Savile je bil s svojimi trenirkami, zlatimi verižicami in prstani že v sedemdesetih na nek način pionir mode poznejših t. i. 'gangsta' raperjev. O fotografijah v njegovi avtobiografije je pisatelj Harland Miller pripomnil: 'Nosil je kričečo trenirko, in videti je bilo, kot da je iz vseh zastavljalnic v Leedsu pobral vse zlate verižice, kar so jih imeli, in si jih obesil okrog vratu. Na drugi sliki se naslanja na rolls-roycea in na tretji na svoj dvojni gramofon. Ta fotografija ima podnapis NY - pa s tem ni mišljeni 'veliki' NY, ampak Severni Yorkshire, in to leta 1973, dobrih deset let, preden so se tako začeli oblačiti v Ameriki.
Savile je bil s svojimi trenirkami, zlatimi verižicami in prstani že v sedemdesetih na nek način pionir mode poznejših t. i. 'gangsta' raperjev. O fotografijah v njegovi avtobiografije je pisatelj Harland Miller pripomnil: 'Nosil je kričečo trenirko, in videti je bilo, kot da je iz vseh zastavljalnic v Leedsu pobral vse zlate verižice, kar so jih imeli, in si jih obesil okrog vratu. Na drugi sliki se naslanja na rolls-roycea in na tretji na svoj dvojni gramofon. Ta fotografija ima podnapis NY - pa s tem ni mišljeni 'veliki' NY, ampak Severni Yorkshire, in to leta 1973, dobrih deset let, preden so se tako začeli oblačiti v Ameriki." Foto:

RIP Jimmy Savile - prvi gost v moji prvi oddaji. Čisto pravi britanski ekscentrik.

tvit Rickyja Gervaisa

Jimmy Savile, ki je o sebi rad povedal, da je bil svoj čas tesen zaupnik tako princa Charlesa kot Margaret Thatcher, se je v zgodovino britanske televizije zapisal predvsem kot voditelj oddaj Top Of The Pops in Jim'll Fix It.

Pravzaprav je bil Savile leta 1964 čisto prvi voditelj dolga leta silno priljubljene tedenske glasbene oddaje Top Of The Pops, zato se je leta 2006 pred zaslone vrnil tudi za njen zadnji del. Od leta 1975 dalje je skoraj 20 let vodil prav tako silno gledano oddajo Jim'll Fix It, v kateri je izpolnjeval želje otrok, ki so mu jih zaupali v pismih. (V času največje priljubljenosti je na uredništvo oddaje prispelo tudi po 20 tisoč pisem na teden).

Mož, ki je črtal tišino med pesmimi
Preden je odkril glasbo in zaslovel kot DJ, je Savile v najstniških letih delal kot rudar. Kot DJ je začel nastopati po plesnih dvoranah, nato pa se prebil na radio in postal znano ime tudi zunaj meja domovine. Zase je trdil, da je bil prvi DJ, ki je uporabljal dva gramofona naenkrat in tako odpravil tišino med vrtenjem plošč, ter da je bil med prvimi, ki so se zavzemali za vrtenje plošč v klubih (namesto nastopov glasbenikov v živo)."Zgodovina poroča, da sem bil čisto, čisto prvi na svetu, ki je organiziral diskoprireditev," se je še maja pohvalil za BBC.

Zabavljač, ki ni nikogar spustil zares blizu
Čeprav razlog za Savilovo smrt še ni znan, je policija že potrdila, da ni videti, da se je zgodila v sumljivih okoliščinah. Velikiopotezni, vpadljivi in pogosto rahlo ekscentrični Savile je vse svoje življenje prebival v Leedsu; nikoli se ni poročil (trdil je celo, da ni nikoli z nikomer preživel cele noči), je pa del svoje vile spremenil v nekakšno svetišče svoji pokojni materi, za katero je govoril, da sta bila v stiku tudi po njeni smrti leta 1973. Čeprav je svoje zasebno življenje precej skrbno varoval, je bilo prav to leta 2000 tema precej odmevnega dokumentarca režiserja Louisa Therouxa.

Predan dobrodelnosti
Savile je bil zelo dejaven tudi na področju dobrodelnosti; v dobrodelne namene se je pogosto udeleževal maratonov (menda jih je bilo okrog 200) in zbral več kot 20 milijonov funtov za ustanovitev centra za zdravljenje poškodb hrbtenice, za kar ga je leta 1990 kraljica tudi nagradila z viteškim redom. Ob njegovi smrti je svojcem uradno svoje sožalje izrekel tudi princ Charles s soprogo.

RIP Jimmy Savile - prvi gost v moji prvi oddaji. Čisto pravi britanski ekscentrik.

tvit Rickyja Gervaisa