Že vrabci čivkajo: Petelinji zajtrk je ljubezenska zgodba, ki se odvija v Gornji Radgoni. Foto: Stane Sršen
Že vrabci čivkajo: Petelinji zajtrk je ljubezenska zgodba, ki se odvija v Gornji Radgoni. Foto: Stane Sršen
Marko Naberšnik
Naberšnik, asistent pri predmetu televizijska režija na ljubljanski AGRFT, je že s svojim prvim celovečercem zadel v polno. Foto: RTV SLO

Celovečerni prvenec mladega režiserja Marka Naberšnika, ki je nastal po literarni predlogi pisatelja Ferija Lainščka in v produkciji Arsmedie, si je doslej ogledalo 126.275 gledalcev (lani vključno s silvestrskim večerom 122.604), s tem pa si je film prislužil veliko zlato rolo, so sporočili z agencije Odmev, ki skrbi za promocijo filma.

Danica Ikovic s produkcijske hiše Arsmedia je za MMC povedala, da tudi v prihodnost gledajo optimistično in se v naslednjih dneh in tednih nadejajo še višjega števila gledalcev Petelinjega zajtrka, ki naj bi naraslo predvsem po zaslugi nadaljevanja predvajanja filma v multipleksih.
Po gledanosti je Petelinji zajtrk prehitel tako Pirate s Karibov kot tudi Beanove počitnice, ki sta lani edina presegla 100.000 gledalcev, in že "diha za ovratnik" Kajmaku in marmeladi, najbolj gledanemu slovenskemu filmu vseh časov, ki si ga je v kinih skupno ogledalo 155.070 ljudi. Klasiko To so gadi z nekaj več kot 110.000 gledalci pa je "Zajtrk" že pustil za sabo.

Petelinji zajtrk je od premiere v manj kot treh tednih predvajanja presegel 50.000 gledalcev, 75.000 gledalcev je presegel v drugi polovici novembra, sredi decembra je dosegel 100.000 gledalcev, 2. januarja letos pa je presegel 125.000 gledalcev, kar pomeni, da si je prislužil peto oziroma veliko zlato rolo. Zlata rola se podeljuje slovenskim in koprodukcijskim filmom, katerih gledanost v kinematografih preseže 25.000 gledalcev, velika zlata rola pa za preseženih 125.000 gledalcev.

Pohod po kinih se nadaljuje
Ste si tudi vi že ogledali Petelinji zajtrk? Svoje mnenje o filmu izrazite na forumu ali blogu.
Sicer film, ki je na oktobrskem Festivalu slovenskega filma v Portorožu dobil nagrado občinstva ter glavne nagrade za režijo in scenarij (Marko Naberšnik), glavno moško vlogo (Vlado Novak), Pia Zemljič pa Stopovo nagrado za najboljšo igralko leta, še vedno nadaljuje pohod po slovenskih kinodvoranah. V petek se tako vrača na spored na Ptuj, v Slovenj Gradec in Žiri, nadaljujejo pa se tudi projekcije v multipleksih.