Letošnji izkupiček je namenjen deprivilegiranim osnovnošolcem. Foto: Aleš Anžič/RTV SLO
Letošnji izkupiček je namenjen deprivilegiranim osnovnošolcem. Foto: Aleš Anžič/RTV SLO
Na odru se bosta zavrtela baletna plesalca Ana Klašnja in Lucas Jerkander.
Na odru sta se zavrtela baletna plesalca Ana Klašnja in Lucas Jerkander. Foto: Aleš Anžič/RTV SLO

Tradicionalno humanitarno prireditev, ki jo organizirata RTV Slovenija in Rotary Club Ljubljana, sta povezovala Tjaša Železnik in Branko Robinšak.

Letos bodo zbrana sredstva namenili slovenskim osnovnošolcem, ki zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki.

Sredstva bodo namenili kritju stroškov šolskih kosil, zunajšolskim dejavnostim, nakupu šolskih potrebščin, osnovnošolcem pa bodo z zbranimi sredstvi omogočili udeležbo v šoli v naravi ter številne šolske ekskurzije.

Darujete lahko na telefonski številki 01 234 15 15. Tudi med ponovitvijo koncerta, ki bo v petek, 6. decembra, ob 13.30 na prvem programu TV Slovenija.


Številni vrhunski glasbeniki

Na koncertu so nastopili vrhunski domači glasbeniki in umetniki Sabina Cvilak, Perpetuum Jazzile, Ana Klašnja, Lucas Jerkander, Vlado in Milan Kreslin, Nuška Drašček Rojko, Otroška step skupina Kazina, Simfonični orkester RTV Slovenija, Zala Kravos, Družina Kos iz Ponikve pri Žalcu, Big band Univerze v Ljubljani Akademije za glasbo, Matej Hotko, Teodor Blagojević in Simon Krečič.
Oddaja pod režijo Marjana Kučeja je nastala pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, program pa so zasnovali Danica Dolinar (urednica uredništva), Daniel Celarec (urednik oddaje), Jaka Janez Pucihar (Rotary Club Ljubljana).

<img