Herrmann je bil med igralskimi kolegi zelo spoštovan in priljubljen. Foto: EPA
Herrmann je bil med igralskimi kolegi zelo spoštovan in priljubljen. Foto: EPA
V seriji Midve z mamo je igral očeta glavne junakinje Lorelei Gilmore.

Kot so za TMZ povedali igralčevi svojci, je bil Herrmann zaradi tumorja na intenzivni negi v newyorški bolnišnici že tri tedne, na silvestrovo pa so se nazadnje odločili, da ga odklopijo z naprav, ki so ga ohranjale pri življenju.

Herrmann je v priljubljeni seriji Midve z mamo igral očeta glavne junakinje, Lorelei Gilmore (Lauren Graham), od leta 2000 do konca serije leta 2007. V bolnišnici ga je v torek obiskala tudi Kelly Bishop, ki je v seriji igrala njegovo ženo.

"Mi, družina Gilmore Girls, smo tako grozno žalostni in pretreseni. Za njegovo bolezen smo izvedeli šele kak teden nazaj. V ponedeljek zvečer me je poklicala Star (Herrmannova žena, op. a.), če bi si ga želela obiskati in se posloviti od njega," je povedala igralka za TVLine. "Včeraj sem ga obiskala in mu predala pozdrave od Lauren, Alexis (Bledel, ki je igrala njegovo vnukinjo, op. a.) in Amy (Sherman-Palladino, producentka serije) ... Imam toliko prisrčnih spominov na skupne čase v seriji, nato pa sva se večinoma slišala prek e-pošte. Vsem, ki so poznali Eda ali so delali z njim, se je zdel naravnost očarljiv. Vse se zdi malce temačno, kot da bi se ugasnile luči."

Herrmannu se je na Twitterju poklonila tudi Grahamova: "Moj prijatelj Ed Herrmann je bil najbolj prijazen, uglajen in nadarjen mož. Bilo mi je v čast in veselje, da sem ga poznala, njegova izguba pa hud udarec."

Bogata kariera
Herrmann je v svoji bogati igralski karieri, ki jo je preživel tudi na gledaliških odrih, leta 1976 osvojil tonyja za najboljšega igralca v broadwajski predstavi Mrs. Warren's Profession, trikrat pa je tudi upodobil predsednika Franklina Roosevelta: v Eleanor in Franklin (1976), Eleanor in Franklin: Leta v Beli hiši (1977) ter v muzikalu Annie (1982).

V zadnjih letih je nastopil v številnih TV-serijah, med njimi Zakon in red ter Dobra žena, manjšo vlogo je imel tudi v Volku z Wall Streeta, pred nekaj meseci pa je končal snemanje filma Coach of the Year, ki prihaja v kinematografe letos.

Herrmann ima z ženo Star Benson dva otroka, iz zakona z igralko Leigh Curran pa tri.