Peter Mlakar Foto: BoBo
Peter Mlakar Foto: BoBo

Prav to pa delajo ljudje, zaradi katerih propada naša ekonomija, zaradi katerih so bačne kase prazne. Država in politika sta zato, da skrbita za pozitivno funkcioniranje nacionalnega gospodarstva. Ne pa da ljudsko skupnost zaradi sebe, določenih posameznikov ali ozkih skupin ženeta v prepad.

Po vsem, kar vidimo, lahko rečemo, da sta stanje sedaj in revolt rezultata ravnanja politične ali lastniško-pravne kaste od že dolgo nazaj in je nosila politika pri nas, ki ima moč nad družbenim življenjem, v sebi elemente, hm, kriminalnega obnašanja. Če so gospodje in gospe pripeljali stvari tako daleč, da ljudje ne zdržijo več, je treba njim vzeti stvari iz rok in na neposrednih volitvah izbrati nove. In obrniti bo treba pogled.

Sedaj se namreč gleda, da če ni denarja, ni ga pa zaradi vzrokov, ki jih poznamo (kraje, itd.), bodo pač nedolžni morali živeti slabo. Ne, spodnji prag je dostojno življenje ne glede na karkoli. Komando naj prevzame načelo, da mora živeti človek dobro, ker je prav on ta vrednota na sebi, ne pa orodje za bogatenje nekaterih, torej stroj, ki štanca njihovo lastnino.

Če tega načela s sedanjo lastniško pravno ureditvijo ekonomije ni mogoče doseči, bo treba pač nekaj spremeniti na področju lastništva. Ker ljudje z veliko lastnine in to po vsem svetu, odločajo o dobrem in slabem vsevprek.