Foto:
Foto:

Tako si je mogoče ogledati šest Tisnikarjevih portretov, ki jih je na fotografije zarisal Dragiša Modrinjak. Ti dokumenti časa pa so sopostavljeni portretom različnih posameznikov, ki jih je ustvaril Tisnikar.



Desetletja poznanstva
Dragiša Modrinjak je Tisnikarja poznal precejšnje obdobje njegovega življenja. Bil je tudi avtor črno-belih fotografij ob izdaji prve Tisnikarjeve monografije iz leta 1974. Naključje pa je bilo, da se je Modrinjak srečal s slikarjem tudi na retrospektivni razstavi v Koroški galeriji likovnih umetnosti leta 1998 in ga je ob tej priložnosti tudi fotografiral. Tisnikar je le nekaj dni po tem srečanju (še pred zaključkom razstave) umrl v prometni nesreči.

Slikanje sebe z upodabljanjem drugih
"Pričujoča razstava, ki jo odpiramo v letu 2005, je tako več kot dokumentarni sprehod v čase Tisnikarjevih začetkov, saj nam mojstrska fotografija Dragiše Modrinjaka odpira še druge poglede na slikarja. Pravimo, da je Tisnikar slikal sebe tudi ob upodabljanju drugih. Tisnikarjevi portreti in portreti Modrinjaka so tako še posebej zanimiv dialog med slikarjem in fotografom. Ta dialog ni gostobeseden, zato pa je toliko bolj pomenljiv in odpira še druge razsežnosti življenja in minevanja. Je dokument časa …," so ob razstavi zapisali v Koroški galeriji likovnih umetnosti.