Kolumne
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 18 glasov Ocenite to novico!
Igor Vidmar
Igor Vidmar Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Kaj pa mi, državljani?

Kolumna Studia City
25. april 2016 ob 21:13
Ljubljana - MMC RTV SLO

Kaj so nam dobri vladarji namenili za praznika upora in dela? Boljše zdravstvene finance, več varnosti za delavce, upokojence, prekarce?

Ne, pač pa prodajo banke NKMB za četrtino dokapitalizacije! Za narodov blagor in po nasvetih evrokratov. Še lepše bo darilo naciji za 25-letnico osamosvojitve: prodaja NLB, morda tudi Telekoma.

Vlada z ohranitvijo 25 odstotkov delnic sicer rešuje nekaj obraza g. Mramorju, ki je nekoč davno omenjal gospodarsko suverenost, a je vse premalo drugačna od domoljubne opozicije, ki je imela na oblasti še večje finančne grehe, a je enako državofobna kot civilni verniki totalne privatizacije, od Financ do Banke Slovenije.

Zanje je še teh 25 odstotkov preveč. Državo je treba povsem razlastiti v boju proti domačemu pajdaškemu kapitalizmu, seveda v korist tujega. In zato nam lekcije o našem pajdaštvu, celo v nacionalnih medijih, deli še g. Zakrajšek z ameriške centralne banke, ki je sozakrivila svetovno finančno krizo, nato pa pajdaško navijala za reševanje zasebnih bank z javnim denarjem. Samo še vladna potrditev überneoliberalnega trgovinskega sporazuma z ZDA, pa bo samodemontaža gospodarske suverenosti dokončna.

Kaj pa mi, državljani? Bomo zahtevali vsaj referendum o sporazumu ali pa bomo dan upora preimenovali v dan kapitulacije? Pa še to: boj za socializem, združeni levičarji? Pa v redu, a morda le najprej enotna fronta proti oligarhični evrodiktaturi in proti lažnim domoljubom. In izdaji dneva upora in dela. Lahko noč in srečno.

Igor Vidmar, Studio City
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
antiklinac
# 26.04.2016 ob 18:41
Komunistični manifest na nacionalki...

In kaj je narobe s komunističnim manifestom?...svetujem, ti da napišeš še kaj več, saj ti niti legitimnega minusa ne morem pritisnit, čeprav se zavedam, da si v resnici kak reakcionar, ne pa nekdo, ki bi ki bi pohvalil RTV, ker na Studio City po desničarsko ne cenzurirajo
Bivši uporabnik
# 29.04.2016 ob 13:58
Dober članek, lucidno razmišljanje. Tudi sam se sprašujem - a ne vidite kam so nas pripeljali podporniki kapitala in desničarksa politika v zadnjih 25 letih??? Ljudje zbudite se! Dost imamo tega bogatenja na plečih delavcev! Čas je za novo politiko, sveže ideje in zeleni preboj v bolj pravično družbo.
darkwader
# 28.04.2016 ob 17:39
Tile zagovorniki totalne privatizacije, sploh ne vedo kaj govorijo, se vidi da gre za nizko izobražene posameznike, brez lastne ideje o boljšem jutri.
luckyss
# 29.04.2016 ob 06:07
Najbolje da kar ukinite te prvomajske "delavske shode" in tamkajšnje govorance..
Vse skupaj deluje patetično, udeleženci pa ovčje..
gazolin
# 26.04.2016 ob 15:20
Hvala za lastnino v katero na leto zmečemo par miljard , od tega pa nimamo nič .Za tisti 1% državljanov za račun katerih plačujemo te teške miljarde v smislu nacionalnega interesa pa se očitno sekira samo avtor pamfleta.
hehet
# 25.04.2016 ob 21:59
Daj Vidmar vse jih poznaš osebno iz nam vsem znanih razlogov, pa jih pojdi sam vprašat te stvari. Lep pozdrav od drugorazrednega državljana.
viper81
# 25.04.2016 ob 22:12
Komunistični manifest na nacionalki...
daresi
# 25.04.2016 ob 21:40
Vidmar se repenči, ki je zlizan z vladarji, zdaj pa jih sprašuje kako naj naprej. Bedno, pokvarjeno in predvsem butasto.
Igor Vidmar
link
Banalno perfidna predvolilna finta
15
19. marec 2018 ob 20:15 Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
Več novic ...
Kolumne
link
Naša dva odstotka
63
14. julij 2018 ob 06:48 Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
Več novic ...
Kazalo