Foto:
Foto:
Husein med procesom 1. julija letos.

Rumsfeld pa je v pogovoru s prehodnim iraškim premierjem Ijadom Alavijem omenil možnost umika ameriške vojske iz Iraka še preden bo tam vzpostavljen mir.

Armitage se ne strinja z Rumsfeldom
Namestnik ameriškega notranjega ministra Richard Armitage pa je kasneje dejal, da morajo volitve v Iraku zajeti celotno državo. Dejal je, da morajo biti volitve svobodne in dostopne za vse. Ta izjava je v nasprotju z Rumsfeldovim mnenjem, po katerem na nemirnih območjih ne bi volili.

Alavi vztraja pri januarju
Iraški premier Ijad Alavi pa je v ameriškem kongresu napovedal, da bodo volitve ne glede na nasilje v državi izpeljane naslednje leto januarja.

Nasprotujoče o sojenju Huseinu
Po besedah nekega ameriškega uradnika pa je zelo malo verjetno, da bodo nekdanjemu iraškemu diktatorju Sadamu Huseinu sodili še letos. S tem je uradnik pod vprašaj postavil besede iraškega premierja Ijada Alavija, ki je začetek procesa proti Huseinu napovedal za oktober. Alavi je tudi pozval sodišče, naj čim preje začne s sojenjem. Omenjeni uradnik sicer svetuje sodišču, kjer bodo sodili Huseinu.

Dodal je, da je glede na to, da bodo med sojenjem obravnavali 25 let vladavine Sadama Huseina, malo verjetnosti, da bodo preiskave končane kmalu. Husein se je pred sodiščem, kjer so mu prebrali obtožnico, pojavil 1. julija.