Deadpool predstavlja protiutež
Deadpool predstavlja protiutež "poštenjakarjem", kot so Maščevalci: samega sebe ne jemlje resno, preklinja in skrbi predvsem za lastno kožo. Foto: Kolosej
Batman proti Supermanu - Zora pravice
Tudi na drugo mesto lestvice se je uvrstil film s kar dvema stripovskima junakoma, in sicer Batman proti Supermanu - Zora pravice. Foto: Blitz Film

Piratska različica Deadpoola se je na spletu pojavila že pred predvajanjem filma v kinematografih, ki je sicer v kinoblagajne prinesel 783 milijonov dolarjev. Film, ki sloni na stripovskem junaku založbe Marvel Comics, je dosegel več milijonov tovrstnih prenosov, poroča The Guardian, ki je lestvico nezakonito prenesenih filmov povzel po spletni strani TorrentFreak.


Franšize, priredbe, recikliranje

Tudi na drugo in tretje mesto lestvice sta se uvrstila filma s stripovskima junakoma - Batman proti Supermanu: Zora pravice in Stotnik Amerika: Državljanska vojna.

Med filmi s stripovskimi junaki sta med deseterico tistih z največ piratskimi prenosi še Možje X: Apokalipsa in Odred odpisanih. Med deseterico sta še risanka Iskanje pozabljive Dory in triler Povratnik z Leonardom di Capriem, ki je prejel oskarja za naslovno vlogo.

Na četrtem mestu se je znašel znanstvenofantastični film Vojna zvezd: Sila se prebuja, med visoko uvrščenimi sta tudi filma, ki sta nastala kot priredbi videoiger Warcraft in Independence Day: Resurgence.