Kolumne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 71 glasov Ocenite to novico!
Ivo Milovanovič
Ivo Milovanovič že dolg leta podrobno spremlja slovensko nogometno reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO
Daniele Orsato in Kevin Kampl
Kevin Kampl je ... utrujen. Foto: Reuters
Srečko Katanec
Srečko Katanec poudarja, da spora s Kamplom ni. Foto: BoBo
VIDEO
Komunikacija v reprezenta...

Dodaj v

Strah pred utrujenostjo

Kolumna Iva Milovanoviča
7. oktober 2016 ob 07:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Kdor vsaj malo spremlja vrhunski šport in kulturo vedenja na tej ravni, dobro ve, da se kakršne koli odpovedi ne pošiljajo s SMS-ji.

Vem, da bodo nekateri rekli, Milovanovič je konservativen, star in še marsikaj, vendar do zdaj še nisem slišal za primer, da je igralec s SMS-jem selektorju sporočil, da ne bo prišel na priprave. Res je, vse se enkrat zgodi prvič. Pa to zdaj niti ni pomembno. Pomembno je, da povsod po svetu, tudi največji zvezdniki, pridejo na zbor, se pogovorijo z zdravniško ekipo in se skupaj odločijo, kaj je najbolje za športnika oziroma ekipo. V primeru Kevina Kampla je drugače.

Berem njegove izjave, kako ima rad Slovenijo, kako nikdar ni rekel, da ne bo igral za slovenske barve in še in še. Ni prvi in tudi najbrž ne zadnji, ki uporablja to, zdaj že dodobra obrabljeno frazo. Marsikdo se seveda ob takih Kamplovih izjavah samo nasmehne, drugi mu verjamejo, tretji ga imajo za fantiča, ki je "izrabil" reprezentanco za odmevne prestope in tako naprej. O njegovem prispevku reprezentanci je, po moje, še prezgodaj modrovati. Vem, da ima popolnoma upravičeno svoje privržence tako med ljubitelji nogometa v Sloveniji kot tudi pri novinarskih kolegih, vendar treba je spoštovati red in tudi na ta način potrditi vse prej poudarjene izjave. Sicer vse skupaj zveni kot mlatenje prazne slame in še več.

Močno sem prepričan, da je v svojem bistvu Kevin Kampl "fejst" fant. Kevin Kampl je tokrat izbral svojo pot, ki pa je zame absolutno napačna. Moje stališče je že dolgo jasno: "Kdor ne želi igrati za reprezentanco, mu ni treba. Nihče pa nima pravice sam izbirati, kdaj bo igral in kdaj ne. To velja tudi v primeru Kevina Kampla. Reprezentanca je pač preprosto nekaj več."

Ker o Kamplovi odpovedi nisem govoril ne s selektorjem Srečkom Katancem ne z igralcem samim, temveč marljivo spremljal medije, res ne vem, kakšna je resnica njunega spora. Očitno je vse v najlepšem redu, kajti na obeh straneh je bilo slišati (in prebrati), da je res prišlo do kratkega stika med igralcem in selektorjem in da zdaj to niti slučajno razlog za igralčevo odpoved. Edini pravi razlog, tako trdi Kampl, je utrujenost.

Absolutno verjamem, da je toliko tekem v tako kratkem času na vrhunski ravni zahtevna naloga. Niti trenutka nisem pomislil, da Kampl ni utrujen. Toda, reprezentanca ni vaški klub, ko pokličeš trenerja in mu poveš, da te ne bo, ker si utrujen. Mimogrede, Kampl bi težko našel primernejši kraj za oddih in nabiranje novih moči, kot je v tem letnem obdobju Brdo. Kdor koli ga je obiskal, dobro ve, da ponuja najrazličnejše možnosti za sprostitev in regeneracijo utrujene glave in telesa. In še več. Bil bi pod strokovnim zdravniškim nadzorom, bil bi med prijatelji, ki jih čakata dve izredno zahtevni in morda odločilni tekmi v teh kvalifikacijah. Vsekakor bi lahko marsikaj prispeval kot motivator.

Bojim se, da reprezentanca ni več tako "magnetno" privlačna, kot je bila. Res se bojim, da jih bo še več utrujenih. Razlogov je lahko veliko. Ni pravega uspeha, nekateri vidijo zavoro v Katancu, posamična kakovost je pri nekaterih zelo vprašljiva, zagotovo pa velja, da ta generacija, razen izjem, ni več "lačna", kot pogosto slišimo, in posledično ni več tiste srčnosti, brez katere nogometna Slovenija ne more uspeti.

In prav Kampl in njegovi vrstniki so tisti, ki so po svoje "dolžni" Slovenijo spet približati tistim, ki kandidirajo na nastope na velikih tekmovanjih. Predvsem morajo hitro pozabiti na obljube, ki jih v glavnem nikdar ne izpolnijo. In še nekaj. Ljubitelji nogometa le nismo taki, da bi verjeli vsaki "pravljici". Kar nekaj jih je iz domačih trenerskih vrst, z močno podporo nekaterih novinarskih kolegov, ki razlog za sedanje stanje pripisujejo samo selektorju Katancu. Ne želim se postaviti na eno ali drugo stran, dejstvo pa je, da rezultatov ni, da smo morda preveč zahtevni, da si nočemo priznati, kam realno spadamo, da je vsaka menjava generacij težka in zahtevna, in vse to bi moralo biti spodbuda, da se vodilni (vem, da ni najprimernejši trenutek) na NZS-ju o vsem pogovorijo, dogovorijo v korist slovenskega nogometa. Zagotovo pa krivec za trenutno skrb vzbujajoče stanje v reprezentanci in okrog nje ni samo en.

V soboto (Slovaška) in v torek (Anglija), nihče, mislim predvsem na igralce, strokovno vodstvo, navijače in medije, ... ne sme biti utrujen!

Ivo Milovanovič, TV Slovenija
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Roky
# 07.10.2016 ob 07:25
Dejte že nehat o Kamplu! Ni ga zraven in pika. Posvetimo se igralcom, ki so tukaj... fak
jaka23
# 07.10.2016 ob 07:27
Paj kaj zdj še ti Ivo bluziš s to zgodbo in sporom???
Če Srečko prav, da ni spora pa Kevin pravi, da ni spora-POTEM SPORA NI.
lookaaa
# 07.10.2016 ob 07:34
brez skrbi ivo, kampl se bo ze odzval, ko bo kdo drug vodil reprezentanco.

tako NZS, kot vi novinarji si zatiskate oci in skusate primer katanec pomesti pod preprogo. igralci zal ne vidijo neke vizije vec pod sreckom, saj evidentno nimamo igre, igralci igrajo na mestih, ki jim ne odgovarjajo, igrajo preverjeni stari kadri in taki, ki v klubih ne igrajo, zato uspeha ni. v stirih letih smo krepko nazadovali in to s kamplom!

in zakaj bi se kevin se enkrat vec razdajal za reprezentanco, ce ze v startu vemo, da uspeha ne bo. a se naj trosi na vse pretege pod tem sarlatanom????

tebi kot novinarju pa na srce polagam, da kaksno direktno vprasanje naslovis tudi na katanca. navsezadnje je obljubil, da ce ceferin gre, da je zgodbe konec.... bo za zacetek dovolj?
rooster
# 07.10.2016 ob 07:39
pošlješ pač sms, s katancem se je nemogoče normalno pogovarjat (novinarji pritrjujejo)
Ave Me!
# 07.10.2016 ob 07:31
Tukaj ni nobenega dvoma! :D
Lesinar
# 07.10.2016 ob 07:33
Tu ni nobenega dvoma
Alen Ford
# 07.10.2016 ob 07:37
Lepo bi bilo, če bi imel novinar svoje stališče in ga znal zagovarjati.
chaz73
# 07.10.2016 ob 07:27
Bravo Ivo, reprezentanca res ni več tako privlačna, kot je bila. Kriv pa je Srečko!
*kingkong*
# 07.10.2016 ob 07:39
če ga ne daš, ga dobiš, tako pač je...
tigerček
# 07.10.2016 ob 07:36
Čeprav ga ne maram kot novinarja, mu v tem komentarju dam kar večino prav.
Dejstvo je, da navijači "precenjujemo" zmožnosti določenih igralcev, prav tako je pa tudi dejstvo, da je Katanca povozil čas v vseh pogledih.
Najslabše trenutno je, da so ob takšni klimi v ekipi ter vodenju reprezentance mogoče žal te kvalifikacije že izgubljene na začetku.
Bomo videli po obeh tekmah v Stožicah - upam, da se motim.
krosnjar
# 07.10.2016 ob 07:43
Če ima Kampl občutek, da ni pri stvari, pa naj bo utrujen ali se v reprezentanci slabo počuti zaradi selektorja, nzs, neborbenih ali limitiranih soigralcev, ki v prvi ekipi zasedajo mesto boljšim ali celo nepoklicanim ( Maroh) je najbolj pošteno, da se ekipi ne priključi. Je bolje zanj in za ekipo. Obsojati pa ne gre nobenega od navedenih. Vsak pač dela najbolje kar zna in zmore. Eni več, drugi manj. Zato pa obstaja selekcija. In selektor . . .
pippen 33
# 07.10.2016 ob 07:42
Ivek ma prav, "izrabil" je reprezentanco za odmevne prestope,
ker ga drugače ni bilo možno spremljat, he he he , ivek , ivek.
nk interblock
# 07.10.2016 ob 07:53
Vsi dobro vemo da je zato kriv Katanec in vse tiste, ki sedaj napadajo Kampla in stopajo Katancu v bran je lahko sram. Človek ne da nima pojma o vrhunskem klubskem nogometu, tip nima pojma o nogometu sploh, ne zna z izstopajočimi igralci in podobno. Ko bo pa konto naših točk v torek zvečer še vedno 1 točka, pa bom čakal nov izgovor v smislu: če bi bil Kampl bi zmagali obe, kriva je EkipaSN, ker me kritizira, krivi so navijači ker me kritizirajo, imamo samo igralce za tretjo slovensko ligo pa hočemo na svetovno prvenstvo ipd. Sram ga je lahko, tebi Ivo pa + za kolumno, razen za zadnji del, ravno zaradi pozivanja, naj se sprijaznimo z realnostjo, pa da je Litva enakovredna in podobno, smo luzerji. In to se nam dogaja v vseh športih!
ajtim
# 07.10.2016 ob 08:30
Don draper, če ti je pa Milovanović neka avtoriteta kot nogometni poznavalec in komentator, no potem pa res ne vem kaj naj ti rečem. O njegovem poznavanju nogometa, dogajanja v ozadju, novostih v nogometu ipd..., moram reči da je vse skupaj ena velika žalost, kar dokazuje na vsaki tekmi, ki jo komentira. Čas ga je že zdavnaj povozil, je eden najslabših komentatorjev kljub temu, da konkurenca nogometnih komentatorjev v Sloveniji ni prav huda.
Micesar
# 07.10.2016 ob 07:34
Še pet minut in "Ivov" podalšek do konca srečanja.
VanDame
# 07.10.2016 ob 07:45
Tudi Udrih je pošiljal SMS-e. Kratke in jedrnate.
FC-MB
# 07.10.2016 ob 07:37
Kako nabijanje člankov in iskanje zarot...mi pa res ne znamo druga. Ni ga in gotovo...da pa reprezentanca ni več to kar bi morala bit pa se naj vprašajo na NZS in novinarska srenja,katera išče vse vrste negativizma.
claudio21
# 07.10.2016 ob 07:34
Saj ni Kevin Kampl problem,ampak Srčko s svojimi eksperimenti.Ivo Milovanovič vprašajte se kako je lahko selektor nekdo ki nima pojma kaj je vrhunski klubski nogomet..
soleti
# 07.10.2016 ob 08:30
Izjava Ivota, da je Kampl fantič ki je izrabil reprezentanco za odmevne prestope je pa vsaj plod neznanja Milaniča alipa celo podlo natolcevanje iin zavajanje.. Kampl si je ime ustvaril v Salzburg Red Bull in bil od mladinskih vrst v Bayernu.
svabo
# 07.10.2016 ob 07:51
Tole je pa malo mešano na Žaru pri Momotu Ivek. Tole je pa kar nekaj vse skupaj. Malo ali kar direktnega na Kevina. Pa se bom najprej tu ustavil. Tudi Ivek ve, da je izpustil pomemben podatek. Kevin je tisti igralec, ki ima potezo ali dve več in absolutno vedno pusti srce na igrišču. Kot pravi sam. Ni govoril z nikomur. Kominikacija je pa nemogoča...s selektorjem. Hkrati pa Ivek z vsem spoštovanjem ostaja na varni strani novinarksega krožnika. Preveč izkušenj? Preveč let. Je bit dobr na varni strani ane. Pa ni potrebno je že tako star in dal toliko skozi, da bi si lahko privoščil nekaj konkretnih. Tu ne gre več ali je Kevin izbral posrečen način sporočanja svoje odsotnosti. Gre za prihodnost reprezentance, ki jo vodi diletant in čustveno neinteligenten gospod. Njegovo iskanje pozicij s preko 60 igralci in očitno popolnim alibijem ne najeda več samo živcev. Navijače spravlja v tisto najslabše za reprezentanco. Negativno energijo, ki jo bodo bili na obeh tekmah igralci deležni s strani ogorčenih navijačev. To je pa tisto najslabše, ki če se že pogovarjamo o "nespretnem" komuniciranju; pomeni tisti novinarski zdrsa pri Iveku, ki pravi: Nihče ni večji od reprezentance. Adijo Srečko. Živel novi kralj.....
dunbar
# 07.10.2016 ob 07:42
Ivek, uspeha lačni sedijo na klopi ali jih sploh ni v kadru reprezentance...

Tistim, ki so v ekipi, pa ga je verjetno že zdavnaj primitivni Katanec pokvaril. Zakaj so morali igralci neko skupno izjavo podati, v kateri obsojajo svojega sicer srčnega reprezentančnega kolego?

Ker Katanec nima jajc, da bi ga zaradi nespoštovanja njegove avtoritete sam sankcioniral.
super_balotelli
# 07.10.2016 ob 08:07
Največji strokovnjak se je oglasil...
KiNgKoNg
# 07.10.2016 ob 13:01
Ivek - tokrat obupna kolumna.

Brez nekih konkretnih argumentov, svojega stališča,... O slovničnih napakah sploh ne bom začel. Članek razumem zgolj kot nadaljevanje medijske gonje proti Kamplu, in odnašanje riti našemu vizionarju Srečkotu.
soleti
# 07.10.2016 ob 08:40
Sicer pa članek Ivota je zelo splošen, na podlagi zunanjega poznavalca nič bolješega kot večina forumašev. Ampak jaz verjamem, da tu gre za nekaj več, nekaj smrdi in to pri glavi. In tega dejstva se novinarji ali izogibajo kot hudič križa ali pa celo stvari niti ne vidijo kar je še bolj smešno.
Mike1825
# 07.10.2016 ob 08:37
soleti

To, da je bil v mladinskih vrstah Bayerna ne drži. Drži pa da je igral v mladinskih vrstah Bayerja. Ena črka velika razlika.
Lesinar
# 07.10.2016 ob 07:46
Vrata so prazna ali je to sedaj priložnost??? IIIIIIIIINN mimo gola...mimo gola, pa to je neverjetno
blazyyy
# 07.10.2016 ob 07:28
Tocno tk Ivek!
kopibrejk
# 07.10.2016 ob 10:55
nisem govoril ne s selektorjem Srečkom Katancem ne z igralcem samim, temveč marljivo spremljal medije, res ne vem, kakšna je resnica njunega spora.
Kampl se ne pogovarja s selektorjem, selektor se ne pogovarja s Kamplom, Ivo se ne pogovarja ne z enim ne z drugim. Dobra osnova za blog. Kot bi rekel George Costanza: the story about nothing.
likid
# 07.10.2016 ob 08:13
Nogometaši imajo vedno strašno željo igrati za reprezentanco, ko je vzdušje okoli reprezentance in na stadionu pravo in ko se zaupa selektorju.

Mi v tem trenutku nimamo ne eno ne drugo. In ne rabim ponavljati zakaj je tako.

Lahko je govoriti kako so bile predhodne reprezentance manj razvajene, ampak tako Zahotova kot Kekova generacija je imela polno podporo v javnosti in na tribunah. Zahotova generacija za Bežigradom in se tega pač ni tikalo, Kekova pa v Ljudskem Vrtu, pa je par pametnim glavam to šlo v nos in so se odločili to uničiti. So najprej odvrnili vzhodni del države, da jim je začelo dol viseti za reprezentanco, sedaj strmoglavim vztrajanjem pa še preostanek Slovenije.

In igralci niso butasti, zakaj bi takrat ko lahko malo k sebi pridejo, hodili na takšne akcije in v takšno vzdušje.

In krivda za vse to je izključno na Čeferinu...
troha
# 07.10.2016 ob 07:27
Tooo Ivooo
ajtim
# 07.10.2016 ob 08:50
don draper

Nisem zunanji opazovalec in nimam se za samooklicanega poznavalca nogometa, Poznam pa tako g. Milovanoviča, kot še koga drugega in kaj drugega. Ja, imam se pa za boljšega poznavalca nogometa kot je pa g. Milovanovič, kar pa ni posebej težko...
intelekt
# 07.10.2016 ob 10:43
Kakšne spet kvasi Milovanovič. Definitivno ni razlog samo utrujenost ampak med Srečotom in nekaterimi igralci ponavadi močno škripa. Kampl pač noče v javnosti prati umazanega perila, zato vztrajno zatrjuje da gre za utrujenost. Srečko pač in sedaj lepo sedaj čaka in počasi dozira ravno toliko in takšnih informacij, da se mediji in javnost obračajo proti Kamplu. Če bi bil Srečko car, bi pač sporočil Kampla zaradi utrujenosti ni, potem pa bi o napačnem načinu etc razčiščeval v okviru zveze, reprezentance etc. Ampak on je seveda tako medijem prišepnil da je Kampl sporočil to preko SMS (ampak to seveda Milovanoviča ne moti - to se mu zdi nadvse profesionalno). In sedaj čaka da mediji (Milovanovič kot naročen) zanj opravljajo umazano delo. Če bi pa slučajno Kampl udaril nazaj (kar upam da ne bo), bo pa jokal na tiskovkah.
Ampak to za srečota ni nič novega. V svoji zgodovini reprezentance ima že kar nekaj zapletov - Šiljak, Zahovič, Jojo, Kampl pa še bi se jih našlo - vsi te zapleti imajo en skupni imenovalec - SK. Lahko je sicer sedaj udarjati po Kamplu, kot Milovanović, a dejstvo je da ne pozna celotnega ozadja in je zato zelo nefer komentirati in izpostavljati Kampla na tak način. Ta dodatni pritisk lahko pripelje do tega, da se v celoti odpove reprezentanci za vselej - tudi ko bo Srečko šel. In Slovenci žal nimamo 5 novih Kamplov, ki bi v vrsti čakali na vratih reprezentance, da bi jih lahko odganjali s Srečkovim idiotizmom in neumnimi Milovanovičevimi natolcavanji.
In vse to bi človek še sprejel - on (Srečko, ne Milovanovič - zanj ni opravičila) je selektor, on odloča kaj in kako - če bi bili rezultati, a rezultatov nima nikakršnih - oz. hudo pod pričakovanji (pa naj išče izgovorov kolikor če - Slovenska reprezentanca glede na igralce bi vendarle morala dosegati več kot dosega). A od sebe odganjati nosilce igre, lahko dejansko zaznamuje celotno generacijo in bojim se da se je v tem trenutku to res zgodilo. Jasno, da bodo pred kamero vsi govorili, da je vzdušje briliantno, a kakšna je resnica vejo samo reprezentanti.
Čim prej srečko gre, tem manj škode bo povzročil tej reprezentanci. Žal je nastalo že kar nekaj nepopravljive škode za celotno generacijo (ki tudi z menjavo trenerja ne bo izpuhtela) in tega bo več z vsakim treningom in tekmo, ki jo Srečko vodi, zato upam da bodisi on drži besedo in se s Čeferinovim odhodom poslovi tudi on ali pa da novo vodstvo uvidi zadeve in mu pokaže vrata takoj ob nastopu funkcije.
davide
# 07.10.2016 ob 08:58
že 7. članek na isto temo
rooster
# 07.10.2016 ob 08:37
Katanec ni naredil nič že dva cikla, ko bo uničil tretjega, ga boste še vedno zagovorjali, da uniči še četrtega. Se pa zna spreti z glavnim nosilcem igre, to mu pa vedno uspe ....
Conchis
# 07.10.2016 ob 08:09
Kaj si hotu povedat Ivek? Cela stran teksta za to, da krivec ni samo en? Bravo!
4-3-2-1
# 07.10.2016 ob 08:00
@Ndugu

Kampl je na šihtu. Igranje za Bayer je njegova služba.
rooster
# 07.10.2016 ob 07:48
kdj bo šel Ivo v penzijo?

njegovo komentiranje je dolgočasno, zmedeno in nasplošno obupno (sploh v primerjavi s kakšnimi mlajšimi komentatorji na SLO športnih TV)
SamoRes
# 07.10.2016 ob 07:38
"Kdor ne želi igrati za reprezentanco, mu ni treba. Nihče pa nima pravice sam izbirati, kdaj bo igral in kdaj ne. To velja tudi v primeru Kevina Kampla. Reprezentanca je pač preprosto nekaj več."
Zagotovo pa velja, da ta generacija razen izjem, ni več "lačna", kot pogosto slišimo in posledično ni več tiste srčnosti brez katere nogometna Slovenija ne more uspeti.


To vedno trdim, to je bistvo. Današnja generacija je vzgajana na nekih povsem drugih vrednotah, kot prejšnje, danes prevladuje individualizem, egoizem in razvajenost ter nespoštovanje avtoritete, gospodar pa je denar, ni volje, so le še mobilni telefoni, družabna omrežja in šteje všečkanje nove frizure, ne število pretečenih kilometrov in asistenc.
angelmanuel
# 07.10.2016 ob 09:20
Zlatko Zahovič, Goran Pandev, Josip Iličič, Kevin Kampl... Seznam je vedno bolj dolg.
atal
# 07.10.2016 ob 09:10
... " po moji uri" ..., bomo izgubili obe tekmi, ... Derepasko, Skube, ...
kavč selektor2
# 07.10.2016 ob 13:51
Milovanovič = Katanec = Tito = doživljenski mandat
matedolenc
# 07.10.2016 ob 12:23
Domišljijski spis za osnovno šolo.
dare326
# 07.10.2016 ob 10:49
Ivo, penzija te čaka. Prepusti delovno mesto mlajšim!
gigu
# 07.10.2016 ob 10:40
vzroka se pa noben ne dotakne, da že lep čas nekaj ne štima.. Tole sprenevedanje Kampla, Katanca in dela javnosti je pometanje problemov pod tepih, tako kot tudi na drugih področjih pri nas. V kolikor ne bo rezultata v soboto in torek mora Katanec oziroma zveza prevzeti odgovornost..

Grem pa na tekmo, zato ker druge reprezentance nimam..
WaZpeX47
# 07.10.2016 ob 10:33
"Ker o Kamplovi odpovedi nisem govoril ne s selektorjem Srečkom Katancem ne z igralcem samim"

In to je srčika celega komentarja. Govoril z nikomer, malo nekaj spisal, da se še malo dela dramo. Ivo, čas je za penzijo. Mediji blentavi, namesto da bi pomagali, da se nekompetentne ljudi odstrani in stremeli k dobrim odnosom v reprezentancah, vi povsod iščete dramo in delate telenovele. Gnoji!
nelon
# 07.10.2016 ob 09:20
Če pogledate kak odnos ima Katanec do tistih novinarjev, ki se ne strinjajo z njim v vsem pol bo vsakemu normalnemu jasno da je skoda energije in da je najvec kar lahko naredi SMS..

Drugo je pa ker obstajajo novinarji katerim bi katanec rekel skoči čez okno in bi skočili samo zaradi tega da ostanejo tam kjer so
DREADLORD
# 07.10.2016 ob 08:59
Milovanovič ima svoj prav. Ampak tudi svoj narobe. Kot prvo pomlajevanje reprezentance ne poteka. Pričakoval bi kaj več mladeničev v prvi ekipi. Kot drugo pa glede Kampla. Igra se s tistimi, ki so. Ki pridejo, in ki bodo prihajali. Če ni igralcev, ki bi bili dovolj lačni, naj selektor da igrat igralce, ki so dovolj lačni. Naj da notri igralce, ki imajo dovolj energije in naj nabirajo izkušnje. Če bi NZS in selektor dejansko imela plan, ga predstavila javnosti celovito in kako bo potekal, da bi lahko govorili o pomlajevanju, potem sem prepričan, da bi tudi nogometna javnost to razumela in bi razumela, da kdaj mogoče ne more pričakovati rezultata. Je nogometna javnost vključno z navijači to videla? Ne vem. Kolikor spremljam bolj malo.
farjestad
# 07.10.2016 ob 08:40
Ja, velemojster ostaja velemojster!
soleti
# 07.10.2016 ob 08:36
V Ekipi je danes Jokič izjavil, da je Katanec kot Mourinho. Ker Jokič ti pa najbrž res veš kakšen je Mourinho. Podobno kot Ivo in nogomet.
winkl777
# 07.10.2016 ob 08:07
Po moji uri...
Svetovno prvenstvo v nogometu
link
Popolno zaupanje Fife v varnostne ukrepe za SP v Rusiji
4
6. marec 2018 ob 13:56 Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ima popolno zaupanje v ruske varnostne ukrepe na svetovnem prvenstvu, ki bo junija in julija v Rusiji.
Več novic ...
Ivo Milovanovič
link
Primer Kampl: Reprezentanca je nekaj več
104
31. avgust 2017 ob 08:01 Mene novica o ravnanju Kevina Kampla ni presenetila. Je pa res, da je nisem pričakoval v tem trenutku.
Več novic ...
Kolumne
link
Naša dva odstotka
63
14. julij 2018 ob 06:48 Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
Več novic ...
Kazalo