Leta 2005 je Sharon Stone, ki je zaslovela z vlogo v Prvinskem nagonu (1992), dobila emmyja za gostujočo vlogo v ABC-jevi pravni drami Praksa. Foto: EPA
Leta 2005 je Sharon Stone, ki je zaslovela z vlogo v Prvinskem nagonu (1992), dobila emmyja za gostujočo vlogo v ABC-jevi pravni drami Praksa. Foto: EPA

51-letna hollywoodska zvezdnica se bo v nanizanki - ta spremlja dogodivščine ekipe detektivov, ki v New Yorku raziskuje primere spolnih zločinov - pojavila v vlogi nekdanje policistke, ki je postala tožilka, poroča BBC.

Ustvarjalec serije uspešnice Dick Wolf je povedal, da so "navdušeni in srečni, da bo v oddaji nastopila zvezdnica Sharoninega 'kalibra' in pomena". Iz hiše NBC datumov, kdaj bodo epizode s Stonovo na ogled, še niso sporočili.

Serija, ki so jo začeli snemati leta 1999, je ena od številnih izpeljank iz prvotne nanizanke Zakon in red, ki so jo začeli snemati leta 1990. Enota za posebne primere je trenutno v 11. sezoni, doslej so posneli že 234 epizod.

Serija priljubljena tako pri kritikih kot gledalcih
V glavnih vlogah nastopata Christopher Meloni kot detektiv Elliot Stabler in Mariska Hargitay kot njegova partnerka, detektivka Olivia Benson. Trenutno je Enota za posebne primere najbolj gledana serija pod okriljem franšize Zakon in red in ena najbolj gledanih NBC-jevih serij sploh. Nominirana je bila za številne nagrade in jih tudi dobila, med drugim je Hargitayeva prejela emmyja za glavno žensko vlogo.

V seriji so nastopili že številni znani obrazi s filmskih platen in TV-ekranov, kot so Robin Williams, Marcia Gay Harden, Cynthia Nixon, Ellen Burstyn ... Zdaj je na vrsti še Sharon Stone.