K uspehu knjig o Bridget Jones je prispevala tudi igralska zasedba, ki je na filmska platna preenesla zgodbo o zmedeni Londončanki. Foto: EPA
K uspehu knjig o Bridget Jones je prispevala tudi igralska zasedba, ki je na filmska platna preenesla zgodbo o zmedeni Londončanki. Foto: EPA
Zgodba o uspehu Helen Fielding se je nadaljevala tudi z izidom knjige Prebujna domišljija Olivie Joules. Foto: RTV SLO

Že po uvodni kolumni novega cikla je jasno, da bo z nami spet stara Bridget, ki jo še vedno mučijo nežna čustva do Marka Darcyja in Daniela Cleaverja ter skrbi, ker še vedno nima otroka. Fieldingova je povedala tudi, da ne ve, kako se bo zgodba razvijala, saj knjige še ni napisala do konca.

Nove težave, novi spopadi
Običajnemu razmišljanju Bridget o osebnih težavah se tokrat pridružijo še razmišljanje o terorizmu in skrbi zaradi vstopa v srednje življenjsko obdobje. Bombne napade v Londonu Bridget razume kot preizkus trdnosti svoje osebnosti oziroma preizkus sposobnosti, spopadati se s hudimi težavami.

Ne bo le nova pošiljka stare zgodbe
Čeprav bo z nami spet stara Bridget, pa Fieldingova pravi, da bo knjiga ponudila sveže branje, ki bo prineslo tudi novo Bridget. Pisateljica je namreč povedala, da se v pisanje tretjega dela o junakinji, o kateri so posneli tudi že dva filma, ne bi podala, če ne bi o njej nameravala napisati nekaj povsem novega.

Kulturna ikona mlade generacije
Londončanka, ki je postala kulturna ikona številnih sodobnih žensk, naj bi tako stopila na novo življenjsko pot, na kateri pa jo bodo spremljale stare razvade: "Bridget je še vedno stara oseba; ni se še povsem spravila skupaj, ni nehala kaditi, ni nehala piti, še vedno je na dieti, še vedno je obkrožena z istimi ljudmi."