Obljubil je, da se bo vrnil, in Arnold Schwarzenegger svojo obljubo zdaj uresničuje. Foto: EPA
Obljubil je, da se bo vrnil, in Arnold Schwarzenegger svojo obljubo zdaj uresničuje. Foto: EPA

63-letni Schwarzenegger, ki je ubijalskega kiborga upodobil v treh filmskih uspešnicah in v vlogi izustil nepozabno vrstico "I'll be back" ("Vrnil se bom"), naj bi zdaj ponovil vlogo, zaradi katere je postal eden najuspešnejših in najprepoznavnejših hollywoodskih zvezdnikov.

Novica prihaja le nekaj mesecev po tem, ko se je Schwarzeneggerju iztekel drugi mandat guvernerja Kalifornije. Že februarja je napovedal, da bo spet začel sprejemati filmske ponudbe. Med drugim že razvija televizijsko oddajo in stripe, ki temeljijo na njegovem političnem vzdevku "The Governator".

Novega Terminatorja naj bi pod okrilje kakšnega hollywoodskega studia želela spraviti prav Schwarzeneggerjeva Creative Arts Agency (CAA), saj naj bi pri podjetju želeli obuditi eno najuspešnejših franšiz v zgodovini filmske industrije, piše Deadline Hollywood, ki dodaja, da za zdaj projekt še nima scenarista. Ni tudi znano, ali bo pri njem sodeloval režiser James Cameron, ki je napisal in režiral prva dva filma o Terminatorju.

Schwarzenegger je igral v treh filmih iz franšize, v četrtem, Terminator: Odrešitev (2009) v režiji McG-ja, pa je osrednjo vlogo kiborga prevzel Sam Worthington. Vsi štirje filmi skupaj so v blagajne po svetu prinesli zajetnih 1,4 milijarde dolarjev.

Schwarzenegger je življenje filmskega zvezdnika med opravljanjem dela guvernerja Kalifornije (2003-2010) postavil na stranski tir, se je pa leta 2010 pojavil v "cameo" vlogi v filmu Plačanci, v katerem so nastopili tudi drugi legendarni akcijski junaki, na primer Sylvester Stallone.