Mitja Rotovnik je dejal, da letos še ni posebnih programskih sredstev za Klub CD. Foto: rtv
Mitja Rotovnik je dejal, da letos še ni posebnih programskih sredstev za Klub CD. Foto: rtv
Prenovljeni Klub CD

Zdaj pa so prostore z razgledom, po načrtih arhitekta Andreja Kasala, tudi prenovili. Obnovljeni Klub CD bo zdaj lahko gostil razne slavnostne prireditve, sprejeme, družabna srečanja, pogostitve in zabave. Obljubljajo pa tudi stalno gostinsko ponudbo in reden program kulturno-umetniških prireditev, ki jim bo pot odprl sobotni koncert tolkalista Zlatka Kaučiča ob njegovi 30-letnici delovanja.

Ohranjanje kondicije
Slovesno odprtje je z govorom pospremil minister za kulturo Vasko Simoniti, ki je dejal, da je kulturna infrastruktura v marsičem res v slabem stanju, vendar jo ministrstvo za kulturo po vsej Sloveniji zelo popravlja, od knjižnic do kulturnih domov. Ministrstvo je za klub in lani posodobljeno Drugo preddverje prispevalo približno tri milijone evrov, saj se zavedajo da mora Cankarjev dom kot pomembna kulturna institucija "ohraniti svojo kondicijo v svojem videzu".

Razširjene možnosti
Direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik pa je dejal, da prenovljeni Klub zdaj nudi več možnosti za bolj kakovostne kulturne prireditve v teh prostorih. Dodal pa je, da še nimajo posebnih programskih sredstev za pospešeno sprožitev klubskega življenja in da bo program Kluba to leto bolj eksprimentalen.

Prenovljeni Klub CD