Ustvarjalci tv-filma The Life and Death of Peter Sellers. Foto: Reuters
Ustvarjalci tv-filma The Life and Death of Peter Sellers. Foto: Reuters
Nagrado je prejel tudi Jerry Lewis. Foto: EPA

Med nagradami, ki so jih prejeli ustvarjalci omenjenega filma, sta tudi nagradi za najboljšo montažo in najboljše snemanje. Podelili pa so tudi nagrade za najboljše gostujoče igralce. Prejela sta jih Amanda Plummer (za gostovanje v seriji Law and Order) in Ray Liotta (Urgenca), za gostovanje v komični nanizanki pa sta nagradi prejela Bobby Cannavale (Will in Grace) in Kathryn Joosten (Razočarane gospodinje).

S petimi nagradami se lahko pohvalijo ustvarjalci serije Deadwood, po štiri nagrade sta prejeli seriji Lost in Razočarane gospodinje, tri nagrade pa je prejel dokumentarec britanskega snemalca Jamesa Millerja, ki so ga ubili v Gazi. Tega so po njegovi smrti dokončali njegovi kolegi, nagrado pa je sprejela njegova družina.

Priznanje za dobrodelnost
Jerry Lewis je na podelitvi prejel tudi posebno guvernerjevo nagrado, s katero so izrekli priznanje njegovemu dobrodelnemu delu. Vsako leto igralec namreč prireja zbiranje sredstev za zvezo, ki pomaga tistim, ki trpijo za mišično distrofijo, letos pa je del zbranih sredstev namenil tudi žrtvam orkana Katrina v ZDA.

Bolj znane nagrade emmy za najboljše zvezdnike, zvezdnice in serije pa bodo podelili 18. septembra.