Julia Roberts bo v filmu verjetno odigrala vlogo zagovornice umora obtožene temnopolte medicinske sestre. Foto: EPA
Julia Roberts bo v filmu verjetno odigrala vlogo zagovornice umora obtožene temnopolte medicinske sestre. Foto: EPA
false
Viola Davis bo zaigrala medicinsko sestro, ki ji bel par zabiča, da se ne sme dotikati njunega otroka. Foto: Reuters

Po poročanju portala Deadline bosta namreč prav igralki Viola Davis in Julia Roberts v filmu, ki bo posnet po romanu Small Great Things, prevzeli glavni vlogi. Davisova, ki je ena izmed favoritinj za oskarja za stransko žensko vlogo v filmu Fences, bo igrala temnopolto medicinsko sestro, ki ji bo beli par, ki podpira ideje nadvlade bele rase, zabičal, da se ne sme dotikati njunega novorojenca. Potem ko dojenček umre, se zgodba zaplete in medicinska sestra se znajde na sodišču obtožena umora.

Po poročanju spletnega The Guardiana zgodba delno temelji na resničnih dogodkih, katero vlogo bo v filmu prevzela Julija Roberts, pa za zdaj še ni jasno, čeprav bo to najverjetneje vloga zagovornice, ki bo prevzela primer in zagovarjala medicinsko sestro.

Small Great Things sicer ne bo prva knjiga Jodi Picoult, ki bo doživela filmsko priredbo. To je že doživelo tudi njeno delo Rojena iz tvojega življenja, po kateri je bil posnet film Iz tvojega življenja. V njem je v glavni vlogi zaigrala Cameron Diaz.

Viola Davis je za film Fences letos prejela zlati globus za najboljšo žensko vlogo, leta 2015 pa je kot prva temnopolta igralka dobila emmyja za glavno žensko vlogo v seriji televizije ABC Kako se izmazati z umorom. Julia Roberts je nazadnje z Georgeem Clooneyjem zaigrala v kriminalni drami Denarne igre in komediji Garryja Marshalla Mother's Day.