Na franšizi Seks v mestu je očitno nekaj bondovskega: nikakor noče umreti. Foto: IMDb
Na franšizi Seks v mestu je očitno nekaj bondovskega: nikakor noče umreti. Foto: IMDb
Seks v mestu
Ne mešajte si še zmagoslavnega cosmopolitana: nobena TV-mreža ali studio še ni potrdil, da bi se s projektom ukvarjali. Foto: IMDb

Igralka, ki je v noro uspešni nadaljevanki - in v za spoznanje manj uspešnih filmih, ki sta sledila - igrala newyorško modno obsedenko Carrie Bradshaw, je za agencijo Press Association potrdila, da ni nihče iz osrednje igralske zasedbe izključil možnosti, da bi posneli še kak film. "Mislim, da ni nihče rekel ne. Ne vem pa, ali gre za serijo ali za film. Vprašanje ostaja odprto in mislim, da se bo razprava nadaljevala, dokler ne pridemo do kakega zaključka."

"Absolutno vedno obstaja možnost."


Parkerjeva in njene kolegice - Kim Cattrall, Kristin Davis in Cynthia Nixon - so samske prijateljice v New Yorku za HBO-jevo nadaljevanko igrale med letoma 1998 in 2004. Vse štiri so se v svoje vloge vrnile še dvakrat, za istoimenski film leta 2008 in njegovo nadaljevanje leta 2012.

Tudi druge dame o ideji za vrnitev očitno razmišljajo: Kim Catrall (poznate jo kot Samantho) je v začetku letošnjega leta komentirala, da bi nov film "lahko bil zabaven".

Sarah Jessica Parker ima trenutno sicer že nov televizijski projekt: v seriji Divorce ima vlogo poročene ženske, ki se mora spoprijeti z razpadom svojega zakona (njen televizijski mož je Thomas Haden Church). Avtorica serije je Irka Sharon Horgan, ki je za Amazon spisala uspešnico Catastrophe.

Parkerjeva, ki je že 19 let poročena z igralcem Matthewom Broderickom, o zakonskem življenju nima idealiziranih predstav: sama je menda nekoč poznala par, ki je imel dolga leta zunajzakonsko razmerje, čeprav sta bila obenem "srečno poročena" vsak s svojim partnerjem. "Njuna zveza je bila v nekakšnem vzporednem vesolju in v resnici ni nikomur škodila," je prepričala. "Situacija me je fascinirala, ker se mi je zdelo, da ni unikatna".

"V kinu že zelo dolgo nisem videla portreta zakona, zakona srednjega razreda, zakona, v katerem živijo ljudje, ki jih vidiš na podzemni železnici ali na vlaku ali pa v sosednjem avtomobilu."