Šestkratni grammyjevec bo na ljubljanskem koncertu preigraval svoje največje uspešnice. Foto: Organizator - Kino Šiška
Šestkratni grammyjevec bo na ljubljanskem koncertu preigraval svoje največje uspešnice. Foto: Organizator - Kino Šiška

Pred kratkim je izšel njegov zadnji album Ske-Dat-De-Dat: The Spirit Of Satch, ki ga je posvetil legendarnemu Louisu Armstrongu, na odru šišenske katedrale pa bo s spremljevalno skupino The Nite Trippers preigraval svoje največje uspešnice.

Dr. John že 46 let plete glasbeno mrežo, v kateri se prepletajo bluz, R&B, rock'n'roll, funk in džez, med bogato kariero pa je svoje moči združil tudi s številnimi glasbenimi legendami, kot so Van Morrison, Aretha Franklin in Eric Clapton. Za svoje delo je bil nagrajen s šestimi grammyji, bil še šestkrat nominiran zanj in bil sprejet v hišo slavnih rock'n'rolla.

V 50. letih se je ukvarjal s pisanjem glasbe za druge neworleanške glasbenike, kot so Professor Longhair, Art Neville, Joe Tex in Frankie Ford, v šestdesetih letih pa se je odpravil proti zahodu, kjer je med drugim igral za glasbenike, kot so Sonny in Cher, Van Morrison, Aretha Franklin in The Rolling Stones, s katerimi je sodeloval pri albumu "Exile On Main St".

Prelomnico v njegovi karieri predstavlja njegov album Gris-Gris leta 1968, ki odraža njegovo edinstveno mešanico vudumistike, funka, ritma, bluza, psihedeličnega rocka in kreolskih korenin. Med vrhunce njegove kariere sodita mojstrski album Sun, Moon and Herbs (1971), na katerem sta nastopila tudi Eric Clapton in Mick Jagger, ter In The Right Place, ki je vseboval uspešnici Right Place Wrong Time in Such A Night.

Najboljši sodobni bluzovski album v letih 2008 in 2012
Leta 2008 je izdal album City That Care Forgot, s katerim si je prislužil grammyja za najboljši sodobni bluzovski album, za svoj zadnji album Locked Down, ki je izšel leta 2012 v produkciji Dana Auerbacha iz skupine The Black Keys, pa je prav tako prejel grammyja za najboljši sodobni bluzovski album.

Spodaj lahko prisluhnete nekaterim njegovim uspešnicam: