare, če ta trditev drži. Ljudje pojdite volit ne pol jamrat zaradi vaše lenobe. Naši dedje so z mečem in krvjo priborili pravice in ta košček pod soncem negujmo to.
G ali ga. Humanist.si prosim pojdite volit
veza
# 23.05.2018 ob 18:11
35 poslancev SMC se je zbudilo par mesecev pred volitvami in začelo vlagati zakone, ki so bili skregani s pametjo, hvala, ne, ne, neeeee!!!
SamoRes
# 23.05.2018 ob 11:04
Cerar je prevzel vlado, ko smo se pobirali po katastrofalni vladi SDS, ko je Janša že klical v nemoči trojko in rekel da se upokoji, če bo gospodarska rast, ki jo sedaj dosegamo.
SamoRes
# 23.05.2018 ob 12:35
Terminologija 23. maj 2018 ob 11:57
Kakšen je vaš komentar na dejstvo, da za prosilca za azil mesečno namenjamo 1963 EUR, medtem ko je minimalna plača 640 EUR

Ta laž bo pokopala SDS, z lažmi ne moreš uspet. To so stroški, ki zajemajo vse od plač zaposlenih na ministrstvu, obratovanje stavb itd, ki bi nastali če je en begunec ali pa sto. Prosilec za azil dobi le obrok hrane in 18€ mesečne žepnine.
Da jih ni sram tako lagat.
profich
# 23.05.2018 ob 12:19
SMC ni napačen... na volitvah dobijo moj glas, pa ga v prvo niso.
Tuljava
# 23.05.2018 ob 11:25
Kaksno bi bilo danes stanje, ce bi ostal SDS na oblasti, si sploh ne drznem predstavljati.
Verjetno bi imeli na meji vojsko, v drzavi trojko, v solah verouk, ljudje pa bi z boni kupovali moko v trgovinah.
Tako da vsem negativnim tockam v prejsnji objavi navkljub je vseeno bolje, da drzavo vodi magari nesposobnez, samo da je nacrtno ne unicuje in ne pobase vsega premozenja v enem mandatu.
Tuljava
# 23.05.2018 ob 11:18
Nekaj najpomembnejsih reci o SMC je potrebno izpostaviti.

Pozitivne:
- zdi se kot da vlada nic ne dela, a za drzavo je to verjetno se najbolje
- drzavi gre veliko bolje kot v prejsnjih vladah in ljudje bolje zivijo
- ne potvarjajo zgodovine in se ne ukvarjajo s preteklostjo

Negativne:
- niti enega resnega projekta ali reforme ni izpeljala
- ni zdravstvene, pokojninske reforme
- ni odprave klientelizma in prenapihnjenega drzavnega ter javnega aparata
- revni zivijo se bolj bedno in revnejse
- bodeca zica na meji tako kot v 2.svetovni vojni okupiranih mest, pa kje zivimo
- pravna drzava se vedno ne deluje ceprav jo vodi pravnik, to je v bistvu se najslabse
- stranka in premier nimata j.... in moci v vladi da se sploh cesa lotijo, so ujetnik stare levice in Desusa.
#MMCklepet

Uporaba
Za sodelovanje v klepetalnici ni potrebna prijava. V največjem oknu lahko spremljate potek klepeta. Svoje vprašanje lahko oddate z vpisom v manjše okno, vpisati morate tudi vzdevek, ki bo prikazan ob vašem vprašanju. Vprašanje pošljete s klikom na gumb Objavi!.

Odgovarjanje na vprašanja
Spletne klepete moderirajo novinarji Uredništva za nove medije. Gostje klepetalnice ne izbirajo vprašanj, odgovarjajo na vsa vprašanja, ki jim jih posredujejo v odgovarjanje moderatorji. Vprašanja, ki niso primerna ali se ne nanašajo na tematiko klepeta, ne bodo posredovana gostu v odgovarjanje.
Zaradi omejitve časa spletnega klepeta gostje pogosto ne morejo odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih posredujejo uporabniki.
Uporabniki lahko pošiljajo vprašanja za goste klepetalnice že pred začetkom klepeta, ko moderator klepet aktivira.

Kazalo