Drugo
false
Uporabniki Roga so županu med drugim predlagali, naj namesto 15 milijonov, ki jih namerava vložiti v Rog, le z desetimi odstotki tega denarja kompleks toliko obnovi, da bo varen, preostalo pa nameni komu drugemu. Foto: BoBo
Tovarna Rog
Ljubljanski župan je napovedal, da bodo najprej porušil pet stavb, čez približno leto dni pa kompleks obnovili in prenovljeno stavbo namenili novi kulturni vsebini. Foto: BoBo
Za rušenje je predvidenih več objektov, v prihodnjem letu pa nadaljujejo z investicijo, saj je potrebno zagotoviti ekološko sanacijo in vso potrebno infrastrukturo za celovito obnovo, so še zapisali na Mol. Foto: BoBo

Dodaj v

Uporabniki Roga in Janković niso našli skupnega jezika

Rušenje je napovedano za 14. junij
31. maj 2016 ob 13:04,
zadnji poseg: 31. maj 2016 ob 17:11
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Potem ko uporabniki tovarne Rog in ljubljanski župan Zoran Janković na ponedeljkovem sestanku niso našli skupnega jezika, je Janković za 14. junija ob 14.00 napovedal rušenje stavb na območju nekdanje tovarne. Uporabniki Roga napovedujejo, da bodo svoj socialni in kreativni prostor branili, če bo treba tudi s telesi.

Ljubljanski župan vztraja pri tem, da bo letos najprej porušil pet stavb, ki so del kompleksa, in da se bo potem čez približno leto dni začela obnova s ciljem, da bi nekdanja tovarna koles ponudila novo kulturno vsebino, poroča današnji Dnevnik. Skupinam, ki trenutno delujejo v Rogu, je ponudil, da predstavijo svoje dejavnosti mestni občini in upajo na vključitev v novo programsko shemo, v vmesnem obdobju rušenja in obnove pa ohranijo dosedanje vsebine. Vsi ne morejo ostati v Rogu, pravi in dodaja, da vsi tega ne bi hoteli.


"Želimo le prostor za kreativno izražanje"

Jankovićeva ideja za uporabnike Roga ni sprejemljiva, saj se ne želijo raziti, ampak krepiti skupnost, ki so jo gradili zadnjih deset let. Prav tako se jim zdi nesprejemljivo, da bodo morali na novo prepričevati o kakovosti svojih programov. V t. i. ekonomsko vrednotenje kulture ne privoljujejo, piše Dnevnik, in poudarjajo, da njihov cilj ni biti najboljši ali dober, ampak imeti le kreativni in socialni prostor, v katerem se lahko izražajo, ne da bi porabljali denar.

Uporabniki prostorov nekdanje tovarne so županu med drugim predlagali, naj namesto 15 milijonov evrov, ki jih namerava vložiti v Rog, le z desetimi odstotki tega denarja kompleks toliko obnovi, da bo varen, preostalo pa nameni komu drugemu, saj so se pripravljeni odreči ugodju za to, da lahko svoje dejavnosti izvajajo svobodneje od razpisnih dejavnosti.

Župan jim je dal dve možnosti, in sicer pomagati rušiti prvih pet stavb in vsebine predstaviti v prenovljenem Rogu; če pa bodo poskušali rušenje preprečiti, pa dialoga ne bo. Za odločitev imajo čas do petka.

Načrt ljubljanske občine za prenovo območja predvideva evropsko podprt projekt Second Chance, ki ga sicer MOL vodi od leta 2007.

Kaj torej obsega načrt občine?
Na Mol so za STA pojasnili, da ščitijo javni interes, kar pomeni, da morajo z deli začeti v roku. Za projekt revitalizacije območja Roga imajo pridobljeno gradbeno dovoljenje. Trenutno se pripravljajo na prvo fazo projekta, ki pomeni ekološko sanacijo in rušitev prizidkov tovarne Rog. Ostala dela se bodo nadaljevala v prihodnjem letu. V letu 2017 bodo začeli z obnovitvenimi deli; pričakujejo, da bo projekt zaključen leta 2019.

Z revitalizacijo tovarne Rog v Center Rog želijo vzpostaviti nov odnos do ustvarjalnosti in postaviti novo izhodišče za razvoj kulture v mestu. Z revitalizacijo vzhodnega dela mestnega središča bo vzpostavljeno novo središče, prijazno prebivalcem in obiskovalcem, zatrjujejo na Mol.

Z razvojnim projektom Second Chance so želeli preveriti izhodiščne načrte za prenovo nekdanje tovarne Rog. V triletnem raziskovalnem procesu so s številnimi sodelujočimi, tudi uporabniki Roga, ugotovili, da prva idejna zasnova ni več ustrezala potrebam časa in potencialnih uporabnikov. Zato so vizijo centra Rog preoblikovali z več poudarka na skupnostni rabi prostora, novih tehnologijah in novih oblikah upravljanja.

Center Rog, ki bo ustvarjalno stičišče ustvarjalcev, bo s svojim delovanjem omogočil povezovanje različnih umetniških praks in ustanov, nevladnih organizacij in posameznikov iz Slovenije in tujine. "Deloval bo kot razpoložljiv proizvodni, izobraževalni in družabni prostor komunikacije in sodelovanja med uporabniki in javnostjo," so zapisali na Mol.

Prostori bodo obenem namenjeni tudi drugim dejavnostim, poleg knjižnice, enote Mestne knjižnice Ljubljana, bo nekaj prostorov namenjenih ateljejem in studiem za razne dejavnosti - te bodo prilagodili odzivom ustvarjalcev.

Revitalizacija območja Roga poleg prenove tovarne Rog zajema tudi izgradnjo parkirišč v kleti in preureditev tovarniškega dvorišča v večnamenski park. Proizvodni prostori bodo zasnovani fleksibilno, da bodo omogočali večanje ali manjšanje posameznih ateljejev.

Stavba tovarne Rog bo v celoti obnovljena
Poleg nosilne, železobetonske konstrukcije z okenskimi odprtinami bo ohranjena v prvotni obliki in podobi južna fasada, ki bo ostalo glavno, vhodno pročelje Centra Rog vzdolž Petkovškovega nabrežja. K zadnji, severni fasadi bo prizidan zastekljen prizidek, kjer bodo zunanji hodniki, stopnišče, tovorno in osebno dvigalo zagotavljali enakovreden in pregleden dostop do vseh prostorov v centru. Zaradi specifičnih dejavnosti v centru Rog bodo v vse etaže zagotovili dostop s tovornim dvigalom.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
Bob Sacamano
# 31.05.2016 ob 13:09
Ne vem, od kod nekomu pravica da zasede neko posest/stavbo, tam biva brezplačno, potem zavrača izselitev, celo grozijo z blokado rušitve/obnove. Kdo si tile ljudje?
Bob Sacamano
# 31.05.2016 ob 13:16
Ne moreš imeti "kotiček za ustvarjanje" na tuji posesti
Tetameta
# 31.05.2016 ob 13:17
Porušit to grozo sredi mesta.
velika uharica
# 31.05.2016 ob 13:35
Uporabniki prostorov nekdanje tovarne so županu med drugim predlagali, naj namesto 15 milijonov, ki jih namerava vložiti v Rog, le z desetimi odstotki tega denarja kompleks toliko obnovi, da bo varen, preostalo pa nameni komu drugemu, saj so se pripravljeni odreči ugodju za to, da lahko svoje dejavnosti izvajajo svobodneje od razpisnih dejavnosti.

Vic o židu, ki moli za 3 milijone: ''Bog, če mi jih priskrbiš, dam dva tebi .''
7up
# 31.05.2016 ob 13:49
Mafijski prijemi:)

Se pa spomnim, da so Rogovci ob uzurpaciji tuje lastnine obljubili, da bodo prostor uporabili samo dokler ne bo prišlo rušenje. Pčitno so od takrat apetiti narasli,...
ZeK
# 31.05.2016 ob 13:54
iz spletne strani rogovcev:

iz sporočila za javnost iz leta 2007

http://tovarna.org/node/1176

Zaradi nujnosti obstoja takšnega prostora se je pred dobrim letom preko civilne iniciative izvedla začasna zasedba bivših poslopij tovarne ROG, ki so bili več kot deset let zapuščeni. Pri tem pa se vsi zavedamo in tudi sprejemamo dejstvo, da ko bo mestna občina Ljubljana imela konkreten načrt za ureditev ROG-a in bo začela s prenovo, bomo ta prostor povsem mirno in prostovoljno zapustili.
jurica
# 31.05.2016 ob 13:37
Rušiiiiiiiiiiiiii
Sploh ne vem, kaj se ima MOL z njimi za pogovarjati, pregovarjati, dogovor pred leti je bil, lahko ste tukaj, dokler MOL nima z zemljiščem drugačnih načrtov in ker jih zdaj ima, pač...#konecdebate.
Dobra novica je, da so policisti dobili večje plače, tako da komaj čakam 14 junij. Sploh na dramatično vpitje novinarke 24 ur, ko se bo javljala v živo.
Pa še nekaj. Bo kdo zapisal, zakaj se je Zoki vpiknil ravno v Rog, če pa je v Ljubljani še mnogo za postoriti. Tak pač Zoki je. Nekateri so se enako spraševali, ko je podiral vrtičke, no bolj kolibe po LJ, druge moti, da kot dosedaj edini župan LJ v samostojni SLO poskuša urediti problematiko črne gradnje na Rakovi jelši, baje se končno ureja legalnost večine hiš v Tomačevem...
Prebivalci, no črnograditelji bodo precej plačali, čeprav po moje še veliko premalo, a to je že druga zgodba.
Pa verjemite MI, v Tomačevem je več njegovih volivcev kot denimo v Rogu, zato Zoki, no MOL ne bo popustil pri Rogu in prav je tako...
Sicer pa Rogovci sploh nimajo neke resne svoje ideje, no razen, da bi bilo fino, če bi jim MOL na stroške vseh Ljubljančanov malo pospravila okolico, priklopila elektriko, jo verjetno tudi plačevala, še malo financirala njihove dejavnosti itd.
don_lavtarini
# 31.05.2016 ob 13:58
Jaz bi tudi protestiral če bi mi hoteli vzeti zastonj pridobljeno nepremičnino v centru ljubljane...
ZeK
# 31.05.2016 ob 13:59
citiram izjavo uporabnikov tovarne Rog iz leta 2007 in dobivam minuse.
povejte rogovci, zakaj ste snedli besedo?

v citatu ste se jasno zavezali, da boste prostore "povsem mirno in prostovoljno zapustili."
pašeresje
# 31.05.2016 ob 13:28
Janković: Če bodo uporabniki Roga preprečevali rušitev, dialoga ne bo več

sicer sem na strani odgovornosti in ne zastonjkarstva, ampak če bo rušenje, kakšen dialog je potem sploh še potreben?
janko49
# 31.05.2016 ob 13:54
"Želimo le prostor za kreativno izražanje" in to na eni najbolj elitni lokaciji v centru mesta.

G. župan, jaz pa si želim le prostor, kjer bi živel živel in, če je to mogoče, prav rad bi živel na elitni lokaciji v centru mesta. Kjer je infrastruktura (bližina šol, bolnice, ipd.).

Kreativno se lahko izražate tudi na obdobju mesta.
juk
# 31.05.2016 ob 13:54
Ne morem verjet ampak absolutno sem na strani Jankoviča. Brezdelne ekstremne levičarje nagnat, ostalo pa podret
Modrijan6
# 31.05.2016 ob 13:57
@resnica3322

Morda pa bo prišlo do dialoga, ko bo Ljubljana dobila novega župana, saj res, kdaj bomo Ljubljančani volili novega župana?
resnicar3322
# 31.05.2016 ob 13:50
Pri Jankoviču dialoga že dolgo ni več, od privatiziranja blokovskih zemljišč za zaračunavanje parkirnine, do rušenja vrtičkarjev do gradnje džamije brez da bi vprašal Ljubljančane kaj o tem menijo. Jankovič je najslabši župan kar jih je Ljubljana imela. Gospod 10%.
janko49
# 31.05.2016 ob 14:21
Modrijan6 - Seveda jih imaš pravico podpirati, toda ne na tuj račun, ali bolje ne z mojim denarjem (kot Ljubljančan plačujemo lokalne davke).

Vsi tisti, ki jih podpirate - Odkupite nepremičnino in jo donirajte tem "ustvarjalcem", ali pa jim brezplačno oddajte v najem. Kje boste dobili denar, je vaša stvar, lahko tudi v banki, če jim boste predstavili konkreten finančni načrt?

Še enkrat, podpirajte jih s sovjimi sredstvi in ne s sredstvi davkoplačevalcev in ne v mojem imenu in računu.
zakrajšek
# 31.05.2016 ob 14:13
To, da ta odurna bajturina od Cukrarne še stoji, je - po vsem kar se je podiralo (Kolizej, Šumi ....) in se še podira (hotel Bellevue ...) - največji urbanistični absurd v Ljubljani.
Pa še nekaj: ali bi mi lahko kdo (mogoče kar kdo od Rogovcev) predstavil sadove njihovih dolgoletnih kreacij?
ZeK
# 31.05.2016 ob 14:13
hexen

čisto vseeno, kaj je delal. sedaj ima občina konkretne načrte za ureditev ROG-a.
rogovci pa moralno (pravno pa tako ali tako) dolžnost, da se izselijo.

Pri tem pa se vsi zavedamo in tudi sprejemamo dejstvo, da ko bo mestna občina Ljubljana imela konkreten načrt za ureditev ROG-a in bo začela s prenovo, bomo ta prostor povsem mirno in prostovoljno zapustili.
ZeK
# 31.05.2016 ob 14:46
R.O.G. Skatepark

zakaj se ni bi vi konstruktivno držali besede, ki ste jo dali?

in Rog zapustite prostovoljno in mirno?
Vongobongo
# 31.05.2016 ob 14:21
velika uharica

Zanimivo da na Metelkovi, umetniki razumejo kapitalizemv Rogu pa ne. :)
Vongobongo
# 31.05.2016 ob 14:19
Tko mim grede, ljudje ki so zaskvotal Rog prvi, so vsi obupal in sli. To zdj pa so ljudje zaradi katerih so odsli,ker se ni dalo nic znenit. Jankovic ima zdj.isti problem.
seven7
# 31.05.2016 ob 14:12
Fuck off 15 milijonov za nove zidove namesto da bi stare popravili... Spet bodo spužili izbrani gradbinci podizvajalci pa crknili...
nim
# 31.05.2016 ob 14:21
Cukrarna ni mišljena za rušenje ampak bo nekoč galerija (ko/če uspejo zbrati denar).

Ljubim "artiste" in njihov moto da jih je treba podpirati...
(jaz bi se tud po riti prasku - tudi to je art... in zahteval da me drugi živijo)

IMO je Metelkova dovolj za tele "artiste"
Bob Sacamano
# 31.05.2016 ob 13:23
Modrijan6 misli da je v Ljublani dnarja k solate, da ne vedo kaj bi znjim in zbirajo ponudbe na forumu rtvslo
ZeK
# 31.05.2016 ob 15:07
R.O.G. Skatepark

na zadnje sem bil v Rogu na koncertu Pinje Džazne.
sem pač prišel pogledati prijatelje, kaj sedaj ustvarjajo.

sicer pa, primitivni ton, ki veje iz tvojega komentarja največ pove prav o tebi.
ZeK
# 31.05.2016 ob 14:53
R.O.G. Skatepark

torej ste se preprosto zlagali?
izrekli ste besede, da boste prostovoljno in mirno zapustili prostore, sedaj ko bi te besede morali potrditi z dejanji, pa teh dejanj od nikoder.
harigast1
# 31.05.2016 ob 14:51
Kaj pa če bi naredili kompromis? Rogovci ostanejo tam,objekt pa porušijo.Tako sta obe strani dosegli svoje.
velika uharica
# 31.05.2016 ob 14:12
Dragi Modrijan! 10 let študirajo? Kaj bodo zahtevali tudi penzijo brez dela od države? Oni bi, da jim župan 'samo' 1,5 milijona vloži v 'njihove' prostore in jih pusti pri miru! I tata bi sine!
Modrijan6
# 31.05.2016 ob 13:19
Pa še to:

Ko smo že pri sanacijah v Ljubljani raje malo pokrpajmo ceste - te so od zim prav boge, počistimo jaške, da ne bomo pešsci ob hudih nalivih oprhani s strani avtomobilistov tako kot sem bil jaz zadnjič, ko sem pešačil po Povšetovi cesti proti Snagi naprej proti Cukrarni in pot nadaljeval proti mestu. In še enkrat rečem - sanirjate raje ubogo Cukrarno, ta ima absolutno prednost pred Rogom ali pa Cukrarno podrite tako kot ste pred leti Kolizej in na mestu Cukrarne ustvarite nove prostore, ki jih zdaj kanite na mestu Roga.
ZeK
# 31.05.2016 ob 16:42
hexen

koliko umetniških del Kurnika ali pa Aigul Hakimove si pa že ti videl?
buco15
# 31.05.2016 ob 16:07
Ne ni! Rog je las Mestne Občine Ljubljana
Nikec3
# 31.05.2016 ob 15:30
Redek primer, ko sem na strani Jankovića.
ZeK
# 31.05.2016 ob 15:28
rancid

ne nagovarjaš pravega. meni se zdita kultura in umetnost nekaj najpomembnejšega, ocenjujem, da tudi izjemno pripomoreta k razvoju drugih dejavnosti in nenazadnje tudi BDP-ja kot takega. tudi zaradi tega sem vse prej kot občasen konzument kulture.

povsem druga tema pa so skvoterji prostorov na naši kulturni sceni.
lahko gremo v detajle, pa se začnemo pogovarjati o nastanku in razvoju (ter za kulturo pokradenem denarju) na Metelkovi, že tam od Moroviča naprej. lahko tudi kakšno rečemo o Kudu in seveda lahko kakšno rečemo tudi o Rogu.

te etikete, ki jih lepite vsakomur, ki je proti tovrstnemu načinu "upravljanja" z javnim prostorom, so naravnost nevzdržne. ni bolj elitističnih in nepotističnih kulturnih objektov v Lj, kot sta to Metelkova in Rog (in nekoč kud). povsod je namreč potrebno za prostor in nenazadnje sredstva konkurirati v zdravi konkurenci, le pri navedenih je to izvedeno na neko "samoupravo", ki je bolj kot ne skupek zaslužnih.

tako, da primitivne pripombe raje zadrži zase. sam sem pač za to, da se Rog obnovi, vanj pa po obnovi naseli raznorazne umetnike na podlagi razpisa, ne pa na podlagi preteklih zaslug in tega kateremu flancaškemu krožku kdo pripada.

ena, ne idealna, a vsekakor vsaj približno v pravi smeri, je pot KŠ.

in ja, začne se pri malenkostih, pojdi kdaj v kak klub v tujino. še tako alter. sanitarije, požarna varnost in izdajanje računov za pijačo - nekaj najbolj normalnega.

samooklicanih svetih krav pa imam poln k*.
Rockos
# 31.05.2016 ob 15:19
Modrijan6: Tudi Plečnik je bil velik zagovornik, da se staro in neuporabno ruši. Kaj ti bo cukrarna?
ZeK
# 31.05.2016 ob 14:57
rancid

veliki umetniki, pri nas in v tujini, se niso napajali iz javnih sredstev. še manj samovoljno zasedali javnih prostorov.

če ustvarjaš, če si umetnik, potem boš to počel kjerkoli. če si prisesanec, potem boš zahteval predsvsem javni prostor in javni sesek.
s samim ustvarjanjem in umetnostjo to ni povezano.
castor
# 31.05.2016 ob 14:51
@/kekec99

Imaš prav Kekec, nehote sem užalil bizantince, ker jih primerjam z Jankovičem, za kar se jim globoko opravičujem.
Vongobongo
# 31.05.2016 ob 14:37
castor

To mislis za Rogovce, ki krsijo prvi dogovor z MOL-om?
cenitamsok
# 01.06.2016 ob 22:01
Na Barju spet postaviti kolišča in tja preseliti voluharje z Roga!
Montijev Piton
# 01.06.2016 ob 11:50
Seveda niso našli skupnega jezika. Eni govorijo slovensko, drugi se trudi govoriti slovensko. Nujen je prevajalec!
ZeK
# 31.05.2016 ob 16:31
Peacemaker

že vidim kreativni potencial, ko bi tam plakate ustvarjal Odbor2014 ali 24.kul.si.
civilnodružbeni gibanji.

rogovci pa so ja neizključujoči! :-)
Peacemaker
# 31.05.2016 ob 16:21
@pozitivc:
Rog je družbena last!

Torej bi (teoreticno gledano) z odprtimi rokami v svoje prostore sprejeli npr. Hervarde?
buco15
# 31.05.2016 ob 15:48
Lahko pa tile 'umetniki' od občine stavbo in zemljišče odkupijo po tržni ceni... potem pa jih nihče nebo metal ven
buco15
# 31.05.2016 ob 15:47
Porušit... pa magari z temi brezdelneži vred! O tuji lastnini pač nimaš kaj pametovat!
krumpek
# 31.05.2016 ob 15:12
Ne vem, od kod nekomu pravica da zasede neko posest/stavbo, tam biva brezplačno, potem zavrača izselitev, celo grozijo z blokado rušitve/obnove. Kdo si tile ljudje?

Antifašisti, zagovorniki migrantov, težko boš tam našel koga , ki ima en delovni dan v privat sektorju
what?
# 31.05.2016 ob 15:00
@hexen:

To, da bodo zapustili prostore, so rekli leta 2007, zdaj smo leta 2016. Kaj je župan delal 9 let medtem ko so oni vlagali v prostor in ustvarili kompleks?

vlagali so v prostor - res? kako? nova elektricna in vodovodna napeljava? nove sanitarije? nov parket ali ploscice? nova izolacija?

oni so teh 9 let izkoriscali prazen prostor, ki bo sedaj (ocitno) imel nek nov namen. ker niso lastniki se za njih zgodba konca. verjamem, da je se cel kup nekih stavb, ki se jih da zaskvotat.
Rockos
# 31.05.2016 ob 14:55
@Modrijan6: Jaz pa podpiram mlade, naj le ustvarjajo, le, zakaj ne.....Mnogi še študirajo, drugi so doštudirali, nimajo služb in v Rogu v svojem prostem času pač ustvarjajo, bolje, da ustvarjajo kot da flankirajo po mestu in delajo neumnosti. In še enkrat zapišem, naj pustijo mlade in Rog na miru in naj se raje lotijo Cukrarne, ki propada leta in leta, vsem Ljubljančanom pred očmi.

Nekaj dni nazaj sem v mestu spoznal krasnega gospoda iz ZDA. Povedal je, da je tu 8 dni in kako je lepo urejeno, izgleda varno in lepo, samo točno tisti kotiček,kjer biva izgleda pa kot geto. Nastanil se je namreč 10 m od Roga.

Ideje o "naj najprej uredijo Cukrarno" so enake, kot so za stadion 20 let govorili, da "najprej otroško kliniko". A je šla iz istega proračuna? A nismo vsega parkrat preplačal, da so se "titovi omladinci omastili"? Ne bodi no smešen. Cukrarna je povsem druga zgodba, ampak tudi tam vržt en sam en evro v obnovo je kretenizem par excellence. Porušit in zgradit nekaj lepega. Tudi porušen Kolizej je boljši, kot prejšnja podrtija. Potem tudi novih hotelov ne rabimo po tvoji logiki, saj sodišče že leta selimo na Masarykovo, v njegov stavbi bi bil lahko pa čudovit hotel, da ne govorimo o Kresiji in še bi lahko našteval kako se izgublja palače, ki bi morale prinašati denar za pisarne MOLa, ministrstev, lekarna za Prešernom, namesto kavarne, kot je nekoč že bila, ti se je boš spomnil. Pa železniška? In še in še... kje so še nove stavbe, ki jih potrebuje Ljubljana... tudi bloki so že stari in naslednja generacija bo prva, ki bo živela v stoletje starih naseljih.

Takih projektov, kot ti pravi "najprej tole" bi moralo vzporedno 20 laufat. Obnove cest, vodovodov, parkov, osvetlitve in ostalo pa ne sodi zraven. To se razume pod "nujno in zdaj takoj".
i love bass
# 31.05.2016 ob 14:45
Janković se nima kaj pogajati, zadevo podreti in zgraditi kaj novega, lepega, če že tako rad govori, kako je Ljubljana najlepše mesto na svetu, naj dokaže, da resno misli
ZeK
# 31.05.2016 ob 14:28
Vongobongo

saj v Rogu tudi razumejo kapitalizem. z veseljem ti prodajo pivo-brez računa.
janko49
# 31.05.2016 ob 14:26
Naj mi kdo pojasni, zakaj mora kreativna direktorica plačevati visoko najem najemnino za opravljene svoje kreativne dejavnosti v centru Ljubljane, medtem ko Drugi kreativci ne plačujejo takšnih najemnin v centru Ljubljane???

Ali je to v skladu s t.i. enakopravnostjo??
Mindmaster
# 31.05.2016 ob 14:25
Avantgarda se bo morala navaditi, da ji najbolj iskane lokacije sredi Ljubljane ne pripadajo samo zato, ker avantgarda tako pravi.

Jugovzhodno od Ljubljane na poti do Kocevja je dovolj prostora in nepremicnin, ki ustrezajo cenovnemu rangu teh nadebudnih umetnikov.
vrtojb5
# 01.06.2016 ob 11:50
podrite
Kazalo