Drugo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 10 glasov Ocenite to novico!
false
Sodišče vztraja, da se mora Roman Polanski vrniti v ZDA in se zglasiti na sodišču. Foto: EPA

Dodaj v

Sodišče zavrnilo opustitev pregona Romana Polanskega zaradi posilstva

"Primeri slavnih osebnosti se zlorabljajo"
19. avgust 2017 ob 10:56
Los Angeles - MMC RTV SLO, STA

V petek je sodišče zavrnilo prošnjo Samanthe Geimer, ki je bila leta 1977 stara 13 let in je bila žrtev domnevnega posilstva slavnega poljskega režiserja Romana Polanskega, naj primer po več kot 40 letih opusti.

Sodišče vztraja, da se mora režiser, ki živi v Franciji in v ZDA velja za ubežnika, zglasiti na sodišču. Sodnik Scott Gordon je prav tako prepričan, da je žrtev zaradi sodnega primera veliko pretrpela in da primera ne morejo kar končati, četudi naj bi bilo to, kot meni Samantha Geimer, v njeno dobro.

Kot smo že poročali, danes 54-letna Geimerjeva želi po 40 letih zaživeti normalno življenje in pravi, da je Polanskemu oprostila. Že aprila je napisala tudi pismo, v katerem je tožilce obtožila, da jim gre v primeru Polanski le za njihove lastne kariere, ne pa za razrešitev primera.

"Primeri slavnih osebnosti se zlorabljajo"
"Takšni, kot ste vi, ne bi smeli zlorabljati primerov slavnih osebnosti, da bi prišli v središče zanimanja za karierno napredovanje," je Geimerjeva zapisala v ostrem pismu, naslovljenem na losangeleškega tožilca Jackieja Laceyja in njegovo namestnico Michele Hanisee, ki vodita primer Polanski.

Danes 83-letni Roman Polanski, ki živi v Franciji, je že pred časom na sodnika Gordona na sodišču v Los Angelesu naslovil pisno prošnjo, naj odpečati tajni magnetogram pričanja tožilca Rogerja Gunsona, ki je prvi vodil primer. Režiser namreč meni, da bo ta potrdil dogovor o njegovem priznanju krivde, po katerem mu ni treba v zapor.

Sodišče v Los Angelesu je prošnjo Polanskega zavrnilo, poleg tega režiserju ni hotelo dati zagotovila, da ga ob morebitni vrnitvi v ZDA ne bo doletela zaporna kazen.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 11:57
Žrtev DOMNEVNEGA posiltva.

Pa kaj še!! Polanski je PRIZNAL spolni odnos s 13-letnico kar je po zakonu defacto posilstvo, "statutory rape".
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 11:16
Pravilno!! Sedaj niti ne gre več samo za Samantho ampak za principe. Vsako popuščanje posiljevalcem, sploh če gre za tako vplivne in bogate kot je Polanski, je nož v hrbet celotnemu ženstvu. Dokler se posilstva ne bodo začela obravnavati kot resen zločin brez možnosti zastaranja smo obsojeni na življenje v "rape culture".
lizing
# 19.08.2017 ob 11:59
Pravilno.
Bivši uporabnik
# 19.08.2017 ob 12:34
fafner
Glede na to da je priznal posilstvo ni nič DOMNEVNEGA pri tem !
slovenkaaaa
# 19.08.2017 ob 14:04
Očitno v Evropi ne obsojamo posilstva če je to storjeno na drugem kontinentu.

Sussudio, ja, očitno, to je eno temeljnih pravnih načel - načelo teritorialnosti. Veljajo pa določene izjeme. A ne tukaj, kjer je žrtev in kraj dejanja v ZDA in kjer se je v ZDA že začel postopek zoper njega. Slovenija ne sodi Kameniku za kazniva dejanja v Srbiji in na Hrvaškem, niti ne Žaliku za novačenje teroristov v Italiji... vsaka država ima preko kazniva dejanja na svojem teritoriju, obstajajo pa pravila o medsebojnem izročanju osumljencev kaznivih dejanj med državami, a to je omejeno z mednarodnimi sporazumi in tem, katere države so te sporazume podpisale. Večina držav svojih državljanov ne izroča, razen med državami EU, kjer imamo posebna pravila.
slovenkaaaa
# 19.08.2017 ob 14:01
Žrtev DOMNEVNEGA posiltva. To mu, namreč na sodišču (še) ni bilo dokazano. Innocent until proven guilty - Nedolžen dokler ni krivda dokazana!

fafner, a ko gre za politike in korupcijo tudi tako meniš ali le glede tega pedofila? In ja, če je sam priznal, kako je potem nedolžen?
evaevi
# 19.08.2017 ob 15:00
Pri nas je npr. najvišja kazen za posebej hudo obliko posilstvo 15 let zapora, kar je tudi najvišja kazen za uboj, drugače pa 10 let. Imamo tudi primere zakonodaj, ko posilstvo ne zastara, pri nas je to 10 let.
sisouren,
lepo nam govoriš o teoriji.

Tule dodajam pa prakso:


r


Na POGOJNO KAZEN leto dni s preizkusno dobo treh let je bil na ljubljanskem okrožnem sodišču obsojen 43-letni moški iz okolice Ljubljane, ker je spolno zlorabljal svojo štiriletno hčerko.


Sodba še ni pravnomočna, obtoženega pa so izpustili iz pripora, v katerem je od 18. junija letos. Ker je bil spoznan za krivega, bo moral, če bo sodba pravnomočna, plačati sodne stroške ter sodno povprečnino v višini 80 tisoč tolarjev (333 €).

Ko je predsednica senata v izreku sodbe dejala, da je obtoženi spoznan za krivega ter da ga je senat obsodil na pogojno kazen, je obtoženi začel tiho jokati, med branjem sodbe pa je jokal vedno glasneje in govoril, da ni kriv in da tega ni storil. K njemu je stopil njegov zagovornik in ga skušal pomiriti, saj mu je dejal, da je obsojen le na pogojno kazen in da bo odšel iz pripora. Ker pa se obtoženi nikakor ni mogel pomiriti in je čedalje huje jokal, se tresel in čepel na tleh, so ga pazniki odpeljali iz sodne dvorane.

Obtoženi je bil spoznan za krivega, da je od maja do 17. junija letos, ko se je razvedelo o njegovem početju, večkrat legel poleg svoje štiriletne hčerke in opravljal določena spolna dejanja. To je običajno počel, ko je mamica, torej njegova žena, opravljala gospodinjska dela.

Predsednica senata je v obrazložitvi sodbe dejala, da je imelo sodišče zelo težko nalogo, preden se je odločilo, kakšna kazen bi bila primerna za obtoženega (tožilstvo je zahtevalo zaporno kazen). Pri kaznivih dejanjih, storjenih na škodo otrok, ponavadi sodišče nima ravno veliko materialnih dokazov, zato v sojenje pritegne več izvedencev različnih strok.

V tem postopku sta bili zaslišani izvedenki medicinske stroke, in sicer ginekologinja, ki je na dekličinem spolovilu odkrila ranico, in izvedenka psihiatrične stroke Martina Tomori, dr. med. Kot priči sta bili zaslišani tudi dekličina mama ter njena prijateljica, ki je bila navzoča, ko je deklica povedala mami, kaj počne oče z njo. Obtoženi je vse navedbe v obtožnici odločno zanikal.

Dr. Tomorijeva je senatu povedala, da si deklica ni izmislila, kaj naj bi oče z njo počel, saj je že toliko stara, da loči resnično dogajanje od domišljijskega. Sicer pa je deklica izvedenki tudi povedala in pokazala, kako je oče ravnal.

Za kaznivo dejanje spolnega napada na otroka, mlajšega od petnajst let, za kar je bil obsojen obtoženi, je zagrožena kazen od enega do deset let zapora.

Senat pa je bil mnenja, da bo pogojna kazen dovolj močno vplivala na obtoženega, da ne bo več ponavljal istih kaznivih dejanj.

Zato mu je senat določil daljšo preizkusno dobo, in sicer tri leta,
če pa bo v tem času storil enako kaznivo dejanje,
se mu pogojna kazen prekliče in bo moral za leto dni v zapor.

Pogojno kazen mu je senat izrekel tudi zato, ker je deklico zlorabljal krajši čas in po mnenju Tomorijeve deklica ne bi smela čutiti posledic očetovih zavržnih dejanj.

Mislim, da proti takemu dejanskemu stanju govori Snežinkica pa jaz tudi pa upam, da boš ti tudi...
ošas
# 19.08.2017 ob 11:58
Težka bo, če se strahopetno izogiba sodišču.
slovenkaaaa
# 19.08.2017 ob 18:02
Moramo pa upoštevati, da do nedavnega posilstvo v zakonu sploh ni bilo kaznivo. To je bila preprosto zakonska dolžnost. In generacije imajo mantro o zakonski dolžnosti še danes vcepljeno v sebi in jo prenašajo na svoje otroke. In potem pride študija, ki ne vpraša, ali ste bili spolno zlorabljeni, ampak vpraša, ali ste kdaj imeli spolni odnos, ki ga niste želeli, pa odgovorijo, da ja. Veliki odstotki ljudi.
slovenkaaaa
# 19.08.2017 ob 18:02
Če pogledamo primer Swiftove, pa bo počasi moralo biti vsem jasno, da je tudi t.i. šlatanje v šolah in drugod, spolno nasilje in ne kulsko početje pogumnih.
evaevi
# 19.08.2017 ob 16:56
Vprašanje ostaja neodgovorjeno:

Koliko je med nami spolnih zlorabljevalcev, ki so v 90 % otroku znane in drage osebe?
So med očeti, mamami, dedki, babicami, sorodniki, sosedi, družinskimi prijatelji...
sami dobri in cenjeni ljudje.
evaevi
# 19.08.2017 ob 16:00
Saj pravim, recimo, da bi tega človeka poslali v zapor za 5, 10 let. Kaj potem? Kaj če je npr. on bil edini zaposlen, kako bi se mati in hčerka preživljali?

no, no, obvladaj se in ustavi.
S to izjavo namreč podpiraš neškodljivo prostitucijo hčerke očetu za lažje preživetje matere samohranilke.
evaevi
# 19.08.2017 ob 15:10
PS
tak je v Sloveniji strokovni (sodna izvedenka do žrtve) in sodni (kazenski) odnos do spolnega nasilja celo nad majhnim otrokom.
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 14:20
a ko gre za politike in korupcijo tudi tako meniš ali le glede tega pedofila? In ja, če je sam priznal, kako je potem nedolžen?

Kaj čmo, zanikanje je najbolj priljubljen šport apologetov posiljevalske kulture.
feminist
# 19.08.2017 ob 16:27
Žrtev DOMNEVNEGA posiltva

ne ga srat - 13 letnici je dal se kokain preden jo je posilil!!
Triglavski zmaj
# 19.08.2017 ob 14:17
Posilstvo spada pod kategorijo Kultura in ne Črna kronika?
ZRC
# 19.08.2017 ob 11:23
Edino pravilno. Rapist prison escapist.
Snežinkica
# 20.08.2017 ob 11:44
@rožmarin

V bistvu gre za komunikacijo, ki je temelj vsakega dobrega (spolnega) odnosa, ampak nekateri so pač tako sebični, da jih drugi ne zanimajo, zgolj njihove lastne želje in potrebe, kar je tudi bistvo posilstva in "rape culture" nasploh, totalno nespoštovanje žensk.
Snežinkica
# 20.08.2017 ob 11:30
@rožmarin

Entuziastični konsenz je aktivni konsenz. V bistvu to, da rečeš, da nekaj hočeš, ne da nečemu zgolj ne nasprotuješ.
slovenkaaaa
# 19.08.2017 ob 18:02
Kreganja glede % spolno zlorabljenih pa se mi zdijo povsem nesmiselna. Tudi če jih je 1%, je to zelo veliko. In % je lahko od študije do študije nekoliko različen.
slovenkaaaa
# 19.08.2017 ob 17:58
Zastaranje kateregakoli zločina nima nobene logike blago rečeno.

no, ja... če si kot 20-letnik nekaj ukradel v trgovini in nato pošteno živel naprej, je meni logično, da te pri 40ih ne bodo zaradi tistega preganjali... imamo pa kazniva dejanja, ki po mednarodnem pravu ne zastarajo.
evaevi
# 19.08.2017 ob 16:57
PS

In v tem primeru spoštovani ugledni umetnik, do katerega zaradi zločina, v katerem je izgubil ženo, čutimo tudi upravičeno sočutje...
evaevi
# 19.08.2017 ob 14:47
Zastaranje kateregakoli zločina nima nobene logike
blago rečeno.
Rozmarin
# 20.08.2017 ob 10:45
Človek je obtožen posilstva, pobegne iz države, velja v ZDA za ubežnika, a še vedno leta 2003 dobi oskarja (seveda ga ni bilo na podelitvi)? In potem si Hollywood upa signalizirat celemu svetu kako so moralno oh in sploh? Vsi neki humanitarci in borci za človekove pravice, a nihče ne obsodi posiljevalca in pedofila, ki je celo priznal svoj zločin.
Sramota!
sisoruen
# 19.08.2017 ob 19:28
"t.i. šlatanje v šolah in drugod, spolno nasilje in ne kulsko početje pogumnih."

Hja, zadeva ni enostranska. Moja izkušnja iz najstniških let je ta, da so ti "pogumni" fantje med "kulskimi" dekleti s kulskim početjem poželi največ simpatij, tista "nekulska" dekleta, ki tega kulskega početja niso bila deležna, so pa "kulskim" dekletom povečini zavidala. Izjeme so seveda bile v vseh primerih. Skratka, če te je pošlatal "lepotec", potem v večini primerov ni bil problem, če je pa to storil kakšen "kmetavzar" je bilo pa sevead dretje in lovljenje po hodniku. :) Skratka, zadeve so tudi subjektivne, kar pomeni, da je lahko enako dejanje vrednoteno različno.

Ker jaz kot moški, ki pač dodobra pozna moško mentaliteto in pristop do žensk imam ogromno izkušenj, ko so dejansko ženske prostovoljno pristale na to, da z njimi moški počnejo kar se jim zljubi in tudi primeri, ko sem dejansko izpadel bedak, ker sem se hotel postavit zanje v smislu pa daj izkaži malo samospoštovanja. Ker imaš npr. primer Omarja Naberja, ki je bil pogojno obsojen za spolno nadlegovanje, ker je pač naletel na eno žensko, ki pač ni palila na njegov šarm in ga je prijavila. Ampak vprašaj se, koliko žensk je ta tip v življenju prešlatal po diskačih v obojestransko korist, preden je naletel na eno tako, ki se mu pač ni dala? Če bi ga vsaka oklofutala, potem bi verjetno po parih primerih zašteakal, da nekaj ne štima. Če pa to stori 1 na 10 ali pa še manj, potem bo človek dojemal zadeva ravno obratno, tisti 1 je bila ziher frigidna. To je realnost.
sisoruen
# 19.08.2017 ob 19:07
"Kreganja glede % spolno zlorabljenih pa se mi zdijo povsem nesmiselna. Tudi če jih je 1%, je to zelo veliko. In % je lahko od študije do študije nekoliko različen."

To ni poanta. Poanta je, da feministične agende s tem manipulirajo z namenom indoktrinacije v feministično ideologijo, katere cilj je najprej v tem, da se ustvarja iluzijo o proti ženskam nastrojeni družbi, ki jim potem koristi za to, da ženske "zaščitijo" na način, da jim dejansko omejujejo svobodo. Skratka, če nabijaš nebuloze o kulturi posilstva, potem ti tisti 1% seveda v nilčemer ne koristi in je treba zadeve zmanipulirati, da se potem sliši tako, kot da je posilstvo nek vsesplošen deviantni pojav in ne zgolj v povsem normalno pričakovanih mejah kot jih poznamo v primeru ostali deviantnih dejanj. Skratka, zagotovo npr. več ljudi krade kot posiljuje, pa nihče ne blebeta o "stealing culture". Skratka obstajajo razlogi, da se stvari napihujejo in ti razlogi so predvsem želja feministk, da bi si z zlorabo problemov povezanimi z ženskami zagotovili družbeni vpliv. Moderni feminizem ženske ne zanimajo, so zgolj sredstvo za dosego cilja, ki je v seksistični družbi po okusu feministične ideologije. :) Za to se gre. Sodobni feminizem nima prav nič opraviti z bojem za enakost žensk ter njihovo emancipacijo, saj temu dejansko nasprotuje. Feministkam ni za enakopravnost žensk, ampak anti-moški seksizem. Ideal sodobnih feminisk je tako ženska, ki nastopa v vlogi moškega, ki jo same kritizirajo in največji sovražnih feminizma niso moški, ampak ravno nasprotno, emancipirane ženske, ki pač se pač niso pripravljene odreči svoji svobodi za to, da zadostili nekim feminističnim idealom.
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 19:07
@slovenkaaa

Spolno nasilje je veliko bolj razširjeno kot je percepcija v družbi, zato so pomembni tudi odstotki. Posilstvo je zgolj vrh ledene gore, tu je še otipavanje, verbalno nadlegovanje, zijanje.....pa tudi prigovarjanje in manipuliranje v spolne odnose, kar je strategija, ki jo moški že vseskozi uporabljajo in se jim zdi samoumevna, ženske, predvsem mlade, se pa niti ne zavedajo kako sporna je. Zato bi se bilo pa veliko več treba z mladimi pogovarjati o konsenzu, entuziastičnem konsenzu, konceptu, ki mu večina moških nasprotuje saj jim trenutna ureditev povsem ustreza, kajti možnosti, da bo posiljevalec obsojen na kakšno konkretno zaporno kazen so dejansko minimalne.
sisoruen
# 19.08.2017 ob 17:35
Poglejte primer feminističnega manipuliranja in zavajanja, ki smo mu priča tule: "Raziskava je pokazala tudi, da 1/3 Evropejcev meni, da je v določenih primerih posilstvo sprejemljivo."

Številka v tej raziskavi je bila dejansko 27%. :) Torej to je prej 1/4 (torej bliže 25%) kot 1/3 (torej 30%), ampak feministični manipulatorji bojo seveda zaokroževali navzgor. :) Drugič, feministični manipulatorji ne bojo jasno navedli dejstva, da je v tej raziskavi tako odgovorilo 27% moških in 20% žensk, torej zgolj 7% manj žensk meni povsem isto kot moških. Ampak tega feministični manipulatorji ne bojo poudarjali, ker jim poruši njihove pravljice o zlobnih moških. :) Gremo dalje. Feministični manipulatorju ne bojo navedli vseh teh "sprejemljivih okoliščin", ki jih ta raziskava vsebuje, ker npr. je ena od teh okoliščin tudi ta, da se npr. napadalec ni zavedal svojih dejanj, da je dejanje obžaloval, ali pa da žrtev napadalcu ni dala jasno vedeti, da spolnega odnosa ne želi, torej niti verbalno ali pa tako, da bi se fizično upirala, da je bila žrtev drogirana ali pijana, da je prostovoljno šla v stanovanje storilca, da je s storilcem flirtala... Glavni razlogi so bili, da je bila žrtev pijana ali drogirana 12%, da je prostovoljno odšla v stanovanje po npr. zmenku ali žuru, v katerem je bila posiljena 11%, da je nosila izzivalna oblačila 10% in da ni dala jasno vedeti, da spolnega odnosa ne želi 10%.

Skratka, ko začnemo navajati dejstva, potem sem pravljice, ki jih želijo nekateri ustvarjati začnejo podirat in pač dobimo stanje, ki seveda ni idealno, ampak še zdaleč ne tako, ki bi podpirala t.i. "rape culture", kar si pač nekateri na pamet izmišljujejo. :)

Feministične manipulatorke bojo tudi navajala statistiko, da je 74% vprašanih v EU meni, da je družinsko nasilje nad ženskami v EU pogosto, hkrati pa ne bojo navedli, da 96% vprašanih v EU meni, da je to nasilje nesprejemljivo, torej kje je ta "culture"? V 4%? :)
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 17:23
In v tem primeru spoštovani ugledni umetnik, do katerega zaradi zločina, v katerem je izgubil ženo, čutimo tudi upravičeno sočutje...

Oprosti, tukaj se pa ne morem strinjati, dejstvo, da je bila žena od Polanskega grozovito umorjena ne more biti opravičilo za njegove zlorabe drugih žensk, Samantha ni bila edina, nobenega sočutja do posiljevalcev 13-letnic ne more biti.
sisoruen
# 19.08.2017 ob 16:46
"Raziskava je pokazala tudi, da 1/3 Evropejcev meni, da je v določenih primerih posilstvo sprejemljivo."

A linka to te famozne raziskave pa ni? :)

"Skratka tukaj ne gre zgolj za nekaj slabih jabolk kot bi radi prikazali relativizatorji in apologeti ampak za splošno družbeno klimo, ki formalno seveda obsoja posilstvo, naredi pa bore malo, da bi se z njim učinkovito soočilo, ženskam in otrokom pripisuje lažnivost in izmišljevanje ter konstantno jokca nad "stigmatizacijo" ubogih moških čeprav je DEJSTVO, da ta zločin ni spolno uravnotežen ampak so v 95% storilci prav moški."


Dejansko gre ravno za to. In del agende feminisk je ravno v tem, da z manipulacijo in zavajanji poskušajo stvari napihniti zato, da dosežejo svoj primarni cilj, ki seveda ni dobrobit žensk, ampak pranje njihovih možganov z namenom stigmatiziranja moške populacije, kar jim na srečo sploh ne uspeva. :)
evaevi
# 19.08.2017 ob 15:47
Evropska raziskava je dokazala za marsikoga šokantno dejstvo:
Vsaka četrta Evropejka in vsak peti Evropejec je bil v življenju žrtev spolnega nasilja.
Koliko mora biti torej spolnih zlorabljevalcev?
Snežinkica
# 20.08.2017 ob 16:07
Bolj besno kot se trudijo apologeti posiljevalske kulture opravičevati status quo, bolj se zapletajo v bizarnosti in bolj smešni so.
sisoruen
# 20.08.2017 ob 11:29
"Kaj je definicija entuziastičnega konsenza"

Gre za feministično bedarijo, ki izhaja iz iz še ene bedarije o tem, da je zahodna družba družba posiljevalcev, pri čemer seveda se fokusira le na moške. In kako to zgleda v praksi: Npr. da hočeš z nekom imeti spolno izkušnjo. Najprej moraš osebo vprašat, če si ji lahko približaš, če reče ne in to kljub temu storiš, si dejansko že na pol posiljevalec. :) Če reče ja, potem to lahko storiš. Potem moraš to osebo spet vprašat, če se jo lahko dotaknše, npr. po roki. Če to storiš brez jasnega, torej ENTUZIASTIČNEGA KONSENZA, je to seveda spolno nadlegovanje, pa tudi če oseba temu, da si se jo dotaknil oz. dotaknila po roki ne nasprotuje, torej se mu ne upira in ti npr. ne odgovori, da jo pustiš pri miru. To ni dovolj, ker to je smatrano kot PASIVNI KONSENZ, ki je baje del "rape culture". LOL Torej gremo dalje, to, da ti je ta oseba z ENTUZIASTIČNIM KONSENZOM dovolila, da se ji približaš in dotakneš roko, še vedno ni dovolj, da jo npr. poljubiš na lice. Spet jo moraš vprašat, če lahko in počakati na njen oz. njegov ENTUZIASTIČNI KONSENZ, v nasprotnem primeru je to spolno nadlegovanje, pa četudi osebe poljubu ne nasprotuje, se mu ne upira itd. In tako potem stvar deluje vseskozi, torej za vsako spolno dejanje, ki ga storiš, moraš znova in znova pridobiti ENTUZIASTIČEN KONSENZ (na srečo feministke ne zahtevajo konsenza v pisni obliki, torej ustni je dovolj LOL), ker če ne je to spolno nadlegovanje. Sedaj pa mi najdi normalnega človeka, ki se bo šel spolnost na tak način. :)

Skratka, vidiš v čem je štos? Ubistvu ustvarjajo takšne debilne pogoje, da je normalno potem vsak posiljevalec že zato, ker je z nekom flirtal s pogledom, brez da bi osebo vprašal, če lahko in od nje dobi ENTUZIASTIČNI KONSENZ, da lahko. LOL
sisoruen
# 19.08.2017 ob 19:34
"trenutna ureditev povsem ustreza, kajti možnosti, da bo posiljevalec obsojen na kakšno konkretno zaporno kazen so dejansko minimalne."

Evo, tipični primer praktične implikacije feministično seksistične agende, o kateri govorim - vsak moški je potencialni posiljevalec, ker je moški, zato mu ustreza, da je pač neko stanje takšno kot je, pri čemer spet manipulira s tem, kako se posiljevalcev ne obstoja in seveda ne pove zakaj je tako, torej zato, ker v večini primerov posilstev žrtev nima materialnih dokazov, ampak dejansko sodišče presoja le besedo žrtve proti besedi storilca. In kot že zapisano, to bedarijo zavračajo celo organizacije, ki se aktivno borijo proti spolni zlorbi žensk. Ampak seveda feministk to ne zanima, tako kot jih ne zanimajo posiljene ženske. Vprašajte tole našo dežurno manipulatorko, kaj si misli posilstvu prostitutke in dejansko meni isto kot tistih 27%, na katerih zgabnja sedaj manipulacije, torej, da so si same krive. :)
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 18:00
,to ni nič drugega kot novo posilstvo.

Tokrat gre za posilstvo pravice, s strani apologetov, ki si na vse kriplje prizadevajo prikriti resnico s svojimi za lase privlečenimi neargumenti.
mikitr
# 19.08.2017 ob 17:38
Ja tudi jaz mislim ,da opravičila za svinjarije,revnih ali bogatih ni,a po 40 letih in prošnji napadene,to ni nič drugega kot novo posilstvo.
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 16:17
@evaeavi

Čepraj je zapletanje z dežurnimi relativizatorji popolna izguba časa vseeno lepo, da vztrajaš, za spremembo posiljevalske družbene klime bomo morale poskrbeti predvsem ženske same.
Snežinkica
# 19.08.2017 ob 16:10
Evropska raziskava je dokazala za marsikoga šokantno dejstvo:
Vsaka četrta Evropejka in vsak peti Evropejec je bil v življenju žrtev spolnega nasilja.


Raziskava je pokazala tudi, da 1/3 Evropejcev meni, da je v določenih primerih posilstvo sprejemljivo. Večina spolnega nasilja ni nikoli prijavljenega, od tistih primerov, ki so, je obsojenih manj kot 10% storilcev, posilstva so zločini z najmanjšo stopnjo uspešne sprocesiranosti. Skratka tukaj ne gre zgolj za nekaj slabih jabolk kot bi radi prikazali relativizatorji in apologeti ampak za splošno družbeno klimo, ki formalno seveda obsoja posilstvo, naredi pa bore malo, da bi se z njim učinkovito soočilo, ženskam in otrokom pripisuje lažnivost in izmišljevanje ter konstantno jokca nad "stigmatizacijo" ubogih moških čeprav je DEJSTVO, da ta zločin ni spolno uravnotežen ampak so v 95% storilci prav moški.
sisoruen
# 19.08.2017 ob 15:04
"Zastaranje kateregakoli zločina nima nobene logike blago rečeno."

Seveda jo ima in sicer ščiti predvsem obdloženca. Če je pač nekdo kršil zakon, potem ima pravico, da se ga tudi v doglednem času sodno procesira, ne pa da je v nedogled podvržen čakanju in s tem psihičnem mučenju, ali se bo to zgodilo, ali ne. Drugič, kot že rečeno, potek časa vpliva na dokaze, ki bi lahko v sami zadevi koristili obema stranema. Npr. nekdo nekomu očita, da mu je ukradel neko stvar. Ta ima pričo, ki ga kaznivega dejanja razbremenjuje. Drugi čaka 10 let, da priča umre, potem pa na sodišču vloži tožbo. Mrtev pač ne more pričat. :)

Smiselno je edino to, da se tek zastaralnega roka ustavi, v kolikor je nekdo obsojen, pa se izogiba izvršitvi kazni, kot je npr. bil primer s tistim lastnikom diskoteke Lipa.
sisoruen
# 20.08.2017 ob 18:28
"Bolj besno kot se trudijo apologeti posiljevalske kulture opravičevati status quo, bolj se zapletajo v bizarnosti in bolj smešni so."

Ja, feministične izmišljevalke frustrira, da se njihove pravljice, predvsem med ženskami, ne prijemajo in da se njihova seksistična agenda vedno bolj razkriva v pravi luči, torej luči kulture nestrpnosti in seksizma, Nekaj časa jim je pač uspelo svoje nestrpne in seksistične nebuloze skrivati za nekoč plemenitim gibanjem, ampak sodobni feminizem je postal leglo tako in drugače frustriranih in intelektualno podhranjenih žensk, ki dejansko postajajo bizarna karikatura tega, proti čemur naj bi se borile, torej seksizma in sovraštva do emancipiranih, avtonomnih in samozavestnih žensk, ki se požvižgajo na njihove predsodke, tako da ni presenetljivo in je hkrati dobrodošlo dejstvo, da so se začele temu upirati celo ženska same in to še bolj kot moški. :)
sisoruen
# 20.08.2017 ob 15:06
"V bistvu gre za komunikacijo, ki je temelj vsakega dobrega (spolnega) odnosa, ampak nekateri so pač tako sebični, da jih drugi ne zanimajo, zgolj njihove lastne želje in potrebe, kar je tudi bistvo posilstva in "rape culture" nasploh, totalno nespoštovanje žensk."

Blebetanje v prazno. To tebe sploh ne zanima. Tebe zanima le ustvarjanje stanja, ki ti omogoča, da ustvarjaš iluzijo kulture posiljevanja in zganjaš seksizem na način, da iz neproblematičnih zadev ustvarjaš zločin. Ker spoštovanje je tudi v tem, da drugih ne obtožuješ nečesa zato, ker ti očitno ni bilo v interesu, da se nečemu zoperstaviš in potem ko ugotoviš, da se ti to ni splačalo in od tega nisi imel nič, rečeš temu posilstvo. :) Tipični primer je zadeva Assange. :)

Torej, gre ravno za to, da je odgovornost objestranska. Agenda feministk je ravno v tem, da hočete ženske reducirati na nesamostojna, neavtomomna bitja, s katerimi bi lahko manipulirala in ustvarjala seksisitčno družbo po vašem okus, v kateri je potrebno nebogljene ženske zaščititi pred zlobnim moškim, seveda vam to ustreza, da lahko blebetate o vaših seksističnih ideologijah. Ampak to ni realnost in na srečo se pač te neumnosti v družbi ne prijemajo. Torej to je dejansko nespoštovanje do žensk, ker si jim prvič vceplja mentaliteto frigidnosti, torej ženska je zgolj objekt in žrtev spolnega poželenja moških in mora kot tako v spolnem razmerju biti tretirana ravno na tak način - enaka strategija, kot jo tisočletja izvajajo moški šovinisti. Če to morda velja za feministke, pa za normalne ženske zagotovo ne. Ker nihče ne problematizira npr. tega, da bi neka ženska moškega prijela za mednožje, spet po ideologiji, saj to moški itak hoče. Skratka, spet primer, kako feministkam ni za enakopravnost med spoloma, ampak za razmerja, v katerem so odgovorni le moški, v katerem je sebičen le moški itd. itd.

Enakopraven in obojestransko spoštljiv odnos je v odkritosti in odsotnosti manipulacije. Ženske je treba vzgajati na način, da same vejo kaj hočejo in da so pri tem povsem svobodne in da se jim ni treba bati, da bojo glede tega obsojane, ali deležne kakršnegakili nasilja s strani večine moških, ki pač so to sposobni spoštovati. Vzgajati moške in ženske v smislu, da se dejansko od moških pričakuje, da bojo za ženske skrbeli oni je agenda, ki jo poznamo že tisočletja in se ji reče patriarhat oz. moški šovinizem, ki ga še vedno prakticirjo v islamskem svetu. :) In potem vemo, koliko je ura, ko feminizem stoji na istem bregu.

Torej, moderna svobodna družba mora temeljiti na svobodnih, avtonomnih posameznikih, ki se znajo postaviti sami zase, ne pa pričakovati, da jim bo drugi bral misli in se 20 minut z njimi pogovarjal o tem, kaj si dejansko želijo, še posebej v tistih primerih, ko seveda gre za bežna srečanja, ki so najbolj problematična. Skratka, ženska mora biti sama sposobna jasno postavit mejo in moški jo mora biti sposoben v celoti spoštovati in seveda obratno. Ker to, da komunicira le moški, ni komunikacija. :)

Primer Assange: Domnevno posiljena pripoveduje. Pila sva čaj in me je začel otipavati po nogi. Kaj je storila? Nič. Zakaj ni storila nič? Ona ve. Ampak dejstvo je, da ni komunicirala, ampak je bila pasivna. Začel naj bi jo slačiti. Spet enako. Ni komunicirala in jasno rekla ne, nočem. Ampak baje se skušala pokrivati. Potem je šlo dalje in pravi, ja, nisem hotela, ampak glede na to, da je šlo že tako daleč, sem si reklo, ok, pa naj bo. LOL Halo!!!! Komunikacija?! Je ni bilo. Kriv pa je potem moški. Zakaj? Ne zato, ker se je zadeva zgodilo proti njeni volji, ampak ker je na koncu izpadlo tako, da pač s tem ni bila zadovoljna in izhod? Ja, je bila posiljena. To ni nobeno posilstvo, ampak manipulacija in zloraba. Posilstvo je takrat, ko je iz samih okoliščin jasno, da posiljena oseba ni bila sploh sposobna izraziti nasprotovanje, torej npr. je bila opita, drogirana, je spala, bila v nezavesti oz. je bila premlada, preveč ustrahovana, pod kakšnim drugim pritiskom, da ni bila sposobna izraziti svoje volje ter takrat, ko je nasprotovanje bilo jasno izraženo in ni bilo upoštevano.

Skratka, enako kot velja, da nekdo nima pravice, da na podlagi nekih okoliščin predvideva, da je druga oseba pristala na spolni odnos, drugi nima pravica, da drugega obtožuje dejanj, ki so se zgodila brez, da bi ta oseba temu nasprotovala, če je imale objektivno vse možnosti, da to stori. Skratka, moškega in žensko je treba obravnavati kot dva enako svobodna, avtonomna subjekta, ki sta oba odgovorna za svoja ravnanja. Skratka, če je problem v tem, da si ženske ne upajo reči NE, potem je treba njih vzgajati v avtonomne, samostojne in samozavestne osebke, ki so jih moški dolžni brezpogojno spoštovati. Ne pa da se iz žensk dela retardirance, za katere so moški dolžni skrbeti ker same tega niso sposobne. In ta bedasta "rape culture" temelji ravno na tej predpostavki. Ženske so dejansko kot otroci, torej niso sposobne same skrbeti zase, ne vejo kaj bi rade, pa tudi če vejo so itak preveč debilne, da bi se to upoštevalo in morajo torej moški pazit na njih. To je seveda bedarija in nobena ženska si ne želi, da bi jo tako obravnavali, razen feministk, ki na tak poskušajo zgraditi mit o "rape culture", torej ko žensko dejansko enačijo z truplom, moške pa z nekrofili. :)

In saj pravim, na srečo je 90% ženske populacije dovolj zdravih na umu (tudi med feministkami), da takim bedarijam ne nasede. Saj v bistvu jim niti ni v interesu, ker odnos med moškim in žensko nekaj povsem biološko in sociološko normalnega, torej ta odnos je v interesu obeh spolov.
Rozmarin
# 20.08.2017 ob 10:48
@snežinkica
Kaj je definicija entuziastičnega konsenza? Sem iskal po googlu pa nisem našel.
sisoruen
# 19.08.2017 ob 16:48
"Čepraj je zapletanje z dežurnimi relativizatorji popolna izguba časa vseeno lepo, da vztrajaš, za spremembo posiljevalske družbene klime bomo morale poskrbeti predvsem ženske same."

Težko je poskrbeti za nekaj, kar ne obstaja in kar si dežurni feministični manipulatorji izmišljujejo zato, da bi uveljavljali svojo agendo, ki je v tem, da ženske omejujejo v njihovo svobodi in stigmatizirajo moško populacijo. :)
sisoruen
# 19.08.2017 ob 15:24
@evavevi,

Ralična kazniva dejanja imajo različne kazni in kazni za kaznivo dejanje imajo tudi razpon, spet iz razumljivih razlogov. V tvojem komentarju je pojasnjeno, zakaj je bila kazen takšna kot je bila, torej očitno je sodišče našlo okoliščine, zaradi katerih je pač presodilo, da je takšna kazen primerna. Lahko se moti, ampak tu ne gre za to, da se teh stvari ne bi jemalo resno, ampak da je pač potrebno presojati vse relevantne okoliščine. Če je pač res, da bo že takšna kazen problem rešila, povzročena škoda pa ni takšna, da bi zahtevala strožje ukrepe, potem je pač kazen ustrezna. Ker primera ne poznamo v podrobnosti, je nemogoče soditi. Tako da ne vem, kaj bi tebe zadovoljilo. Morda človek v osnovi sploh ni slab, ampak je pač podlegel neki potrebi, za katero pač razume, da je za otroka škodljiva in je pač morda ne bo ponovil, še toliko bolj, ker je pač sedaj dejansko "na piki" vseh pristojnih in v kolikor se bi zadeva ponovila, bi pač kazen zagotovo bila precej hujša. In sedaj poslati moža in tudi očeta, ki bo morda se le spametoval in bil dober oče, poslati za 5 ali 10 let v zapor ni tako enostavna zadeva.

Imaš pa po drugi strani primer Stephena Casiraghi, ki je za hujšo obliko posilstva dobil 17 let zapora. Torej?
sisoruen
# 19.08.2017 ob 14:51
"In ja, če je sam priznal, kako je potem nedolžen?"

Samo priznanje samo po sebi ne pomeni nič. Sicer pa Polanski v dogovoru s tožilstvom ni nikoli priznal posilstva, ampak zgolj to, da je imel spolni odnos z mladoletnico. :)
fafner
# 19.08.2017 ob 11:45
Žrtev DOMNEVNEGA posiltva. To mu, namreč na sodišču (še) ni bilo dokazano. Innocent until proven guilty - Nedolžen dokler ni krivda dokazana!
sisoruen
# 20.08.2017 ob 18:58
Torej, počasi se razkriva, da imamo iskrena prizadevanja, za uveljavljanje enakopravnosti in emancipacije žensk na eni ter feminizem na drugi strani, ki prvo zgolj izkorišča za uveljavljanje svoje seksistične ideologije, ki kot že rečeno ni uperjena le proti moškim, ampak še bolj proti ženskam. Ženkse so si enakopravnost v osnovi, formalno že pridobile, problem, ki ga je potrebno rešiti je tako v tem, da se spremeni odnos družbe do vloge, ki naj bi jo ženske imele in tu dejansko ostajajo zadeve neenakopravne, ker moški si lahko v družbi privoščimo katerokoli vlogo, brez da bi bili deležni obsojanja, smo torej dejansko svobodni, ženske pa te svobode še nimajo in to kot že toliko poudarjeno, po zaslugi tradicionalnega moškega šovinizma ter sodobnega feminizma, ki pač vztrajajo v tem, da mora vloga ženske v družbi ostati vkalupljene v neke vzorce.

In zato imaš npr. take kot so Marissa Mayer, ki jo lahko vzamemo kot ikono emancipirane, avtonomne in samozavestne ženske, ki seveda frustrira tako moške šoviniste kot feministke, ker se izogiba ukalupljenju v njihove mokre sanje. :) Torej, Marissa Mayer kot prva ženska, ki je dejansko priplezala na vrh piramide v moško šovinističnem Silicon Valleyu, zakaj? Ker se je jasno odrekla sledenju nekih družbenih vlog, ki se od žensk pričakuje in si je privoščila vso svobodo, ki so jo pač deležni moški, hkrati pa je jasno povedala, da je feminizem ne zanima in da se nima za feministko. Seveda ne, če bi se bi bila še ena ženska opranoglavka več, ki dejansko ne loči med priazdevanjem za enakopravnost in svobodo žensk kot nujnim in potrebnim družbenim gibanjem ter feminizmom, kot zavrženi seksistični ideologiji. :)
sisoruen
# 20.08.2017 ob 15:29
Svoboda v zahodnih demokracijah je ogrožena s strani treh vrst ideologij:

1. vse oblike rasizma, tudi npr. nestrpnost do tujcev
2. diskriminacije povezane s spolno usmerjenostjo in spolno identiteto, torej nestrpnost do LGBT populacije
3. diskriminacijo na podlagi spola, kjer sta glavni problem feminizem in moški šovinizem, ki v določenih elementih zatiranja svobode žensk zelo dobro sodelujeta, tudi na področju pod točko 2.
sisoruen
# 19.08.2017 ob 15:54
"Evropska raziskava je dokazala za marsikoga šokantno dejstvo:
Vsaka četrta Evropejka in vsak peti Evropejec je bil v življenju žrtev spolnega nasilja.
Koliko mora biti torej spolnih zlorabljevalcev?"


Pokaži mi to raziskavo, ki, stavim, je nisi prebral-a. :)
sisoruen
# 19.08.2017 ob 15:27
"PS
tak je v Sloveniji strokovni (sodna izvedenka do žrtve) in sodni (kazenski) odnos do spolnega nasilja celo nad majhnim otrokom."


Sodiš o stvareh, ki jih ne poznaš in o katerih nimaš strokovnih znan, da o tem, da tudi samega primera ne moreš poznati v podrobnosti, niti ne govorim.
Kazalo