Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.9 od 17 glasov Ocenite to novico!
PS
Kongres je sklican v soboto, 19. oktobra v Ljubljani. Foto: BoBo
VIDEO
Geneza Jankovićeve odločitve
VIDEO
Janković ne bi odšel, amp...

Dodaj v

Ime: Zoran Janković. Interesna dejavnost: menedžer. Poklic: politik.

Pred kongresom Pozitivne Slovenije
3. oktober 2013 ob 06:09,
zadnji poseg: 3. oktober 2013 ob 07:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

Služba politikov je preprosta. Opis delovnih dolžnosti je kratek: skladno z vnaprej predstavljenim programom delovati v interesu prebivalstva in države. Za glasove in opravljeno delo prejemajo dostojno plačilo in nekatere dodatke.

Biti volivec je manj preprosto. Vlogo nadzornikov nad upravljavci praviloma izvaja na štiri leta. Vmes se lahko zanaša zgolj na besedo politikov.

Alenka Bratušek je po samozamrznitvi strankarske funkcije Zorana Jankovića javno večkrat poudarila, da bi bila za njen odstop s premierskega mesta dovolj že Jankovićeva samostalitev.

Taljenje bo trajalo do 19. oktobra, saj je možnost, da bi bil kongres največje parlamentarne stranke prestavljen, kot kaže, statutarno neizvedljiva.

“Želimo živeti v ponosni državi, kjer politika ne izključuje, ne podpihuje nestrpnosti in ne vzbuja apatije, temveč je politična kultura zgled oblikovanja družbenega soglasja in vir zaupanja.” Besede najdemo v uvodu k Ustanovnemu programu takratne Liste Zorana Jankovića – Pozitivne Slovenije. Ki je bila od napovedi do kongresa ustanovljena v desetih dneh. Ki je dober mesec za tem, decembra 2011, prejela čez 28,51 odstotka volilnih glasov. Januarja 2012 se je na kongresu njeno ime depersonaliziralo, a je bil Zoran Janković soglasno izvoljen za predsednika. Stranki se lahko zgodi, da bo drugi rojstni dan, ki bo nastopil tri dni po kongresu, njen zadnji ali pa bo potisnjena na politično obrobje.


Dvoumna politična semantika in zakulisne tehnikalije vzbujajo odpor in apatijo. Kultura političnega taktiziranja oblikovanju družbenega soglasja ne more biti zgled. Zaupanje se gradi dolgo in zapravi naglo. Naslednjih 14 dni ne bomo preždeli v negotovosti, temveč ob opazovanju političnega spopada, pri katerem bo vprašljiva zmaga stežka odtehtala zagotovljene žrtve.

Janković je v torek dejal, da bo kongres odprt za javnost, glasovalno pravico pa bodo imeli vsi člani, včlanjeni do dneva razglasitve kandidatnih list. Morebitni tajni kongres največje stranke v sodobni demokraciji bi bil nekoliko nenavaden, še nekoliko bolj pa množični nočni prilivi svežega članstva do roka, ki še dovoljuje kongresno udejstvovanje. Kaj pove strankina infrastruktura? Pozitivna Slovenija je edina parlamentarna stranka, ki na kongresih ne zaseda s pomočjo delegatskega sistema. “Kongres sestavljajo vse članice in vsi člani stranke,” navaja statut. In drugič: ključni ljudje vseeno ostajajo strankini poslanke in poslanci ter ministrice in ministri, ki jih v veliki večini najdemo tudi v drugih strankinih organih, predvsem pa med koordinatorji njenih regijskih odborov.

Pestro lobistično dejavnost gre tako pričakovati na vseh ravneh. Od najožjega vodstva do članic in članov. Zoran Janković ima 14 dni časa za izstavljanje računov. Na petnajsti dan bodo računi izstavljeni njemu.

“Nisem politikant. Sem naiven in verjamem ljudem,” je v nagovoru na kongresu januarja 2012 dejal Janković in s tem ponavljal priljubljeno mantro, da ni politik, ampak menedžer. Od 2. oktobra 2013 je Zoran Janković zagotovo politik.

Lan Dečman, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
samba
# 03.10.2013 ob 06:16
samba
# 02.10.2013 ob 07:49

V vsaki pošteni državi bi za jankovičem dirjali policaji in kriminalisti pri nas pa za njim dirjajo novinarji.
Gospod se lepo smehlja in si misli je.....te se jaz imam dovolj denarja da lahko počnem kar hočem.
Ogulil je banke , ogulil je mestno občino sedaj pa bo ogulil še vse državljne in ljudje ga še kar podpirajo in on se veselo smehlja
Vsaka stvar ima svoj konec in samo klobasa ima 2.
zvonec5
# 03.10.2013 ob 06:43
Z.Jankovic,poklic,kriminalec
s5moho
# 03.10.2013 ob 06:19
V vsaki normalni državi bi tale fantina zaradi vseh mahinacij nekaj desetletij sedel za rešetkami...

Ravno včeraj sem videl: "Mercator se mora spopasti z 1 milijardo pufov..." Vsekakor "sposoben" menedžer!
scipio
# 03.10.2013 ob 07:26
Jankovič: interesna dejavnost Mafijaš, poklic : don Corleone
sharkyslo
# 03.10.2013 ob 07:38
Zoran Janković: Interesna dejavnost: barabinstvo. Poklic: Mafijec.
tofsi
# 03.10.2013 ob 07:50
Vrsta: pingvin.
bert1
# 03.10.2013 ob 07:44
upam da bo gašpar tudi kandidiral..edini možni rešitelj
basti7
# 03.10.2013 ob 06:57
vse oci slovenske javnosti so uprte v mafijozota st. 1 v tej drzavi, ki je soodgovoren za njen zlom... v vmesnem casu pa se nam ta drzava sesuva in njeno prezivetje bo placal slovenski slehernik iz zadnjih svojih prihrankov oz. si bo mogoce za resevanje bogatunov moral dobesedno odtrgati kruh od ust. da ne omenjam gospodarstva, ki visoko ceno nespaametnega politicnega vodenja placuje ze od osamosvojitve. politika in celoten drzavni aparat so visek skorumpiranosti, mi pa enostavno ovce, ki jim bodo politiki aparat za strizenje zasadili v golo kožo. za stričti namreč ni več kaj dosti.
Binder Dandet
# 03.10.2013 ob 07:32
Od zadnjih 5 novic 4 o Jankoviću. Mediji ste res obsedeni z njim. Saj razumem zakaj, je taka karikatura, ki klike prinaša. Ampak morate se zavedati, da soustvarjate psihozo!
SAM
# 03.10.2013 ob 07:25
Ubogi slovenski narod - še vedno lačen srbskega komandovanja. Boljšega življenja si niti ne zaslužimo.
NoClue
# 03.10.2013 ob 08:06
Prehranjevalne navade : davkoplačevalski denar , 5% njee
konopljar
# 03.10.2013 ob 07:41
Zokišerif go home!
LosAlamos
# 03.10.2013 ob 07:39
Zanimivo, kaj pa na svojega župana porečejo ljubljančani?
george74
# 03.10.2013 ob 07:13
Pa dobro, a ste normalni? Zakaj v tej državi kar naprej poslušamo in beremo samo o teh barabah? Se mi zdi, da greste novinarji in politiki lepo vštric ... Ne morete en brez drugega.
Moderator, pa prosim ne zbrisat tegam ker je čista resnica.
miroslavm1
# 03.10.2013 ob 06:59
res mi ni jasno, kaj ljudje tipa jankovič, janša sploh lahko še vztrajajo v politiki.... dokler se ne umakne sum korupcije, bi se morala popolnoma umakniti iz politike, ne pa da se gresta za nekakšne rešitelje slovenije...
gregorsu
# 03.10.2013 ob 10:33
Master s puppet:
Dej Samba ne govori v tri dni. Če je koga ogulil potem obrazloži jasno, da razumemo tudi mi - koga, kje za koliko.....fak kr neki.....če ne povej v enem stavku, da ti enostavno ni simpatičen...sej ti ne bo nobeden zamiril


bom jaz poskusil odgovorit.

Zokijev mercator v sloveniji ni imel konkurence (samo tuš). Takoj ko je ta prišla (spar, lidl, hofer, LeClerc...), se je napihnjen mercator sesul. Ogromno mafijskega posla na bakanu, seveda z mešeterjenjem in preprodajo zemljišč, kjer si je zoki napolnil račune v davčnih oazah.
Med svojim lomastemenjem po sloveniji je zokiju uspelo uničiti 90% malih zasebnih vaških trgovin. Uspešno je izsiljeval slovenske proizvajalce, ki so morali prodajati svoje izdelke krepko pod ceno, če so želeli imeti svoje izdelke na mercatorjevih policah ( iz prve roke to vem za MIP in Šampionko). Večina ali vsaj veliko teh podjetij je potem propadalo.

mercatorjeve centre je zoli odpiral v prisotnosti kučana in inšpektorji si niso upali zapret teh centrov zaradi jasnega diktata politike, čeprav niso imeli obratovalnih dovoljenj. Poznam primer, ko odprti center ni imel niti potrdila higienskega zavoda o neoporečnosti vode, pa so odprli restavracijo. So primeri, ko zoki ni imel niti gradbenega dovoljenja za cesto, ki je bila zgrajena na črno.
Sem na lastne oči videl fotografije in govoril z ljudmi ki so bili prisotni, kako so policisti, ki so dobili klic, da prihaja kučan, na na črno zgrajenem semaforizianem križišču, sami umaknili zaporo ceste ... ker je cestnio podjetje pač ni smelo spustit v promet nelegalnega priključka. Je pa čez kak teden Elektro samo izključilo napajanje semaforjev, dokler se papirji niso uredili, cestarji si pa ceste niso upali zapret, ker ne bi več dobili nobenega resnega posla od države.

Osebno poznam primere, kako je Zokijeva mafija s svojimi lovkami na gorenjskem (kranjska gora) izsiljevala svoje podizvajalce s tem, da jim ni plačala izvedenih del. Če so bili preveč vztrajni, so jim zagrozili, da jim kljub temu, da niso dobili za delo niti eura, poberejo z računa še 10% vrednosti izvedenih del, ker je mafija to bila sposobna izpeljat ( sodišče, banke, nadzorniki...)

Da ne govorim o dolgovih iz famoznih stožic, ki ŠE DANES NISO PLAČANI!! Osebno poznam srba, ki se je šel napol srbske posle z zokijem v stožicah... in seveda mu je še danes dolžan. Gre za cca 100.000 eurov. Medtem pa firma drugega srba veselo propada, ostaja dolžna in životari. Pa je ta drugi srb zvest kučnov človek, ki je delal celo v skupnih službah parlamenta in je odprl firmo z znanim a pokojnim večnim politikom, ki bil dololetni član drugega doma parlamenta.

pa ne bom več našteval grehov ljubljenega levega turbokapitalista, ki je kriv za marsikatera lačna usta, ker me bo admin spet veselo cenzuriral.
pussyfart
# 03.10.2013 ob 08:26
Ime Zoran Janković;
- preprodajalec zemljišć (isto kot avtomobilov)
- govori samo 2 jezika (slovensko in Srbsko, pa še to bolj slabo)
- je raćunalniško NEPISMEN
IN Vi si drznete govoriti, da je on Manager (hahahahahahahahaha)
zemljemerec
# 03.10.2013 ob 07:13
Nič novega na južni strani Alp !
Binder Dandet
# 03.10.2013 ob 07:01
"a bi bila za njen odstop s premierskega mesta dovolj že Jankovićeva samostalitev."

???

Srbohrvaška beseda je "osamostaliti", pomeni "osamosvojiti". "Samostaliti" nič ne pomeni.:D
Bake
# 03.10.2013 ob 08:48
@Master s puppet: Če je koga ogulil potem obrazloži jasno, da razumemo tudi mi - koga, kje za koliko.....fak kr neki.

Ni ravno kr neki. Poglej si Zokijeve investicije pa ti bo mogoče jasno. Najbolj banalen primer je mesarki most v LJ. Investicija vredna 4,3 mio EUR. Za eno brv, lepo vas prosim? Kolikor sem se pogovarjal z izvajalci je bil realen strošek med 1 in 2 mio EUR (prej 1 mio). Kam je šel preostanek denarja si lahko predstavljaš. Za ta denar bi Zoki lahko postavil 2 - 3 mostove.

Ljubljančani vedno pravijo: "Kako veliko je naredil, sej ni panike če je šlo še kaj v njegov žep." To je pa višek. Tip dobi župansko plačo naprimer, ki seveda sodi v njegov žep. Kje so torej tolerančne meje za ostale provizije? Je to 10000 EUR? Je to 10% od investicije? Mogoče 20%? Dokler bomo slovenci in tudi ljubljančani tako moralno etično na psu, bo kriza.

Za koruptivna dejanja mora biti ničelna toleranca in konec!
maxbernie
# 03.10.2013 ob 08:07
Interesna dejavnost: menedžer. Poklic: politik.

Hmmm, ne vem, če ni ravno obratno...
zemljemerec
# 03.10.2013 ob 07:49
@LosAlamos...ljubljančani smo se postopoma izselili, če pa kakšno resnico iz našega življenskega prostora zapišemo, nas admin zbrišejo. Ljubljana je internacionalno mesto brez duše.
SAM
# 03.10.2013 ob 10:18
@Šurda
Tudi jaz sem Ljubljančan in zelo nezadovoljen s šerifom. Ko nekateri slepci izpostavljajo njegove projekte, kot dokaz uspešnosti (mimogrede, ti projekti se z brezglavim zadolževanjem in brez finančnih konstrukcij izvajajo zato, ker gazda lahko potem pristavlja svoje lončke) bi jih rad spomnil, da je Ivan Zidar v Ljubljani zgradil še več (Pediatrična klinika, Onkološki, Šentviški predor, naselja, obvoznice, ... in še po državi). Tudi Hilda Tovšak je bila nepozabno uspešna. Ker sem pa prepotoval tudi veliko Juge in še posebej bil dostikrat službeno v Beogradu in ker vem, kako tam mesto funkcionira, zlahka primerjam ljubljanskega šerifa in to, kaj je naredil z Ljubljano z šerifi iz Beograda in Skadarlijo (ampak meni je zadosti en Beograd, če si ga zaželim, ne potrebujem kopije v Ljubljani). Adijo.
Jezni Smrk
# 03.10.2013 ob 10:13
Sovražim menedžerje in politike.
ti-ne
# 03.10.2013 ob 09:46
Janković si je s to poker potezo zabil nož v hrbet. Gotof je!
boris kralj
# 03.10.2013 ob 09:15
baraba.
maxbernie
# 03.10.2013 ob 08:59
Za koruptivna dejanja mora biti ničelna toleranca in konec!

Točno tako in pika. Je pa smešno in žalostno hkrati, da o tem zdaj najbolj blejajo ovce, ki imajo obsojenega pastirja. Aja, pozabil - sodba še ni pravnomočna, pa itak gre za udbomafijsko zaroto. Se opravičujem.
matedolenc
# 03.10.2013 ob 08:43
So šli Zoran, Alenka in Milan peš po puščavi. Kar naenkrat se za njimi pripodi lev. Zoran pograbi pesek, ga vrže levu v oči in vsi trije uspešno pobegnejo. Čez nekaj trenutkov se pripodita za njimi dva leva. Milan pograbi pesek, jima ga vrže v oči, in vsi trije spet uspešno pobegnejo. Kar naenkrat se okoli njih pojavi krdelo levov. Zoran in Milan hitro splezata na bližnje drevo, Alenka pa se lepo usede in se nasloni na deblo. ˝Alenka, splezaj hitro gor! Kaj si znorela?Požrli te bodo˝
In Alenka odgovori: Sem jim jaz metala pesek v oči, ali vidva?˝
vojnaslo91
# 03.10.2013 ob 08:41
abi normal # 03.10.2013 ob 08:30

Kaj misliš bo Alenka Bratušek odstopila od kandidature za predsednika PS? Bo s tem tvegala razpad vlade? Vse je v njenih rokah.

http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga
/alenka-bratusek-2-del-o-politiki-in-prodaji-premozenja.html

"Povedala sem že, da če se bo Zoran Janković odločil za kandidaturo, sama zagotovo ne bom kandidirala. Dejstvo je, da Pozitivne Slovenije brez Zorana Jankovića ne bi bilo. So se pa kasneje stvari spremenile in treba je živeti s tem. Upam, da se vsi zavedamo, kaj je najbolje za stranko in državo. Kongres bo vsekakor najkasneje pred volitvami."

Kako komentiraš poskus Alenke Bratušek, da razproda slovensko premoženje Srbiji v istem dnevu ko Zoki vloži kandidaturo za predsednika stranke PS?
no72
# 03.10.2013 ob 08:38
abi normal@

v kakšnih dimenzijah visi nad posteljo Zokijeva slika?
krosnjar
# 03.10.2013 ob 08:25
LosAlamos
# 03.10.2013 ob 07:39
Zanimivo, kaj pa na svojega župana porečejo ljubljančani?
----------

Mr.D
# 03.10.2013 ob 07:36
Jankovic bo itak zmagal na volitvah, ker je edini normalen clovek v slovenski politiki.

:)
ResIpsaLoquitur
# 03.10.2013 ob 07:33
Služba politikov je preprosta.

Demokracija je sistem, ki zagotavlja izbiro najboljših ljudi, ki potem sprejemajo najboljše odločitve v interesu večine ljudstva. Služba politikov je tako vse prej kot preprosta.

Če pa imamo demokracijo zgolj na papirju, če, kot v Sloveniji, demokracija v resnici ne deluje, potem je služa politikov res preprosta. Delaš le za svoj žep in za podporo svojih lobijev.
Ampak tega imamo Slovenci dovolj. Čas je za upor. Pa ne za upor pod vodstvom raznih pojočih majorjev, Hanžkov, propadlih Zaresovcov in podobnih kekcev.

Čas je za resen upor resnih ljudi. Geslo pa lahko ostane isto: Gotovi so!
miroslavm1
# 03.10.2013 ob 11:46
daresi
# 03.10.2013 ob 10:26
Prijavi neprimerno vsebino
Janšo za predsednika vlade!

res je !!! treba ustanovit novo državo Budalistan in postaviti njega za dosmrtnega predsednika
rossi_46
# 03.10.2013 ob 11:03
To mi zveni nekako v tem stilu: "Bolj ko nas j..... v glavo, raje jih imamo".
maxbernie
# 03.10.2013 ob 11:02
AndrejP... predvidevam, da si nekje s periferije prestolnice. Ke rpotem ne bi stresal takšnih, da ne rečem kaj... No, pa mi prosim povej (evo, da ti bo lažje, naštej 3), kaj je dobila LJ med županovanjem Potočnikove in Simčičeve?
kdaj si se nazadnje sprehajal po centru? kdaj si bil zadnjič na bregovih Ljubljanice?

Janković je Ljubljano preporodil, a kot je bilo že večkrat napisano, na povsem napačen način, t.j., da je moral povsod pokasirati svoje odstotke.
rumalina
# 03.10.2013 ob 10:42
Saj Zoran Janković sam po sebi ni problem. Problem je v tistih, ki mu to dopuščajo oziroma celo odobravajo poslovanje doktorja balkanskih poslov. Še en dokaz, da smo se leta1991 le osamosvojili, osvobodili pa se nismo še nikdar, vlada nam ista klika, ki se je pod pretvezo osvobajanja leta 1945 prigrebla na oblast.
gregorsu
# 03.10.2013 ob 10:11
"Janković ne bo odnehal dokler se mu ne zgodi Kangler"

a v LJ, da bi se zgodil upor proti ljubljenemu vodji?? hahahahahha ... na naslednjih županskih volitvah bo v LJ dobil 100% podporo, pa tudi v državi bo ostal med dvema najmočnejšima strankama. Bo že kučan poskrbel za svojega naslednika.
kralj matjaž
# 03.10.2013 ob 09:21
Zoran Jankovič, simbol vsega kar je narobe z državo.
vojnaslo91
# 03.10.2013 ob 09:10
abi normal # 03.10.2013 ob 08:53

Glede SDS. JJ bi največ naredil za SDS, za desnico in za Slovenijo, če bi odstopil kot predsednik. Ljudje bi se začeli ukvarjati z malo bolj resnimi problemi kot je Janez Janša. Država brez zaviranja drvi naravnost v prepad, mediji pa nam poročajo o Janezu Janši in Zoranu Jankoviču.

Seveda je vse v rokah Alenke Bratušek. A bo požrla svojo besedo in kandidirala kot protikandidat, bo izzivalec... lastnika stranke PS. Ali pa bo tvegala, držala besedo, prepustila mesto predsednika PS Zoranu Jankoviću, razpad vlade in s tem povzročila zelo hudo politično krizo v Sloveniji. To da se je za en dan umaknila problemom, da se je umaknila v Srbijo pred Zoranom Jankovićem, kaže na to da popušča... no, vse je v njenih rokah. Usoda države, naroda...
čak mal noris
# 03.10.2013 ob 09:07
Vidim, da varianta SSSS funkcionira v obliki "odvetništva" @Mr.D do Jankovića! ( Nepoučenim-Samo Sloga Srbina Spašava Press ). Ampak ( međutim )....,neće proći, bato moj. Neće.
arogantnež
# 03.10.2013 ob 08:58
Po moje hočejo, da pride trojka, tako kot Janša. Eliti se namreč v tem primeru ne bo zgodilo popolnoma nič (vse bo isto), opravili pa bodo s sindikati in drugimi "partnerji", predvsem ljudstvom, na en mah, ker bo to kao rekla EU (beri: za svinjarijo rabiš izgovor in tujega sovraga). Pa še denarja bo spet na pretek. Juhej...

Vsi so isti.
krosnjar
# 03.10.2013 ob 07:31
Mislim, da bodo po navideznem isceniranem razkolu po PS ustanovili še NPS (Novo pozitivno Slovenijo). Tako poberejo volivce, ki bodo Jankoviću zvesti kot Janšini pa še tiste, ki bodo nasedli navidezni Bratuškovi (novi obrazi, srednja pot, poštenje in podobne floskule za brisanje ta zadnje).
Zadeva je zrežirana do zadnje podrobnosti, kot je bil pohod na magistrat tistih nevretenčarjev in pristanek mesije na kandidaturo. Je pač tako, določen krog ga je ustvaril in je njihov suženj.
TinTin
# 03.10.2013 ob 11:59
Ime: Zoran Janković. Interesna dejavnost: menedžer. Poklic: politik.

Nekaj so se pozabili: Lopov, Mafijozo, Laznivi Kljukec,....
SAM
# 03.10.2013 ob 11:50
@Šurda
Ugotavljam, da se zadnje čase tudi jaz vse večkrat strinjam s teboj oz. da sem na isti valovni dolžini (prej sem bil praviloma proti).
šurda
# 03.10.2013 ob 10:24
SAM
No pa sva "že dva" PROTI njemu, še kar nekaj nas sigurno
JE, upam, da čim več !
kazam123
# 03.10.2013 ob 09:23
Mutibarič se reče takim.
maxbernie
# 03.10.2013 ob 09:18
vojnaslo91...
kar praviš, je sicer res, a dobro veš, da je SDS brez Janše kot PS brez Jankovića. In bi šle obe na smetišče zgodovine kot LDS.
RamK
# 03.10.2013 ob 09:10
Ampak za župana LJ bi/bo/je bil pa še vedno izvoljen!

Se bojim, da s(m)o selekcijo politikov ustvarili kar volilci sami oz. imamo vlado, kot smo si jo izvolili.

Škoda le, da je Ljubljančanov toliko, da nam ga s svojim glasovanjem lahko uturijo celi Sloveniji. Predstavljajte si, da bi bil MB največje mesto, potem bi sedaj bil predsednik vlade Kangler. Ali pa Destrnik - predsetnik vlade Pukšič :)
SAM
# 03.10.2013 ob 08:48
@LosAlamos
Kaj si mislimo nekateri Ljubljančani glede svojega (njihovega) župana. Trpimo in spremljamo balkanizacijo, ki nam jo vsiljuje šerif z jugonostalgiki in svojimi. Ko samo pomislim, kakšna je bila Ljubljana nekoč, ko si se pučitil tukaj doma. Danes se počutijo domače vsi drugi.
BAČO
# 03.10.2013 ob 08:10
Nekaj je v ozadju. Jankovič spet manevrira. Toda njegov manever bo verjetno kratkega daha, ko bo končal na Pavšetovi bo vsega lepega konec. Stranka PS je v Sloveniji prinesla samo dodatni nemir in poglobila krizo.Razni Gašpari Gašpari in podobni niso vredni, da delujejo v Sloveniji. A Jankovič je sicer prebrisan toda premalo za politika.
Lan Dečman
link
Obljuba dela dolg. Kaj dela obljubo?
16
23. april 2015 ob 07:52 Ogenj, metalurgija, kolo, astronomija, pisava, pasterizacija, penicilin, kreditna kartica, genom, internet; katera pogruntavščina je najbolj vkoličila človeka in civilizacijo?
Več novic ...
Kolumne
link
Imamo politikante ali državnike?
10
18. julij 2018 ob 12:30 Matej Tonin se je vsaj štirinajst dni pogajal za vstop v koalicijo. Potem ko je dosegel domala vse, je od pogajanj odstopil. Na prvi pogled se to zdi zelo neodgovorno, skrajno neodgovorno.
Več novic ...
Kazalo