Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 52 glasov Ocenite to novico!
Milan Mandarić
Ivo Milovanovič: "V Ljubljano je Mandarićeva ekipa prišla predvsem po zaslužek." Foto: Reuters
VIDEO
Vodstvo Olimpije odstavil...

Dodaj v

Pravi (ne) odhajajo!

Kolumna Iva Milovanoviča
16. december 2015 ob 14:08,
zadnji poseg: 16. december 2015 ob 14:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Šporar, Pušnik (prodaja, odpoved), ... Stojić (odpoved), ... Mandarić (prodaja) ... To bi bil lahko vrstni red odhodov pri Olimpiji. Pa najbrž ne bo. Vsaj kmalu ne.

Pravzaprav bi prva dva lahko ostala, vendar ... Vendar je tisto, kar moti, kar je po svoje nerazumljivo in kar preprosto jemlje upanje v obljubljeno Olimpijo. Se še spomnite obljub Mandarića in Stojića, ko sta prevzela, recimo temu tudi, ko je Mandarić "kupil" Olimpijo? "Naše delo v Olimpiji je dolgoročno. Vse, kar znamo in zmoremo, bomo postorili, da bo Olimpija prvak. Klub bomo dobro organizirali," in še marsikaj drugega so Mandarić (redkeje) in drugi večkrat (s Stojićem na čelu) znali povedati.

Pred Olimpijo je bila samo še svetla prihodnost. In res se je začelo dobro. Našli so kakovostnega, izkušenega domačega trenerja, ki je zavihal rokave in delal, delal, delal. Mimogrede je iz "Stojičevega tabora" dobil še kakšnega nepotrebnega igralca in življenje je teklo naprej. Samo na videz v slogi. Dobre in odlične igre Olimpije so privabljale vse več gledalcev, točke so se nabirale, nabiralo pa se je še marsikaj drugega. Javnosti skritega.

V poročevalskih vrstah je bilo vse več vesti o nesporazumih (ne med igralci), o preveč zapravljenem denarju, o morebitni odpovedi bodisi Stojiću ali Pušniku in še marsikaj. In kot smo vajeni, uspehi so pokrili vse zakulisje, ki je bilo na trenutke nevzdržno. Nobenega dvoma ni, da izpad v pokalnem tekmovanju šteje kot neuspeh, vendar je ljubljanski prvoligaš na koncu pred zimskim odmorom na vrhu lestvice. In to je, če sem prav razumel predsednika (praktično lastnika) Mandarića tudi cilj. Gledano malce širše, Olimpija je poživila slovensko prvoligaško sceno in dodala pomemben delček h kakovosti in medijski prepoznavnosti slovenskega nogometa.

Vrh lestvice, večina privlačnih (učinkovitih) tekem in več gledalcev (vrnili so se Dragonsi), vendar še vedno za Ljubljano premalo, sta poudarka jesenskega dela 2015/16 in odpoved (ne verjamem v obojestranski dogovor) trenerju Pušniku?

Ne samo meni, večini je jasno, da je bilo vse skupaj preveč na trhlih nogah. V Ljubljano je prišla Mandarićeva ekipa predvsem po zaslužek. Drugače si pač ne znam predstavljati bogatašev, ki vlagajo za to, da na koncu zaslužijo. Roko na srce, žal, Olimpija nima prav veliko igralcev, ki bi lahko s prodajo "pomagali" vlagatelju povrniti vloženo. Tudi kar številne okrepitve tega ne zagotavljajo. Henty in potem še morda nekaj "drobiža" je očitno premalo. Obljube za naslov prvaka so bile očitno pesek v oči tistim, ki so verjeli, da so prišli dolgoročni "lastniki", ki bodo poskrbeli za dvig ljubljanskega in slovenskega nogometa.

Ko sem ob prihodu nove vodstvene ekipe izvedel, da bo Stojić generalni direktor kluba, sem bil že zaskrbljen. Osebno ga ne poznam in nikdar nisem z njim govoril, tako ga ne morem ocenjevati kot človeka. Lahko le osvetlim njegovo delo, ki vsaj pri meni ne bi dobilo pozitivne ocene. Veliko je bilo napisanega v srbskih medijih o njegovem delu in po njihovih informacijah je na sodišču še nekaj odprtih zadev. Preprosto ne verjamem, da dela v korist Olimpije, temveč v svojo korist in korist sinove (beri: njegove) agencije, ki se ukvarja z nakupi in prodajo igralcev. Na srečo se ni ukvarjala s prodajo Šporarja. Nikdar in nikjer nisem videl direktorjevega načrta, kratkoročnega ali za daljši čas, strokovnega razvoja Olimpije, kaj šele poslovnega, organizacijskega. No, poslovni je po svoje kar jasen, organizacijski in strokovni pa sta zavita v meglo. Na srečo se težav mlajših igralcev zavedajo Mandarić in tisti, ki delajo z njimi.

V klubski celofan zavita prodaja Šporarja in izjave o pravem trenutku zame niso sprejemljive. Ste slišali kdaj za kmeta, ki se odreka najboljši kravi mlekarici? Zakaj Šporar ni igral na zadnjih treh tekmah? In če hočete, zelo, zelo, zelo redki so primeri, da odpustijo trenerja, ki je na vrhu lestvice z osvojenim jesenskim naslovom!

In še in še je vprašanj.

Andraž Šporar (kdo lahko doseže njegovih 17 golov na 18 tekmah in še štiri asistence) se je prav pri Pušniku razvil v vrhunskega igralca, in prepričan sem, da se mu pri njegovih letih nič ne mudi v tujino. Da ne bo pomote, Šporarju želim vse najboljše in mu privoščim vse in več, kar si je s pomočjo dobre družinske in nogometno strokovne vzgoje priboril! Prav trener Pušnik ima največ zaslug za napredovanje Šporarja in ne nazadnje cele ekipe, ki je znala tudi nepričakovano izgubiti tudi kakšno točko.

Pušnik, ki ima zagotovo tudi svoje muhe, tako kot vsak trener, je že zgodovina Olimpije. Tako kot v zadnjih letih mnogi drugi pred njim: Kosič, Šiljak, Prašnikar, Razdrh in še kdo. Upam si trditi, da sta odhoda Šporarja in Pušnika velik minus za Olimpijo predvsem pa za ljudi, ki vodijo ljubljanski klub. Mimogrede: na spletni strani NK Olimpija pri članih vodstva kluba ne najdete več, kdo so člani odborov in komisij, razen disciplinske. Najzanimivejši bi seveda bili člani upravnega in izvršnega odbora.

Najbrž se bo Olimpija po odhodu Šporarja in Pušnika hitro lotila nadomestkov, ki pa bodo težko zakrpali luknjo obeh odhodov. No, na trenerskem področju je ponudba nekoliko večja, igralsko (cene so visoke) pa ne. In, vse več je vprašanj, ali se je Olimpija že v torek odpovedala naslovu prvaka? Vsak med nami ima svoj odgovor.

Za konec. Znam si predstavljati morebiten odhod Stojića, prihod novega trenerja (recimo Slaviše Stojanovića), niti pomisliti pa si ne upam, kakšna bi bila usoda Olimpije, če bi se od ljubljanskega prvoligaša poslovil Mandarić! Odgovorov ni prav veliko!

Ivo Milovanovič, TV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
profich
# 16.12.2015 ob 14:21
[Pravi (ne) odhajajo!/i]

A podobno razmišljate tudi vi, gospod Milovanovič, da še sedaj niste odšli v penzijo.
eFact
# 16.12.2015 ob 14:18
"V klubski celofan zavita prodaja Šporarja in izjave o pravem trenutku zame niso sprejemljive. Ste slišali kdaj za kmeta, ki se odreka najboljši kravi mlekarici? Zakaj Šporar ni igral na zadnjih treh tekmah? "

Kdo pa danes od velikih klubov pompozno razlaga vsepovprek preden nekaj postane uradno? Nihče, ker to lahko vpliva na posel in tudi ceno. In to je tudi razlog zakaj Šporar ni igral na zadnjih treh tekmah. Tu ni treba filozofirat, ker je vse jasno kot beli dan.
soleti
# 16.12.2015 ob 14:28
Plus za Milovanoviča. Taka vprašanja bi si moral postaviti sleherni navijač Olimpije.
wesley90
# 16.12.2015 ob 14:19
Lahko le osvetlim njegovo delo, ki vsaj pri meni ne bi dobilo pozitivne ocene.

Enako velja za vas, gospod Milovanović.
Fleaa
# 16.12.2015 ob 14:21
ampak res no.... nauglednejša inštitucija na kontinentu si takih mutnih balkanskih poslov pač ne more privoščit.... za zgled imejte kolege iz Uniona Olimpije ali še bolje Telemach Olimpije....
sramota!!
claudio21
# 16.12.2015 ob 14:34
Po moji uri se vam je rok trajanja iztekel,gospod Milovanovič.
Bivši uporabnik
# 16.12.2015 ob 14:25
Mnenje novinarja Iva Milovanovića spoštujem in sem z veseljem prebral ta njegov članek.
Prišel sem do zaključka, da bi on rad videl, da Olimpijo vodijo ljudje, ki bodo to počeli zastonj, se odrekali denarju in svojemu privatnemu času, itd.
Ivo ti časi so minili. Tudi mi navijači bi radi videli, da Olimpijo dobijo v roke sposobni in nepohlepni strokovnjaki, ki jo imajo radi in ki v zameno za svoje delo nebi zahtevali nič.
Takšnih romantikov danes ni več. Poleg tega so nogometni klubi postali tržnice, kjer se nakupuje in prodaja. Preživijo tisti, ki znajo dobro mešetariti.
qwertz
# 16.12.2015 ob 14:35
Prispevek z veikansko negativno konotacijo.. G Milovanovič je res že ogromno časa v nogometnih vodah in gotovo ima nekaj izkušenj, vendar se z njim v marsičem ne morem strinjat.. Predvsem pa ne v tako negativnem tonu.. Morda gospod pozablja, da se lepi denarci služijo na tekmah Evropske lige in pa Lige prvakov (poglejte g Milovanovič, koliko je Maribor tam zaslužil - da ne bo pomote jim to z velikim veseljem privoščim) .. in ustvariti, nadgraditi Olimpijo (oz nek klub), da lahko redno igra v enem od teh tekmovanj je dolgotrajen proces, kjer ne gre vse lepo kot po maslu ampak se najde kje tudi kak kamen ali skala, ki načrte zaustvita, spremenita. In Olimpija je šele na začetku te poti in kamnov bo še kar nekaj. Dvomim, da bi g Mandarič prevzel oz odkupil klub samo zato, da proda Šporarja in še kakšnega nadobudnega mladca, zadeva je preveč negotova in tvegana (kaj bi bilo n.pr če bi si Šporar pred mesecem ali dvema ob kakšnem štartu zlomil gleženj - denarja ne bi bilo - kje je zaslužek???). . In če smo natančni čisto nič zaenkrat ne kaže na to, da si nova lastnika kluba prizadevata na hitro zaslužiti in potem
stisniti rep med noge... Menjava Pušnika se zdi zaenkrat logična. O vsem pa bomo lahko natančneje govorili ob koncu sezone, ko bo marsikaj bolj jasno..
Zdaj ugibamo vsi, tudi g Milovanovič
ponx
# 16.12.2015 ob 14:24
"Za konec. Znam si predstavljati morebiten odhod Stojića, prihod novega trenerja (recimo Slaviše Stojanovića), niti pomisliti pa si ne upam, kakšna bi bila usoda Olimpije, če bi se od ljubljanskega prvoligaša poslovil Mandarić! Odgovorov ni prav veliko!"

Odgovora sta dva:
1. Vrne se Bana-njam ali
2. napad na prvaka v MNZ Ljubljana
ZeK
# 16.12.2015 ob 14:30
ne vem kaj dela NPU.

Mandarić velja za nekega "lastnika" Olimpije, Olimpija zato deluje povsem v nasprotju z zakonom o društvih....

Olimpija je društvo!!!! to, kar počne Mandarić in kar je počel predhodnik, je čista zloraba zakona o društvih.

zahtevam, da posredujejo pristojni organi!
Bivši uporabnik
# 16.12.2015 ob 14:45
Slovenija potrebuje nujno privatizacijo klubov oziroma, da se jim prepusti na izbiro, kakšen status bodo imeli. Potem naj se pa sami odločijo ali bodo postali delniške družbe, privat lastnina enega lastnika ali pa državne ustanove oziroma športna društva.
Prepričan sem, da bi vsaj nekaj klubov prve lige hitro dobile pametne in sposobne lastnike, ki bi delali transparentno in v veselje navijačev.
timus
# 16.12.2015 ob 14:37
Pa daj nehajte že obsojat pa kritizirat. Pa eni očitno niste nikoli zadovoljni.....Prodaja Šporarja je jasna....komaj so ga zadržali že poleti, ker je želel oditi. In bodimo realni, Šporar bi težko vedno imel toliko šans in toliko golov, takih ponudb kot je bila ponudba Basla, pa drugače ni.
Končno so se pripeljale močne okrepitve (Henty, Kronaveter, Alves, Mimoun, Kelhar). Končno so rezultati. Pa je še kar vse narobe za nekatere.
Tudi sam sem proti prehitremu menjavanju trenerjev in misli mda se v zadnjih letih to dogaja prepogosto. A bodim orealni. Olimpijo so letos na vrh pripeljale sol oakcije posameznikov in ne igra ali taktika. Tako da si tudi sam želi mtaktično močnejšega trenerja ki bo znal bolje povezati tako kvaliteten kader kot ga iam trenutno Olimpija. Pa daj malo manj negativizma in kritike no.....Eni bi bili očitno zadovoljni, samo če Mandarič podpiše pogodbo da bo še 20 let vložil vsako leto miljone in če Olimpiaj osvoji Lp. Mandarič-ev ni veliko, ni ljudi ki bi vlagali toliko v nogomet, sploh pa slovenskega. dejstvo je da bo nekaj zaslužil. a vsi vem oda Mandarič služi predvsem z drugimi posli (gradnja, vlaganja itd) vsek lube do sedaj pa je dejansko upravljal z ljubezni do nogometa.
jingo
# 16.12.2015 ob 17:04
veliko preveč je preuranjenih sodb..... če to še razumem od ne preveč inteligentnih forumašev, me pa preseneča, da se jih poslužujejo tudi profesionalni novinarji ala jerkovič, milovanovič..... Niti še ni znan pušnikov naslednik, niti se ni začel prestopni rok, pa že kar vsi vejo, da je olimpija zavožena...... res neverjetna gonja. In sploh ne verjamem, da je slučajna...
goldrake
# 16.12.2015 ob 15:04
@letur.lefr
... pohvalimo gospoda Milovanovića, saj takšnega nogometnega novinarstva pri nas manjka.


osebno že 40 let spremljam prave nogometne novinarje iz tujih držav.
mogoče je ivo športni novinar, ampak ni niti "n" od nogometnega novinarja.
Bivši uporabnik
# 16.12.2015 ob 14:52
ja točno s es trinjam naj pustijo klubom naj s eodločijo ali bodo v privat rokah ali pa ne !!

Nogometni oziroma vsi športni klubi bi morali imeti zakonsko pravico sami izbirati lastniški status.
To nebi nikomur nič škodilo ampak ravno nasprotno.
Ne odgovarja pa to politikom in občinarjem, ki so si v klubih našli delovna mesta in se priklopili na klubske blagajne, ki se zaradi statusa športnih društev napajajo iz občinskih blagajn.
Pijavke so politiki in občinarji, ne pa nogometni delavci.
Vsak lastnik kluba bi upravo sestavil iz nogometnih strokovnjakov. To pa pomeni, da se politikom in raznim karieristom zaprejo vrata.
juve91
# 16.12.2015 ob 14:34
Pol leta je mandaric v klubu, so prvi na lestvici kar ze dolgo dolgo niso bili, prodali so sporarja za rekorden znesek. Vse to v pol leta. Pustimo naj opravijo svoje in po koncani sezoni potegnite crte. Glede na zadnje tekme olimpije, ko bi lahko na odmor odsli s + 8 ali koliko ze, pa bi bil spomladni del se samo formalnost, ni nic pretresljivega, da so zamenjali pusnika. In trenutno prvo mesto gor ali dol.
shearer alan
# 16.12.2015 ob 16:56
spet polno pametnjakovicev..tudi iz mediji, kimorejo narest novico pompozno....ze res da glih ni ok ce sred sezone odpustis trenerja ki ti je prinesel prvo mesto..je pa tud res da ekipa zelo padla...predvsme proti krskem se to ne bi smelo zgoditi kar se je...in za to je izkljucno kriv trener...eFect govorit o kravi mlekarici? mislim da slovenski klubi nimajo takih prihodkov da bi lahko take igralce zadrzali...kot prvic je to najvecji prestop na slovenskih tleh...kot drugic je sam sporar mal prerasel ligo in seveda ce hoce napredovati more narest korak naprej..nimamo pojma kako bo z njim..lahko uspe..lahko se vrne cez kako leto ali dve nazaj..kdo bi vedel?...upam da mu uspe...gre se za njegov razvoj in seveda tudi zelje ki jih ima! tretjic..tip bo zasluzil dosti dosti vec kot je pri olimpiji to je dejstvo...in cetrtic..sam ostojic in mandaric sta mu dala besed pred zacetkom sezone da ce pride ugodna ponudba zanj in za klub da ga bodo izpustili...in kar so tudi udejanili...kar zame pomeni da so posteni..slovenski prostor je premajhen in ne more konkurirat z ostalo evropo...v vseh sportih prodajamo najboljse..ker enostavno nimamo takih financnih zmoznosti...drgac pa glih ni bilo fer da so ga odpustili ampak sodec po zadnjih treh tekmah...je stvar tudi malo logicna...neke vrste sok terapija in pokazatelj tudi za igralce da je vsak zamenljiv..pac so cisto osredotoceni da postanejo prvaki...in ne dovoljujejo kiksov...kaj bo pokazalo pa na koncu prvenstva pa pustimo
Benten
# 16.12.2015 ob 14:48
Ivo, poberi se v penzijo. Pojma nimaš.
ZeK
# 16.12.2015 ob 16:40
NoriPlanet

glej, imamo (podatke lahko preveriš na AJPES-u, brezplačna registracija):

- ŠPORTNO DRUŠTVO NOGOMETNI KLUB OLIMPIJA LJUBLJANA, matična številka: 2051346000, katerega predsednik je Milan Mandarić; to je klub, ki nastopa v prvi ligi;
- NK Olimpija Ljubljana, kot se klub predstavlja na uradni spletni strani, sploh ne obstaja v registru;
- Nogometno moštvo, d. o. o., matična številka: 3329330000, je družba, ki jo je ustanovilo ŠD nogometni klub Olimpija, njen predsednik je Ranko Stojić, UL. ŽANKE STOKIĆ 038, 11000 BEOGRAD, SRBIJA;
- ta d.o.o., ki ga je formalno ustanovil klub, vodi pa ga vsakokratni "lastnik" kluba, je tisti, ki klubu posoja denar in jemlje provizije od prodaje....klub je skratka v neprestanih (milijonskih) dolgovih v odnosu do d.o.o.-ja, ki ga je taisti klub ustanovi....

zdaj ne vem, če hočeš videti, vidiš, sicer pač ne...
biberkopf
# 16.12.2015 ob 16:25
svojčas so nogometaši lahko odhajali v tujino po dopolnjenem 27 letu in jugo liga je bila kar solidno močna,sedaj ko smo v svetlih časih demokracije in prostega trga,odhajajo nogometaši iz matičnih klubov skora že v plenicah.
ZeK
# 16.12.2015 ob 15:32
NoriPlanet

se strinjam s tabo!!!!
a naj se najprej spremni zakonodaja, ne pa de se jo očitno krši.
to je vse, kar imam za povedati o tej temi.

to kar imamo sedaj, je popolna anarhija.
ZeK
# 16.12.2015 ob 14:55
NoriPlanet

poglej, že spremenjen statut, po katerem je bil imenovan Rastoder in nato Mandarić ni uraden statut kluba, saj ga na upravni enoti nočejo "potrditi", ker je v nasprotju z zakonom o društvih...

v veljavi je tako stari statut, po starem statutu pa niti Rastoder, niti Mandarić, sploh nista uradno postala predsednika društva...
VITO
# 17.12.2015 ob 06:48
Ivo, prav na tvoje "strokovno" mnenje sem čakal... Daj, našteli si uro-filovani patak in pojdi spat !
feraltribune
# 16.12.2015 ob 18:42
Na splošno ne zaupam preveč ljudem, ki se sučejo okrog nogometa. Tale Mandarić ni povsem čist, tudi Stojić ne, za obema se vlečejo repi iz "prejšnjih življenj". Tudi v evropskm in svetovnem nogometu je tako, samo poglejte koliko sumljivih fac se suče v tem športu. Nekaj pregrešnega je v nogometu, tako je že od nekdaj, čeprav ga še vedno rad gledam, res pa je, da vedno manj. Ni več tiste strasti, ni več tistega žara, vse se dela le za denar, ni nobene negotovosti, točno vemo kateri štirje klubi bodo prišli v polfinale lige prvakov, že petnast let se vse vrti okrog Barcelone, Reala, Bayerna, Chelsea, Manchesterja) Vsi ostali so tu le za okras...
Svart
# 16.12.2015 ob 17:35
"Prav trener Pušnik ima največ zaslug za napredovanje Šporarja in ne nazadnje cele ekipe, ki je znala tudi nepričakovano izgubiti tudi kakšno točko."

Šporar ima največ zaslug za njegovo napredovanje =).Pač letos se mu je zares odprlo in tako bi bilo verjetno tudi če bi igral pod marsikaterim drugim trenerjem. Prispevek Pušnika k razvoju Šporarja je v tem primeru mogoče malo napihnjen.
ZeK
# 16.12.2015 ob 16:09
NoriPlanet

zgodba se je začela z Rastoderjem. vzporedna družba, ki skrbi za "marketing" Olimpije je posojilodajalec Olimpije. klub Olimpija je dolžna (v začetku leta je bilo mislim da nekje 3 mio EUR) tej drugi pravni osebi. iz česa je nastal ta dolg ne ve nihče. nekaj je šlo za plače igralcev, nekaj najbrž za fiktivne posle. in to pravno osebo je kupil Manadarić od Rastoderja.

z zlorabo zakonodaje je postal tudi predsednik društva, ki je dolžnik. ista oseba torej povzroča dolg Olimpije in je hkrati lastnik njenega glavnega upnika. če sešteješ 1 + 1 je cilj jasen, zapufaš Olimpijo do konca, poskušaš koga prodati, da povrne dolg.

in to ni dolgoročna vizija kluba Olimpija, temveč preprosta pralnica. konflikt interesov, da večjega ne more biti.
jujc
# 16.12.2015 ob 16:04
Vijolicni ivo pise objektivno kolumno o olimpiji.
ZeK
# 16.12.2015 ob 15:22
NoriPlanet

kako je transparento, če klub ravna po statutu, ki v nasprotju z zakonom o društvih, ni potrjen s strani upravne enote?

glede prijav: ni nobenega odziva, niti da je vse uredu, niti da ni. preprosto "molk".

ampak očitno nekaterim to zadošča. no, mene predvsem skrbi, v kakšni državi živimo.
rok_p
# 16.12.2015 ob 15:21
Milovanovic go home, you are drunk !
živo
# 16.12.2015 ob 15:19
Bog nas obvaruj pred potresom, požarom, kugo in Ivom Budalanovićem!
Muzikant88
# 16.12.2015 ob 14:54
V nekaterih pogledih (odhod Pušnika) se strinjam, glede prodaje Šporarja pa nikakor. Več kot očitno je da je prerastel našo ligo in da si je želel odhoda v Basel, kar mu je uprava Olimpije tudi korektno omogočila in tu nimamo kaj za filozofirat.

Odhod Pušnika po drugi strani je velik minus, čeprav je po eni strani razumljiv ker zgleda da med njim in igralci ni vse bilo tako kot bi moralo biti. Verjetno tudi zaradi tega, ker so večinoma razvajeni fantje ki niso vajeni trdega dela in so brez prave mentalitete. Noben trener ni kriv da ekipa ki vodi na lestvici izgubi proti zadnjemu klubu, za to so krivi izključno igralci, še posebej če je na zelenici večina prve ekipe.
carli55
# 16.12.2015 ob 14:46
ja točno s es trinjam naj pustijo klubom naj s eodločijo ali bodo v privat rokah ali pa ne !!
zelenko
# 16.12.2015 ob 23:39
Tipacna obremenjenost cmariborcana, se pod clankom olimpije se mora oglasati ha ha ha res ste veliki
pero aroma
# 16.12.2015 ob 19:34
Pušnik je dober trener, ima znanje, ima pa en problem da nima končnih rezultatov. Dobre vmesne čase ampak na cilju vedno izpade. Ne vem v čem je problem, sumim da ne zna prav motivirati igralcev v kriznih in stresnih trenutkih ko ekipi ne gre dobro. In takrat se še on izgubi in ladja se začne potapljati
letur.lefr
# 16.12.2015 ob 19:31
@Svart in podobni

Ni res. Za tak nivo Šporarja gredo zasluge Pušniku. Na začetku sezone je Pušnik dejal, da Šporar s takšnim pristopim ne bo nikoli najboljši igralec ali kapetan ekipe. Šporar ga je začel poslušati in veliko delati, kar se je obrestovalo. Pušnik si takšnega konca ni zaslužil pa je vseeno katerega trenerja bo Olimpija zdaj dobila, če bo z njim prva ali zadnja po koncu sezone. Pušnik si tega enostavno ni zaslužil, ker je imel to Olimpijo rad bolj kot vsi igralci in uprava skupaj.
ZeK
# 16.12.2015 ob 16:50
NoriPlanet

ravno o tem ti govorim. od kod pride denar in kam gre ni transparentno, ker so spretno "odvojili" finančno poslovanje kluba v d.o.o.. o tem d.o.o.-ju imaš objavljene bilance, ki izkazujejo koliko terjatev ima ta d.o.o. do kluba. drugih podatkov zaradi poslovnih skrivnosti ne moreš izvedeti. in noben član društva tudi ne.

razumeš? društvene finance so na vpogled članom društva, le v tem društvu ne, ker se to kanalizira preko podjetja, katerega ustanovitelj je klub, direktor d.o.o-ja pa je sočasno športni direktor kluba.
wisan
# 16.12.2015 ob 16:41
Tudi če nikjer ne bi bilo zapisano, da je to pisal Ivo, bi z lahkoto ugotovil, da je pisal Ivo Milovanovič.
skydrumm
# 16.12.2015 ob 15:55
Olimpija naj bi bila zelo blizu, da podpiše z mladim 20 letnim krilnim napadalcem Kire Markoski, ki je bil izbran za najboljšega mladega igralca makedonske lige..
jingo
# 16.12.2015 ob 15:12
a zdaj je pa pušnik zaslužen za šporarja, ahahahahhhh..... kakšne bedarije vse ne preberem od 'uveljavljenih' novinarjev
ZeK
# 16.12.2015 ob 15:11
NoriPlanet

vloženih je bilo že mnogo prijav, ovadb, vse od Rastoderjevega "prevzema".

zgodilo se ni nič.
rok_p
# 16.12.2015 ob 15:08
Sem skoraj zaspal...Dollgčas kolumna, kot je dolgočasen tudi njen avtor...penzija Ivek
ZeK
# 16.12.2015 ob 14:56
NoriPlanet

da so klubi društva, je zahteva OKS in ne države....
aki10
# 17.12.2015 ob 11:06
ojojoj ojojojoj Ivo Ivo šipu racku moj!!!!!
badžo
# 16.12.2015 ob 21:39
Izkušnje nam govorijo, da ko se v javnosti začnejo pojavljati zgodbe o raznoraznih špekulacijah, ponavadi špekulacije tudi obstajajo.

Tudi sam sem že toliko časa na svetu in sem spremljal Olimpijo tako skozi dobro, kot skozi slabo, da se bojim, da je ozadje res črno. Se bojim, da bodo Zdrahotove besede izpred parih dni veliko bolj 'preroške' kot pa so jih nekateri bili pripravljeni vzeti za resne.

Tisti, ki trobezljate o osvojitvi prvenstva - tale delni uspeh vam je zameglil presojo. Olimpija trenutno nima igre, sredina je šepava in zgolj parim posameznikom se imamo zahvaliti, da je jesensko kanto spravila v vitrino. Ne pozabimo, da se je ob prevzemu Olimpije na začetku sezone Stojić ogradil od pompoznih obljub in ponujal delo na dolgi rok. Cilj je bil osvojitev mesta, ki pelje v Evropo in v roku dveh, treh let osvojitev naslova DP. Bom malo žleht - je bil Pušnik torpediran, ker je prehiteval do cilja ali zato, ker se je zavedal, da s tako ekipo ne bo dolgo fural; sploh ko so mu vzeli (da ne bo pomote - strinjam se s prodajo Šporarja v Basel) praktično edinega igralca, ki mu je držal gor rezultate.
skydrumm
# 16.12.2015 ob 19:49
Marko Nikolič je zame odlična izbira, je mlad, ima že 7 let delovnih izkušen iz Rada in Partizana, in pri Partizanu je odlično vodil ekipo 51 tekem 34 zmag 11 remijov in 6 porazov, ko so ga odpustili je bil z Partizanom prvi na lestvici..
soleti
# 16.12.2015 ob 18:40
Eni še zmeraj mislijo, da je Mandarič in kompanija dobrodelna ustanova.
ZeK
# 16.12.2015 ob 16:53
ZeK

in če k navedenemu prišteješ, da je predsednik društva izbran po statutu, ki ga upravna enota ni potrdila, lahko mirno ugotoviš, da gre za nelegalno, a v Sloveniji očitno sprejemljivo početje, ko gre "za višji interes".
letur.lefr
# 16.12.2015 ob 16:36
@NoriPlanet

zdaj pa še enkrat preberi moj komentar in nehaj "pametno" napadati. Napisal sem, da NE mislim, da Mandarić pere denar.
sLoVaN
# 16.12.2015 ob 16:22
Saj bo Popović pomagal,
takoj ko za silo pošlihta KP
Bivši uporabnik
# 16.12.2015 ob 16:20
ZeK

Zakaj omenjate Rastoderja, ki je že pol leta preteklost.
Mene zanima, da mi tisti, ki vedo za Mandarićevo pranje denarja, to bolje natančno objasnijo. Za kašen vir denarja gre, koliko denarja in kam se pretaka preko Olimpijine blagajne.
Poleg tega naj mi tudi odgovori, kako si predstavlja, da bo nek posameznik svoj denar vlagal v klub, obenem pa nebi smel imeti deleža od prodaje igralcev.
Ivo Milovanovič
link
Primer Kampl: Reprezentanca je nekaj več
104
31. avgust 2017 ob 08:01 Mene novica o ravnanju Kevina Kampla ni presenetila. Je pa res, da je nisem pričakoval v tem trenutku.
Več novic ...
Kazalo