Sahorniki je bil med letoma 2007 in 2011 predsednik občinske komisije za izbor najugodnejšega ponudnika vzdrževanja lokalnih cest in s tem uradna oseba. Foto: Občina Muta
Sahorniki je bil med letoma 2007 in 2011 predsednik občinske komisije za izbor najugodnejšega ponudnika vzdrževanja lokalnih cest in s tem uradna oseba. Foto: Občina Muta

Tožilstvo je Sahorniku, ki je bil med letoma 2007 in 2011 predsednik občinske komisije za izbor najugodnejšega ponudnika vzdrževanja lokalnih cest in s tem uradna oseba, očitalo, da je od samostojnega podjetnika Bernarda Bauerja novembra 2009 v zameno za zagotovitev nadaljnjega posla z občino zahteval denarno nagrado v višini dvoodstotne provizije od vsakega računa, ki ga je ta izstavil občini za opravljena dela. Tožilstvo in Bauer sta trdila, da je Sahornik od Bauerja prejel skupno 5.000 evrov.

Sahornik, ki je očitke tožilstva vseskozi v celoti zavračal, pa je v sojenju povedal, da je od Bauerja dobil 2.400 evrov in da je denar dal kupljenemu igralcu v Namiznoteniškem klubu Muta, katerega predsednik je bil, in preostalim igralcem ob doseženih uspehih v ligi.

Volitve izgubil za 58 glasov
Sojenje Sahorniku se je na okrajnem sodišču v Slovenj Gradcu začelo 25. septembra lani, tik pred lokalnimi volitvami, ki so bile 5. oktobra in na katerih je Sahornik kandidiral za župana Občine Muta ter se uvrstil v drugi krog volitev. Dva tedna pozneje ga je premagal Mirko Vošner, ki je prejel 58 glasov več.

Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu je kazenski postopek ustavilo, saj je tožilstvo, kot je razvidno iz sklepa sodišča, obtožni predlog umaknilo. Sahornik je za STA dejal, da tega ni pričakoval, je pa pričakoval oprostilno sodbo na zaključni obravnavi, ki je bila razpisana za 12. marec in je zdaj preklicana.

"Ni naključje, da se je sojenje začelo pred volitvami"
Poudarja pa, da ni naključje, da se je celotna obravnava začela ravno v času predvolilne kampanje. Glede na vse okoliščine bo, kot je še dejal, v dogovoru z odvetniki razmislil o morebitnih odškodninskih tožbah zaradi blatenja svojega dobrega imena.