Studio še prejšnji teden
Studio še prejšnji teden "ni imel nobenih načrtov za distribucijo filma." Foto: MMC RTV SLO/Reuters
"Ljudje so spregovorili," je zadovoljen Seth Rogen. Foto: Twitter
Na družabnih omrežjih proslavlja tudi James Franco, ki se sproti pošali na račun predsednika "Obacce" (Obama se je namreč na nedavni tiskovni konferenci zmotil pri svojem imenu). Foto: Instagram

Lahkotna komedija o fiktivnem načrtu za atentat severnokorejskega voditelja Kim Džong Una, v kateri igrata Seth Rogen in James Franco, je bila najverjetneje glavni povod za obsežen, uničujoč kibernapad na računalniško mrežo studia Sony. Krivdo zanj je ameriška vlada po začetnem molku zdaj pripisala Severni Koreji.

Tim League, ustanovitelj verige kinematografov v Teksasu Alamo Drafthouse Cinema, je danes tvitnil, da jih je studio Sony avtoriziral, da lahko predvajajo sporni film. Informacijo je potrdil tudi vodja dotičnega kinematografa.

V luči groženj s terorističnimi napadi na kinematografe, v katerih bi predvajali komedijo The Interview, je studio pred dnevi v celoti odpovedal predvajanje filma. (Še več, najavili so, da intervjuja ne bo na nobeni platformi domačega kina, vključno z DVD-ji in videom na zahtevo.) po ostrih kritikah z vseh strani so se branili, da so bili v odločitev praktično prisiljeni, ker filma pač ni hotela predvajati nobena od večjih verig kinematografov.

Medtem je v akcijo stopil še en kino: film bodo predvajali tudi v eni od dvoran kina The Plaza Atlanta v Atlanti, so potrdili na družabnih omrežjih, niso pa odgovorili na novinarske prošnje za komentar.

"Nikoli nismo obupali"
Studio Sony je danes objavil, da bodo film ameriški publiki "v omejeni distribuciji" ponudili na božični dan. "Nikoli nismo obupali nad predvajanjem Intervjuja in navdušeni smo, da bo na božični dan na sporedu v več kinodvoranah," je v izjavo za javnost zapisal direktor Sonyja Michael Lyton. Obenem je še obljubil, da "preverjajo različne platforme in kinematografe, da bi film dosegel kar največje občinstvo."