Pevec Ciaran Gribbin pravi, da so se mu s pridružitvijo avstralski skupini INXS pri 35 letih uresničile sanje. Foto: ciarangribbin.com
Pevec Ciaran Gribbin pravi, da so se mu s pridružitvijo avstralski skupini INXS pri 35 letih uresničile sanje. Foto: ciarangribbin.com
Michael Hutchence
Potem, ko je leta 1997 pevec Michael Hutchence storil samomor, skupina INXS z gostujočimi ali nadomestnimi pevci ni več posegala po vrhovih glasbenih lestvic. Foto: NN

"Zagotovo sem bil njihov oboževalec. Albuma Kick se spomnim, kot bi izšel včeraj. Spominjam se, kako sem fante videl na MTV-ju in pozneje na oddaji on Joolsa Hollanda na BBC-ju. Gledal sem jih kot otrok in bil čisto navdušen. INXS so nedvomno igrali veliko vlogo v moji glasbeni izobrazbi kot nekaj, kar sem si želel postati. Zato je čudovito, da sem zdaj v skupini," se navdušuje 35-letni Gribbin v intervjuju za Billboard.

Gribbin sodeloval z McCartneyjem in Madonno
V Belfastu rojeni pevec in tekstopisec je svojo solokariero pod umetniškim imenom Joe Echo zaradi pridružitve INXS postavil na stran. Ciaran Gribbin je med drugim sodeloval tudi s Paulom McCartneyjem, Madonno in skupino Snow Patrol. Lani si je kot soavtor Madonnine uspešnice Celebration prislužil nominacijo za grammyja.

Z novim pevcem so INXS že posneli demo prve pesmi Tiny Summer (ki jo lahko poslušate na njihovi spletni strani), pripravljajo pa se na novi studijski album in turnejo, ki jih bo novembra in decembra vodila po Južni Ameriki in Evropi. "Najboljši izraz za opis koncertnih nastopov je ognjeni krst. Po eni strani sem malo živčen, po drugi pa neverjetno vznemirjen. Zame je to čudovit, ponosen trenutek. Zame je velik dosežek, da skupina, kot je INXS, verjame v moje pevske sposobnosti in odrski nastop. Zame je to uresničitev sanj, kot nekaj iz pravljice. Še vedno se zbujam tu v Avstraliji in se sprašujem 'Kako sem prišel sem?'."

Prejšnjega pevca izbrali v TV-šovu
INXS so v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja želi mednarodno slavo z albumi, kot so Listen Like Thieves, Kick in X ter z uspešnicami Never Tear Us Apart, Suicide Blonde, What You Need, Need You Tonight in New Sensation. Njihov najbolj priljubljeni član in ikona je bil pevec Michael Hutchence, ki so ga 1997 pri 37 letih našli mrtvega v hotelu Ritz-Carlton v Sydneyju. Preiskava je pokazala, da je depresivni Hutchence pod vplivom mamil in alkohola storil samomor.

Po njegovi smrti se je skupina začasno umaknila z odrov, nato pa nekaj let nastopala z različnimi gostujočimi pevci. Nazadnje se je kot pevec pri INXS poskusil Kanadčan J. D. Fortune iz Kanade, ki so ga leta 2005 izbrali v televizijskem tekmovanju Rock Star: INXS.