Turk se bo sestal tudi s škotsko ministrico za kulturo in zunanje zadeve Fiono Hyslop, ki vrh gosti. Foto: BoBo
Turk se bo sestal tudi s škotsko ministrico za kulturo in zunanje zadeve Fiono Hyslop, ki vrh gosti. Foto: BoBo

V sklopu vrha bo potekala konferenca, naslovljena Kultura kot mednarodni dialog, med glavnimi temami pa bo vloga umetnosti in kulture pri poglabljanju razumevanja odnosov med kulturami in narodi.

Na Edinburškem mednarodnem kulturnem vrhu bodo pozornost med drugim posvetili še ohranjanju javne in zasebne podpore kulturi ter razvoju kreativnih industrij.

Razgiban kulturni utrip na Otoku
Poleg ministrov za kulturo z vsega sveta se vrha udeležujejo tudi številni ugledni umetniki in strokovnjaki za kulturno politiko. Srečanje je umeščeno v okvir dopolnjujočega se kulturnega dogajanja, saj bo potekalo ob Edinburškem mednarodnem festivalu in dan po zaključni slovesnosti londonskih olimpijskih iger, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Edinburški mednarodni kulturni vrh bo potekal v sodelovanju med škotsko vlado in parlamentom ter vlado Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, Britanskim svetom ter Edinburškim mednarodnim festivalom. Turk se bo po napovedih sestal tudi s škotsko ministrico za kulturo in zunanje zadeve Fiono Hyslop, ki vrh gosti.