Kolumne
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane odhaja na vrhuncu. Foto: Reuters
Zinedine Zidane in Sergio Ramos
Odločitev je najprej sporočil Sergiu Ramosu. Foto: Reuters
VIDEO
Zidane: Nimam jasnega obč...
VIDEO
Zidane presenetil z odstopom

Dodaj v

Zinedine Zidane z glavo tokrat ravnal preudarno

Kolumna Slavka Jeriča (197)
3. junij 2018 ob 08:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Le malo športnikov ali trenerjev svojo zgodbo – bolje rečeno poglavje – konča na najvišjem mogočem vrhuncu. V tej druščini je po novem tudi Zinedine Zidane.

Nihče se ne more pohvaliti, da je v dveh letih in pol kar trikrat osvojil Ligo prvakov. To je prejšnji teden uspelo Zinedinu Zidanu, sloviti Francoz se je le nekaj dni po trojčku odločil za slovo od Madrida.

Misel mi je najprej ušla v finale svetovnega prvenstva 2006, kjer je Zidane odigral zadnjo tekmo v svoji bogati karieri, svoj pečat je pustil z glavco. S tem delom telesa je udaril Marca Materazzija, prejel rdeči karton, Italija pa je po streljanju 11-metrovk premagala Francijo. O samem aktu udarca so se pisale analize in knjige, kariera sicer mirnega in preudarnega Zidana pa je ravno ob koncu dobila veliko črno piko.

Tokrat je spet deloval z glavo, le da se je po dolgem premisleku odločil, da odloži knjigo z naslovom Real Madrid.

Zidane je na zadnjem srečanju z novinarji povedal veliko, a hkrati malo. "Vem, da to sporočam v čudnem trenutku, ampak mislim, da je tako najbolje za vse, za igralce, za klub in zame. Ekipa po treh letih potrebuje spremembo, če želi še naprej zmagovati. Potrebuje nov glas, novo metodo dela. Tako sem se odločil, ker ljubim ta klub. Čas je za spremembe, veliki igralci potrebujejo spremembe. Če bi ostal, bi bilo težko zmagovati naprej," so bile njegove misli. Strnjeno – žrtvoval se je za klub. Vsaj tako lahko razberemo iz njegovih besed. Zgodovina športa je polna zgodb serijskih zmagovalcev, ki so po določenem času izgubili del motivacije ali preveč zapadli v rutino, kar jim je odvzelo zagon pri lovu na naslednji pokal, lovoriko in naslov.

Prav tako je jasno povedal, da si še vedno želi zmagovati. Ne verjame torej, da je sam sposoben s temi možmi zmagovati naprej.

Ali ni veličina trenerja, da zna sam spremeniti metodo dela in omogočiti pot do naslednjih zmag? Morda še večja veličina je v tem, da se umakneš, ko ugotoviš, da nisi več pravi človek za to misijo.

Drugi pomembni vidik je izčrpanost. Oziroma z Zidanovimi besedami: "Trenerski posel je zelo utrujajoč, še posebej v takem klubu, kot je Real Madrid." Novinarski kolegi so bili zelo pozorni na besedo 'desgaste' (izčrpanost, utrujenost, op. a), ki jo je – nadvse zanimivo – ob svojem slovesu od Barcelone poudarjal tudi Pep Guardiola. Marsikdo bi pomislil, da je trenirati tak Real ali tako Barcelono, ki imata celo plejado vrhunskih in izdelanih nogometašev, nekaj najlažjega, ampak poteze Guardiole, Zidana in vmes še Luisa Enriqueja kažejo na to, da gre v resnici za neverjetno stresen posel, ki lahko trenerja popolnoma izžame. Vsi trije so se sami odločili, da odkorakajo od vrhunske ekipe. V tem pogledu je premor, ki si ga je omislil tudi Guardiola, več kot razumljiv. Sploh iz perspektive njegovih naslednjih podvigov, ko je nizal lovoriko za lovoriko.

In potem pridemo do vprašanja, kaj še ve Zidane (česar javnost še ne). Kako trden je igralski mozaik? Le nekaj minut po zadnjem sodnikovem žvižgu v Kijevu sta Cristiano Ronaldo in Gareth Bale hitela z namigi o slovesu, vse glasnejše so govorice, da je Zidane v slačilnici (egov) izgubil svojo veljavo, kljub težko ponovljivemu trojčku pa še ni povsem prepričal s svojimi potezami. Še drugo leto zapored je finale začel z enako postavo, v kateri ni bilo niti enega igralca, ki bi ga sam pripeljal v klub. Minila so že štiri leta od zadnjega nakupa, ki sodi v kategorijo 'galaktičnih' (poleti 2014 sta prišla Toni Kroos in James Rodriguez). Igralski kader je še vedno vrhunski, a tudi tak potrebuje nove moči, ki na eni strani prinesejo razbremenitev, na drugi pa zaostrijo konkurenco in spet dvignejo prepotrebno motivacijo. Tretji zaporedni naslov morda kozmetično skrije razliko v primerjavi z Barcelono na državnem prvenstvu, a to ne spremeni dejstva, da so Katalonci osvojili 17 točk več.

Vsekakor gre za premišljeno in taktično odločitev. Osvojil je vse možne lovorike, kot trener Reala je svoje varovance vodil v 13 tekmovanjih, od teh jih je osvojil kar devet. Kot prvi je v Ligi prvakov osvojil tri zaporedne naslove. Napisal je zgodovino. Odšel je na vrhuncu. Odšel je kot zmagovalec.

Glede na izrečene besede tako Zidana kot predsednika kluba Florentina Pereza pa obstaja precejšnja verjetnost, da se bo Francoz nekoč spet vrnil na Realovo klop.

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
blue_night
# 03.06.2018 ob 08:41
Zidane gre za selektorja Katarja - v športu šteje samo in izključno $.
cocker
# 03.06.2018 ob 11:43
Pametna odločitev.
marialorca
# 03.06.2018 ob 09:12
Zidane ve, da brez CR7 ne bo šlo, zato je tudi odstopil

Real je bil pred in bo po Zidanu, CR7 .... dokler bo kraljevski, bo imel denar z najboljše, za rezultate in še kaj.
prim00z
# 03.06.2018 ob 11:10
Wenger in!
NoriGoban
# 03.06.2018 ob 10:28
Tokrat mu nihce ni omenjal sestre!

Sicer pa izjemna poteza!
Bakatigauturi
# 03.06.2018 ob 14:06
Klopp ima karakter zato je izjemno teško,da bi šel zaradi denarja trenirat real,je že imel možnost pri bavarcih,pa nam jo je gladko odklonil.
Binder Dandet
# 03.06.2018 ob 12:17
Ce je nehal zarad tega, kar je rekel, legenda. Ce je pa res nehal zarad katarja in 200 mio, potem je pa prodana dusa. Pocakajmo, da vidimo.
blue_night
# 03.06.2018 ob 11:37
Še enkrat: razlog, da je zapustil RM, je preprosto ta, da so mu Katrci obljubili 200 milijonov v 5 letih. That's it
BlackCatXing
# 03.06.2018 ob 11:13
@montebuba
Jaz nebi temu rekel izguba motivacije. Vsak športnik je motivran, da zmaguje in noče biti poraženec. Raje bi izbral besedo iztrošenost in pa preveč samozaupanja v uspeh, ki pa je baziran na preteklih rezultatih.

Tako kot je bil poraz Španske reprezentance dober za prevetritev, sem mnenja da je odstop Zidana dober za Real. S to ekipo je dosegel maximum. Le način je bil (vsaj zame) zgrešen.

Me pa zanima kdo bo njegov naslednik oz. žrtveno jagnje. Od njega bo pričakovano, da nadaljuje uspehe v LP in da dvigne pokal v LL. Oboje bo težko in v primeru neuspeha bo pod gromozanskim pritiskom. Dvomim, da bo njegov naslednik na klopi dlje kot 1 sezono. To je nekaj kar se zavedajo tudi vrhunski trenerji in masikateri bo odločitev da prevzame Real kljub mamljivi ponudbi celo zavrnil. Lažje je biti naslednik nekomu, ki je pogorel, kot pa naslednik nekoga, ki si je ustvaril legendarni status.
BlackCatXing
# 03.06.2018 ob 11:02
Presenečenje? Delno ja, delno ne.
Zidane bi bil v kolikor nebi osvojil Lige Prvakov odpuščen. To mislim, da je jasno vsem.
Sam sem dal pozornst dvema njegovima izjavama - razlog za odstop in največji uspeh.

1. Razlog za odstop:"This team must keep winning and needs a change, another rhetoric, and way of working." meni pove dovolj.

2. Največji uspehu in razočaranju. Zanimivo je, da za največji uspeh ni izbral 3 zaporednih naslovih v LP ampak naslov v La Ligi.
"If there is one thing then it's having won LaLiga. The truth is that, for me, winning LaLiga was the maximum."

Ti dve izjavi govorita o stanju ekipe in zakaj je odšel.
Ekipa Reala je že nekaj let nespremenjena, posledično postarana. Ekipa oz. ogrodje nje je sposobna delati rezultate, a ne več iz tedna v teden. Eno je tekmovati v LP 1x na 3 tedne/mesec drugo pa je visok tempo in zmagovati iz tedna v teden.
Menim, da je iz te ekipe potegnil maximum, več nebi mogel.

Potem pa so tu še kdo bo ostal in kdo ne. Zidane je bil neutruden zagovornik dveh, ki bi jih vsi odžagali - Navas in Benzema, hkrati pa se ni ujel z Baleom, ki je Perezov ljubljenec. Če se je v zadnjem poletnem in zimskem prestopnem roku še uspel ubraniti pritiskom o zamenjavah, se tokrat nebi. In čez to kar verjame, enostavno noče iti ne glede na ceno.

Zidane je dosegel v slabih 3 sezonah skoraj da ne max, zgrešil je le naslov v CDR (poraz z Leganesom je označil za največje razočaranje) in "samo" en naslov v La Ligi. Zavedajoč, da je visel na nitki pred finalom LP in da bo s to ekipo težje osvojil La Ligo, ve da bi bil v kolikor se nova sezona na domači sceni nebi začela zmagovalno, bil odpuščen sredi sezone.

Bi pa dodal samo eno opazko, ki me je pa pri njegovem odstopu zmotila. Odstopil je zato ker želi najbolje klubu, a s tem nepričakovanim odstopom je Perezu delno zaprl vrata za iskanje vrhunske zamenjave zanj. Low in Pouchettino sta ravno podpisala novi pogodbi, Klopp si je v letošnji sezoni pridobil ogromno simpatij in suporta s strani uprave Liveropoola,....
Malo je vrhunskih trenerjev, ali pa trenerjev s pravim "pedigrejem", ki so trenutno dosegljivi. Dosegljivi na način, da ne bo potrebno ali v borbo na nož za njih ali pa odpreti mošnjiček zanje.
Če bi nakazal, namignil da želi oditi prej, bi Perez lahko začel pripravljati teren za njegovo zamenjavo v miru. Tako pa bo evforija in mogoče zamujena priložnost.
jacc
# 03.06.2018 ob 14:07
vse glasnejše so govorice, da je Zidane v slačilnici (egov) izgubil svojo veljavo

Kakšne neumnosti...
alcatraz
# 03.06.2018 ob 11:18
RMD je poden od podna, sploh ne vem, kdo lahko navija zanj. Katastrofa.

bi se strinjal, ja.
Nikolaj
# 03.06.2018 ob 09:09
Zidane letos ni dosegel nikakršnih uspehov:
- Barcelona je v državnem prvenstvu deklasirala (ponižala) Real;
- Tudi kraljevega pokala Real ni osvojil;
- V finalu Lige prvakov je Real premagal Liverpool šele potem, ko je Ramos zlomil in odtrgal roko Salahu.
KiNgKoNg
# 05.06.2018 ob 03:18
^ Slovenština kot se od Slovenca in pol pričakuje.
sramotko
# 03.06.2018 ob 15:44
ZZ gre iz MB. ZZ iz Reala pa v MB. Pa se Ronaldo pride zraven. Noben ne rab več denarja pac pa bi rada dosegala lovorike in gole, kjer jih se nihce od najvecjih ni (kaki ZDA slinpa Kitsjska- Slovenija!!!)
gorazd114
# 03.06.2018 ob 12:21
A900 real je pod Franko osvojil 21 lovorik( prvenstvo in copa), Barcelona pa 17. Verjemi mi, če bi imel Franko tak vpliv, bi Barcelona v času njegove diktature osvojila dva pokala Katalonije.
montebuba
# 03.06.2018 ob 10:44
Lep primer izgube motivacije zagona in idej je Vicente del Bosque z Španijo ki je osvojil euro in sp..potem pa z enako ekipo popolnoma pogorel na spju v Braziliji in na euru v Fra
ozi
# 03.06.2018 ob 10:33
najraje prebiram komentarje in se naslajam nad pametjo, strokovnimi analizami in do potankosti izdelanimi mnenji. BRAVO, BRAVO! heheheh...
TripleX
# 03.06.2018 ob 09:49
Tečni ste s tem Salahom in Ramosom. Sigurno je vadil na treningu, kako je treba nekoga prijeti za roko da mu vržeš ven ramo in ga čakal od prve minute da bo to izvedel. Pa saj niste normalni s tem prepucavanjem Real Barca non stop, da se vam ljubi.
kopibrejk
# 03.06.2018 ob 22:41
Klopp ni trener za Real, pa se serijski porazenec je - Florentino taksnih ne najema.
Lol!
sharapova
# 03.06.2018 ob 13:03
Vsak dan malo spremljam spanske naslovne strani...omenja se da bi lahko.bil novi trener tudi bivsa 7 iz reala...Raul Gonzales Blanco,..pred parimi dnevi je tudi koncal z izpiti in dobil trenersko licenco...
Zidane je naredil prav....kako bos nadaljeval delo v klubu katerega predsednik je g.Perez, ki dela kako se njemu zdi in ne poslusa nobenega?zidane se je z znjim boril vsak dan,,,pa glede golmana...pa bezemaja..pa vsega...
Najnovejsa novica je tudi ta hoce g.Ronaldo,,80 milj place bruto,,ima pa se 3 leta pogodbico...tako da bi to zneslo 240 milj eurov....g.Perez ne bo popustil....tako da tezka bo...do konca junija bo real zapustilo pol ekipe...rabijo mlade fante ne pa neke osebe ki mislijo da je njegova noga vec vredna od svojega sodelavca na igriscu...nogomet je ekipni sport..ce ni ekipe ni komunikacije ni nic..zmaguje se kot ekipa ko vsi dajo vse od sebe..en clovek ne more nsarediti vsega.....skoda da je za vse probleme na tem svetu kriv denar...kr neki....vse da ce se hoce...samo nekteri ocitno tega ne zelijo...
el CARTEL
# 03.06.2018 ob 11:15
poleg tega so v realu tudi pritiski, ne samo po lovorikah,ampak tudi perez sestavlja prvo 11.
recimo bale pri zidanu ni igral veliko yadnja leta, a če ga perez noče prodati (bi ga že lansko leto, če bi ga hotel, ne bi mu dal novo pogodbo) in je igralec nezadovoljen, pomeni, da je pritisk da igra.

skratka,
zidane dve lezi in pol trener reala
3 LP, 1 špansko prvenstvo pa še par pokalov
ni slabo
el CARTEL
# 03.06.2018 ob 11:12
odšel je na vrhuncu,
ima pa staro ekipo, ki je potrebna sprememb, naslednje leto bi precej težje osvojil LP in tega se zaveda.

še vedno pa je naredil neverjetno - 3 zapored naslovi v LP, tega že dolgo nismo videli, take dominacije

zadnji klub, ki je sploh obranil naslov je bil mila '89, '90.
le 3x se je pa zgodilo pred tem primerom, da klub osvoji 3 zapored naslove.
caven
# 05.06.2018 ob 16:22
Trije zaporedni naslovi v ligi prvakov z veliko pomočjo sodnikov in veliko sreče.
pinkfranc
# 03.06.2018 ob 21:13
ZZ je kr premišljeno sprejel tako odločitev

to je težko ponovljivo, vemo pa, da če Realčič PTF vsako leto ne osvaja kant, je vse narobe ... že letos je ZZ zelo visel (pokal in DP je bilo hitro konec).

tudi Ralčiču PTF je naredil uslugo ... po treh letih je verjetno res bolje, da pride nov trener, nov pogled ... ker se nabere zamer in če se predobro poznaš, začne padat tudi spoštovanje ... kot pri ljubezni ... ko je še vse mlado nepoznano, vse cveti, s časom pa to precej zbledi, da ne rečem, kako je med zakonci, več sovraštva, kot ljubezni?!? ni pravilo, je pa pogosto.
odzajcatč
# 03.06.2018 ob 18:02
..sam s tole potezo pa meglenko šiša nejmarja.....
Bakatigauturi
# 03.06.2018 ob 16:57
Ramusu pa želim,da gre v prvo postavo proti Egiptu
sLoVaN
# 03.06.2018 ob 13:24
Ljudje se menjajo,
komentatorji lajajo,
inštitucija Real pa ostaja.

Pa če gre Slaviša Stojanovič za trenerja, bo to še vedno strahospoštovanja vreden klub.
čak mal noris
# 03.06.2018 ob 11:42
Ker Zidana uvrščam v najožji krog NAJBOLJŠIH igralcev vseh časov, ga v kombinaciji z trenerskimi uspehi štejem za NAJVEČJEGA.
firbec111
# 03.06.2018 ob 10:12
didldadl

Odločitev se zlahka bere kot strahopetno.

pač je isti kot Guardiola
planino
# 03.06.2018 ob 09:50
Počakajte malo. Na MMC nimajo časa, da bi tako hitro prevajali članke. Novica, da gre za 200 MIO USD v Katar šele pride. Money talks. Samo zato, ker zna brcat žogo, ljudje pa to gledajo. Živela globalna kultura. Cankar bi imel o čem pisat, če bi bil živ in to bi bilo zanimivo branje.
slovenc pa pol
# 03.06.2018 ob 23:52
Kralj nogometne igra NA igrišču in on NJEM...
primos
# 03.06.2018 ob 12:13
a900
daj neke primere iz zadnjega leta ali pa zadnjega desetletja
a900
# 03.06.2018 ob 11:49
Tkopacje
Kaj da ni?
Seveda je vse je povezano z Francom.
Seveda ti to že vse veš aneda da je bil Real Madrid pred državljansko vojno simpatizer Francoske revolucije anti fašistični klub zaradi tega tudi znak brez krone in prečno črto ki simbolizira revolucijo.
Pod tiranijo Franca se je seveda vse spremenilo v tem klubu pa lahko pišeš tukaj kar hočeš zgodovine ne boš spremenil.
interista93
# 03.06.2018 ob 10:02
Skrajni časz da se uvede videonadzor....pa naj potem tekma traja še doatno uro ali dve....vsaj ne bo dvomov kdo je dober in kdo dobro simulira.....
didldadl
# 03.06.2018 ob 09:51
Odločitev se zlahka bere kot strahopetno.
1a34
# 03.06.2018 ob 09:05
@blue_night
i]Zidane gre za selektorja Katarja - v športu šteje samo in izključno $.

Japajade, lahko imas npr. na stotine in stotine milijonov, pa ne mores osvojiti tako prestiznih lovorik, kot je npr. naslov evropskega prvaka v kosarki (Slovenija), ali pa si npr. veckratni svetovni prvak v nogometu kot Brazilija.

Ve se, katerih 10 ekip v vseh sportih je trenutno najboljsih na svetu:
http://www.aipsmedia.com/2017/12/29/2215
0/best-of-2017-aips-best-team-best-press-facility-real-madrid-iaaf-london-2017

Mislim, da se bodo ti uspehi v okoljih, v katerih se dogajajo, razsirili se na druge sporte (na mnoge pa so se ze, oziroma se sirijo tudi nazaj - pomembna je sinergija oz.medsebojni pozitiven vpliv uspehov med sporti, sportniki in nasploh ljudmi.
V koncni fazi in v 99% primerov so zmeraj najpomembnejsi ljudje (in njihove vrednote - naj nastejem le dve od njih kot sta ljubezen in prijateljstvo)
veteraninsin
# 03.06.2018 ob 08:54
Prispevek je o Zidanu, ne prvenstveno o Realu, ki gre zaradi protežiranja in zaščite tudi meni na živce. Seveda gre za noro organizirano in dobro podmazano institucijo, za špansko kulturo ter način življenja, del identitete.

Način, kako so osvojili tretji zaporedni CL naslov, mi ni všeč. Zgodovina bo "obdržala" le ta podatek o treh zaporednih, kar bo kdorkoli težko ponovil. Če se stvari ne spremenijo, bo to čez nekaj desteletij naredil Real. Vse ostale države, vsaj z današnjimi očmi, so prepametne, da bi tako dominacijo prepustile enemu ali dvema kluboma...vendar, sprememba je edina konstanta.
Bi pa veliko potezo naredil Čeferin in UEFA, če bi Ramosa kaznovali po tekmi, magari danes, po ogledu posnetka. Tisto je bila svinjarija, ki je odločila zmagovalca.

ZZ; izjemno premišljena poteza, genialno !
Tkopacje
# 03.06.2018 ob 16:07
Raul ne bo prevzel Reala, nima prave licence (za zdaj). Klopp ni trener za Real, pa se serijski porazenec je - Florentino taksnih ne najema. Zizou pa je po moje ravnal prav, da je pocakal z objavo - nenazadnje je Perez absolutno zadnji clovek, ki mu gre zaupati, pa se ves cas ovira svoje trenerje pri delu. Upam, da kmalu spet odide iz kluba, saj kljub stalni propagandi vsako leto znova dokaze, da je on vendarle nad klubom...

@ a900

Klasika, spet neke pavsalne trditve, ces Franco jim je vse zrihtal. Dejstva pa pravijo, da je po Francovem prevzemu oblasti Real imel najslabse obdobje v svoji zgodovini, da je Barca Francu podelila vec castnih priznanj, ker jih je resil pred bankrotom in jim doniral za gradnjo infrastrukture, da je Franco odkrito navijal za Atletico in da se je ogrel za Real sele po njihovem serijskem osvajanju naslovov po prihodu Di Stefana (pri katerem pa je najbrz res posredoval).

Skratka, same polresnice in lazi, ki izvirajo iz hudega nepoznavanja zgodovine in govorjenja na pamet. Pri danes tako preprostem dostopu do podatkov je to preprosto sramotno.
Tkopacje
# 03.06.2018 ob 09:43
@ a900

No pa dajva. Ampak najprej bos moral pojasniti, kaj tocno si predstavljas pod “fasisticno ozadje” kluba, ker po mojem ne razumes dobro pomena besed fasizem, ozadje in klub. In ne mi samo odpisat Franco, ker je to ze v startu neumnost.

Sicer pa Zizou s preudarjeno potezo, ki mu odpira vrata Reala tudi v prihodnje. Vsa cast, res je opravil izjemen posel, ampak vsi poznavalci Reala tocno vedo, da Zizou se ni vrhunski trener, ker je takticno za zdaj se precej zelen. Prav tako mu ni uspelo sestaviti prepoznavne igre ali razviti mladega igralca (Asensio le delno, Vasquez je bil ze prej soliden, a ni dobival priloznosti). Lahko bi mu tudi zamerili, da ni uveljavil nobenega Realovega maldinca, ceprav je treniral Castillo in je talente poznal.

Ampak kljub temu se vidi, da zna izjemno delati z igralci, odlicen je imel tudi odnos z mediji in seveda s predsednikom kluba. Je pa najbrz pravilno ocenil, da bo tezko sam ohranil ekipo lacno naslovov in jo tudi vsaj delno prenovil, saj je jedro ekipe ze doseglo vrhunec - Ramos, Modric, Marcelo, CR, tudi Navas, Benzema in brzkone Kroos.

Novega trenerja caka kar huda naloga. Pojavljajo se razlicna imena, sam pa bi izbral Allegrija ali pocakal na konec SP-ja, ko tradicionalno kar nekaj dobrih trenerjev ostane brez sluzbe.
slaya
# 03.06.2018 ob 08:45
Jaki vrhunec, če sam priznava, da je težje osvojiti državno prvenstvo kot ligo prvakov in v držvanem prvenstvu so bili tretji, 17 pik za zmagovalci. V finalu LP pa v podrejenem položaju, samo čakalo se je kdaj bodo prvega fasali, dokler ni njihov mesarski kapetan nalomil nasprotnikovega najboljšega igralca, najboljšega igralca Premier League in drugega najboljšega strelca Evrope. Nakar so pri Liverpoolu do polčasa zmogli samo še 7 podaj. Ja, vedeli ste koga je treba. O kazni pa ne duha, ne sluha.
Hijena
# 03.06.2018 ob 08:37
Zidane ve, da brez CR7 ne bo šlo, zato je tudi odstopil
SMERŠ
# 03.06.2018 ob 09:45
odšel je na vrhuncu slave. naslednje leto brez cr7 ne bi osvojil niti ene lovorike
blue_night
# 03.06.2018 ob 08:52
Tule pa še link na novico o Zidanovem prestopu v Katar, ki je pomoje pod mizo že dogovorjen:

https://www.football-espana.net/71896/qatar-make-zidane-200m-offer
2px_orbitala
# 03.06.2018 ob 08:42
RMD je poden od podna, sploh ne vem, kdo lahko navija zanj. Katastrofa.
Kazalo