Kultura
()
V trgovini bodo na prodaj dela, ki jih je izbrala strokovna komisija na podlagi javnega razpisa. Foto: Facebook stran trgovine

Dodaj v

Mladi umetniki pod novo streho

Trgovino bosta vodili slikarka Maška Gala in oblikovalka Jana Troha
6. september 2013 ob 15:10,
zadnji poseg: 6. september 2013 ob 16:57
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Minister za kulturo Uroš Grilc je danes v Kristalni palači odprl trgovino mladih umetnikov, v kateri bodo poleg prodaje del našli tudi prostor za izmenjavo idej.

V trgovini bodo na voljo umetnine s področij slikarstva, grafike, risbe, ilustracije, kiparstva, fotografije, izdelovanja nakita in ustvarjanja s tekstilom. Razstavljajoče umetnike je na podlagi javnega razpisa izbrala strokovna komisija. Trgovino SiTI ARTstore bosta vodili slikarka Maška Gala in oblikovalka Jana Troha.

V trgovini, katere pobudnik je zavod Ypsilon, bodo pripravljali tudi kulturno-umetniške dogodke s poudarkom na izobraževanju, med njimi okrogle mize in debate na temo aktualne problematike na področju umetnosti, strokovna predavanja, dražbe umetnin, umetniške delavnice in razstave, predstavitve mladih avtorjev, izobraževanja na temo vlaganja v sodobno umetnost, predavanja o umetniškem trgu v Sloveniji ter modne revije.

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo