Kultura
(4)
Letošnji izkupiček je namenjen deprivilegiranim osnovnošolcem.
Letošnji izkupiček je namenjen deprivilegiranim osnovnošolcem. Foto: Aleš Anžič/RTV SLO
Na odru se bosta zavrtela baletna plesalca Ana Klašnja in Lucas Jerkander.
Na odru sta se zavrtela baletna plesalca Ana Klašnja in Lucas Jerkander. Foto: Aleš Anžič/RTV SLO

Dodaj v

Miklavžev koncert za pomoč osnovnošolcem v stiski

Koncert bo danes ob 20. uri na prvem programu TV Slovenija
2. december 2013 ob 14:03,
zadnji poseg: 5. december 2013 ob 21:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na letošnjem že 21. dobrodelnem Miklavževem koncertu, na katerem so nastopili številnih vrhunski glasbeniki, smo zbirali sredstva za slovenske osnovnošolce, ki odraščajo v stiski. Prvi večer smo zbrali okoli 36.000 evrov.

Tradicionalno humanitarno prireditev, ki jo organizirata RTV Slovenija in Rotary Club Ljubljana, sta povezovala Tjaša Železnik in Branko Robinšak.

Letos bodo zbrana sredstva namenili slovenskim osnovnošolcem, ki zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki.

Sredstva bodo namenili kritju stroškov šolskih kosil, zunajšolskim dejavnostim, nakupu šolskih potrebščin, osnovnošolcem pa bodo z zbranimi sredstvi omogočili udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Darujete lahko na telefonski številki 01 234 15 15. Tudi med ponovitvijo koncerta, ki bo v petek, 6. decembra, ob 13.30 na prvem programu TV Slovenija.


Številni vrhunski glasbeniki

Na koncertu so nastopili vrhunski domači glasbeniki in umetniki Sabina Cvilak, Perpetuum Jazzile, Ana Klašnja, Lucas Jerkander, Vlado in Milan Kreslin, Nuška Drašček Rojko, Otroška step skupina Kazina, Simfonični orkester RTV Slovenija, Zala Kravos, Družina Kos iz Ponikve pri Žalcu, Big band Univerze v Ljubljani Akademije za glasbo, Matej Hotko, Teodor Blagojević in Simon Krečič.

Oddaja pod režijo Marjana Kučeja je nastala pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, program pa so zasnovali Danica Dolinar (urednica uredništva), Daniel Celarec (urednik oddaje), Jaka Janez Pucihar (Rotary Club Ljubljana).

<img

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
Modrijan6
# 05.12.2013 ob 11:07
Lepo, da pride med nas Miklavž......., pa tudi druge dobrodelne organizacije..., ki venomer pomagajo ne le otrokom pač vsem ljudem, ki se znajdejo v stiski. Le, kaj bi brez doborodelnih organizacij v Sloveniji pa je retorično vprašanje Ministrstvu za delo družino in socilane zadeve?????
Bivši uporabnik
# 05.12.2013 ob 20:51
RTV, kje je razvpita tarča? Ne bomo veš šimfal? Je rekla ministrica, da nam je lepo?
Stanislav Sivec
# 05.12.2013 ob 20:41
rdečinavijač, če si humorist, še ne pomeni, da si jugonostalgik. Iz katere Države prihajaš?
rdečinavijač
# 05.12.2013 ob 20:11
Lepa gesta za tiste za katere naša država ne poskrbi.
Prejšnja pa je, pa ne me zej obsojat za jugonostalgika.
Kazalo