Kdor se zadnji smeje ... Sandler s svojimi smešnicami vedno znova očara ameriško občinstvo. Kritiki pa v jok. Foto: EPA
Kdor se zadnji smeje ... Sandler s svojimi smešnicami vedno znova očara ameriško občinstvo. Kritiki pa v jok. Foto: EPA

Film, ki nastaja pod okriljem Netflixa, se je v težavah znašel že prejšnji mesec, saj je nekaj igralcev indijanskega rodu protestno odkorakalo s snemanja zaradi žaljivega scenarija, ki naj bi se norčeval iz kulture ameriških staroselcev, še posebej iz ljudstva Apačev, zdaj pa so tu dodatne obtožbe o rasističnem početju ustvarjalcev.

Še koža resnične Indijanke presvetla?
Kot piše Hollywood Reporter, so viri s snemanja The Ridiculous Six razkrili, da vizažisti barvajo kožo igralcev na temnejše odtenke, da bi bili "videti bolj indijanski". Za ameriške medije je trditve potrdila tudi članica igralske zasedbe Allison Young, sicer polnokrvna potomka ljudstva Navajo, kot se označuje: "Še mene so potemnili. Bila sem precej zmedena. Veliko pove tudi to, da je dal odpoved kulturni svetovalec pri filmu, ker je bil užaljen."

Komični vestern, v katerem poleg Sandlerja igrajo še Steve Buscemi, Nick Nolte in Luke Wilson, je prvi izmed štirih projektov, ki naj bi jih Sandler posnel za spletno produkcijsko hišo Netflix, od koder se še niso odzvali na aktualne obtožbe, so pa prejšnji mesec, ko je več igralcev zapustilo snemanje iz protesta, odgovorili: "Film ima besedo 'ridiculous' (v slovenščini smešen, nesmiseln, neumen; op. a.) v naslovu iz dobrega razloga: ker je takšen. Je satira vesternov in stereotipov, ki so jih utrdili, pri njem pa sodeluje raznolika zasedba, ki ni le del šale, ampak pri njej tudi sodeluje."

V bran projektu je stopil tudi nekoč slavni (kot vaniljev sladoled beli, kot nakazuje že njegovo ime) raper Vanilla Ice, ki v filmu igra pisatelja Marka Twaina: "Gre za komedijo. Mislim, da nihče ni imel kakih slabih namer. To pač ni Pleše z volkovi."