Jennifer Lawrence trenutno promovira Igre lakote: Upor, 2. del, v slovenske kinematografe ta mesec prihaja tudi biografska drama Joy režiserja Davida O. Russlla, s katerim je sodelovala že v Ameriških prevarah in filmu Za dežjem posije sonce. Foto: EPA
Jennifer Lawrence trenutno promovira Igre lakote: Upor, 2. del, v slovenske kinematografe ta mesec prihaja tudi biografska drama Joy režiserja Davida O. Russlla, s katerim je sodelovala že v Ameriških prevarah in filmu Za dežjem posije sonce. Foto: EPA
false
Amy Schumer je postala svetovno prepoznavna s svojo humoristično oddajo in nato filmom Razuzdanka. Foto: EPA

Novico o sodelovanju igralke Jennifer Lawrence in komičarke Amy Schumer, ki je lani zavzela velika platna z Razuzdanko, je igralka prvič razkrila že pred nekaj meseci, zdaj pa je projekt dobil končno scenaristično obliko. Med promocijskimi opravili za Igre lakote: Upor, 2. del in biografsko dramo Joy po scenariju in v režiji Davida O. Russlla, v kateri je Jennifer Lawrence upodobila Joy Mangano, dekle iz delavske družine in samohranilko s tremi otroki, ki zažene lastno uspešno poslovno zgodbo, je z mediji podelila tudi navdušenje nad končanim scenarijem za novo komedijo, ki sta ga napisali z Amy Schumer.
Resna in zmedena sestra
V njej bosta zaigrali sestri s popolnoma različnima osebnostma. Očitno Hollywood utrjuje nov trend. Ta osnovna premisa filma namreč spominja že na film Sestri s Tino Fey in Amy Poehler v režiji Jasona Moora, ki se pravkar vrti tudi v slovenskih kinematografih. Kakor koli, če si je Amy Schumer v Razuzdanki napisala lik nekoliko zmedene ženske, vsaj ko nastopi njej nepoznana situacija "resne ljubezni", bo v njunem novem filmu, ki je za zdaj še brez naslova, prav Schumerjeva tista, ki ima vse pod nadzorom. Z delom stevardese je izpolnila svoje življenjske sanje, Lawrenceova pa je tista sestra, katere življenje je zmedeno in razsuto.
Zabavno in dopolnjevalno ustvarjanje
Kot je še povedala Jennifer Lawrence, imata obe zelo podoben smisel za humor - odkrit, neposreden, tudi malce brezobziren, poleg tega pa ju ni strah, zato napovedujeta predrzno komedijo, ki ne bo popolnoma podlegla klasičnemu tipu komike.
"Z Amy sva ustvarjalno popolni druga za drugo. Imava različne okuse. To je bilo najzabavnejše doživetje v mojem življenju," je o skupnem ustvarjanju scenarija povedala Jennifer Lawrence, ki jo je Amyjina Razuzdanka tako navdušila, da ji je takoj pisala. "Ne vem, kako naj začnem. Verjetno lahko kar rečem: Zaljubljena sem vate," je napisala v elektronskem sporočilu, ne da bi se sploh poznali.
A ta stik se je razvil v dopisovanje in igralki sta se neverjetno ujeli, opisuje Lawrenceova. Vse skupaj se je nato zgodilo zelo hitro. Pred pisanjem scenarija sta se srečali le enkrat, med pisanjem pa sta dan običajno začeli ob telefonskih pogovorih in nato samostojnem pisanju ter pošiljanju spisanega druga drugi. Pozneje sta scenarij pisali tudi skupaj z Amyjino sestro Kim Caramel, ki ji je pomagala tudi pri Razuzdanki. In ta komunikacija je bila polna glasnega smeha, se spominja Lawrenceova. "Bilo je zelo zabavno. Ko pišeš komedijo, ta ni dovolj dobra, če se ne smejiš tudi sam," meni.