Po prvih treh romanih so bili posneti tudi filmi, zdaj pa prihaja nova knjižna poslastica. Foto:
Po prvih treh romanih so bili posneti tudi filmi, zdaj pa prihaja nova knjižna poslastica. Foto:

Dekletu z zmajskim tatujem, Dekletu, ki se je igralo z ognjem in Dekletu, ki je dregnilo v osje gnezdo se bo na knjižnih policah konec avgusta pridružil roman z naslovom Tisto, kar nas ne ubije. Larsson, ki je umrl v 50. letu, je napisal okoli 200 strani četrtega dela serije Millenium, vendar pa ne bodo vključeni v Lagercrantzev roman. Zgodba se bo še naprej vrtela okoli glavnih likov iz prejšnjih treh romanov: Lisbeth in Mikaela.

Kot je povedal Lagercrantz, soavtor življenjepisa nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, mu je Larsson zapustil niz zamisli, ki jim lahko sledi, vseeno pa bo ustvaril lastne spletke. "Nadaljeval bom njegovo zapuščino, obdržal njegove like, vendar pa moram dati tudi nekaj svojega," je napovedal. 500 strani dolg roman bo od 27. avgusta na voljo v 35 državah.

Larsson je umrl leta 2004 zaradi srčne kapi, star je bil 50 let. Njegovi trije romani, po katerih so posneli tudi filme, so dosegli 80 milijonov prodanih izvodov po vsem svetu.

Trilogija Millennium je začela izhajati šele po Larssonovi smrti, tako da avtor sam nikoli ni užival v sadovih bajnega zaslužka.