V filmu Labirint mora najstnica Sarah (igrala jo je tedaj še zelo mlada Jennifer Connelly) svojega bratca rešiti pred goblini, ki jim kraljuje Jareth v podobi Bowieja. Foto:
V filmu Labirint mora najstnica Sarah (igrala jo je tedaj še zelo mlada Jennifer Connelly) svojega bratca rešiti pred goblini, ki jim kraljuje Jareth v podobi Bowieja. Foto:

Pri reviji Rolling Stone so sestavili seznam rockerjev, ki pri igranju "niso zanič". Na prvem mestu 25-mestne lestvice se je znašel legendarni kameleon David Bowie kot kralj goblinov Jareth v filmu Labirint iz leta 1986, na repu seznama pa basist Red Hot Chili Peppersov Flea v Modri iguani.

Predstavljamo vam izbor iz lestvice 25 najboljših filmskih vlog glasbenikov.

A. K.

Na drugem mestu lestvice se je znašel Kris Kristofferson iz glasbenega filma z Barbro Streisand Zvezda je rojena, na tretjem pa Will Smith z vlogo v filmu V iskanju sreče, v katerem je zaigral tudi njegov sin Jayden (na sliki desno). A Smith se je kot igralec uveljavil že v zgodnjih 90. letih v nanizanki Princ z Bel Aira.
Na petem mestu, takoj za Björk v Drawing Restraint 9, se je znašel legendarni Tom Waits z vlogo v Altmanovem filmu Kratki rezi. Pred kratkim pa smo ga na TV Slovenija lahko gledali tudi v Jarmuschevem kolažu Kava in cigarete.
Pokojni raper Tupac Shakur je uredništvo Rolling Stona prepričal v filmu Juice iz leta 1992.
Cher je glavna vloga v Mesečnici (1987) prinesla oskarja za najboljšo žensko glavno vlogo.
Da, tudi Madonna je nekoč znala igrati. Se je spomnite v Dicku Tracyju? Menda pa je bil še malce boljši od nje raper Mos Def v Štoparskem vodniku po galaksiji.
Raperja Ice Cuba v akcijskih Treh kraljih ni uspelo zasenčiti niti hollywoodskima zvezdnikoma Georgeu Clooneyju in Marku Wahlbergu. Na lestvici pa mu sledita Joe Strummer in Dwight Yoakam.
Zadnje čase je Queen Latifah prej igralka kot pevka, oboje pa je uspešno združila v muzikalu Chicago.
O tem, da je bil Kralj Elvis pravi car, ni dvoma. Na sliki prizor iz filma Flaming Star (1960).
Da zna Ringo Starr igrati? Pri Rolling Stonu menijo, da zna. Na svojo lestvico so ga z vlogo v filmu Jamski človek iz leta 1981 (na sliki s soigralko Shelley Long) uvrstili le mesto za Mickom Jaggerjem v Freejacku in mesto pred Diano Ross v Mahagoniju.
Se spomnite Hišne zabave? Tudi če se je ne, vam ne zamerimo. Glavni igralec Kid N'Play se je znašel le mesto za Courtney Love v Ljudstvu proti Larryju Flintu in Ice-T-jem v seriji Zakon in red: Enota za posebne zločine. Je pa prekosil Henryja Rollinsa in Fleo.