Igor Vidmar, Studio City. Foto: BoBo
Igor Vidmar, Studio City. Foto: BoBo

Dobri nameni, verjamem, da iskreno mišljeni, vendar, ali so sploh uresničljivi, če bo ostal zvest načinu, ki ga že leta južni Evropi zgrešeno predpisuje Bruselj? Še naprej škodljivo varčevanje, s katerim načeloma ni nič narobe in vse državno bo moralo iti na boben, morda celo voda (neka korporacija za trgovanje z vodo menda že ima lobista v Ljubljani). Skratka, brez neodvisnosti od Bruslja z lepimi nameni dr. Mramorja ne bo nič!

Kaj pa premier? Bo razumel ta izziv ali pa bo le čuvaj vladne moralne plaže v zimskem času, kot pesek v oči volivcem? Pred Brusljem je že popustil, o priključitvi ameriški koaliciji proti islamski državi pa nas niti vprašali niso. "Ave, Mussomelli, servituri te salutant," bi lahko rekli.

No, na lokalnih volitvah pa bo spet odločal stvaren račun občanov, ki lahko od blizu tehtajo otipljive dosežke in slabosti, vrline in grehe. V Ljubljani, kjer pač sem, bo ljudski glas kljub Stožicam in vsemu drugemu verjetno enak: "G. Zoran je res ogromn naredu, poglejte mostove, poglejte star mest, pa to je milina, to je prava Zorankinova vas! Turisti derejo v past, tud iz predmestij Lublane, krasno."

No, prav, vox populi, vox dei, sploh če ne bo absolutne večine v mestnem svetu. Srečno.