Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić


Ne izvemo pa preprostega podatka, koliko novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo je nastalo v MOL-u v zadnjih sedmih letih. Pa strašenje s kongresom Pozitivne Slovenije, prosim lepo, predčasnih volitev si ne želijo ne poslanci PS-a in ne njihovi lobiji. Dosti nevarnejše za državo je premierkino ohlapno vodenje notranje razdeljene vlade - kako je mogoče, da vlada oz. minister za zdravje s svetovalcem iz zasebne zavarovalnice, prav tem zavarovalnicam podari 30 milijonov, bolnišnice pa v izgubah, za nove zdravnike ni denarja itd.?
Do kdaj nas bodo imeli tako debelo za norca? Kje je reforma javnih naročil zdravstva? Kako lahko gospa sadi antifašistične rožice o lepi prihodnosti Slovenije, medtem ko njen finančni minister v Bruslju obljublja razprodajo vsega, želi pa si še večje privatizacije zdravstva in šolstva? Je tak minister res neideološki in komu je sploh odgovoren - državi ali svoji karieri? In kaj kani premierka ukreniti glede Teša 6, te strahotne hipoteke SD-ja in SDS-a, precenjene za 700 milijonov in verjetnega legla korupcije, ki pa se kar gradi! Smo to že pozabili?
Spoštovani, kaj pa, če nismo talci Zorana in Janeza, ampak prav floskule o "politični stabilnosti" za vsako ceno, ob diktatu Bruslja in pokornosti vlade to ne pomeni nič drugega, kot da nas namesto v vreli vodi varčevalnih šokov kuhajo počasi kot Kitajci žabo, a s podobnim izidom. Lahko noč in srečno.