Napredek od prvega ogleda konec oktobra je opazen, a na smučišču ostaja še precej dela, že ta konec tedna pa se obeta snežna pošiljka. Foto: BoBo
Napredek od prvega ogleda konec oktobra je opazen, a na smučišču ostaja še precej dela, že ta konec tedna pa se obeta snežna pošiljka. Foto: BoBo

Rezervne dele bodo Francozi začeli dobavljati takoj po prejemu dokumentov, ki so že pripravljeni na odpremo v Slovenijo, so sporočili z bovške občine.

Od prvega ogleda s konca oktobra je napredek sicer opazen, a na smučišču ostaja še precej dela, že ta konec tedna pa prihaja tudi prva snežna pošiljka, je za Radio Koper poročala Mariša Bizjak. Pogodbo med ministrstvom za gospdoarstvo in občino bo ob tem treba v prihodnjih dneh ponovno preučiti, saj je v igri tudi evropski denar iz prejšnje perspektive.

Na ministrstvu si želijo, da bi se sanacija na Kaninu uspešno končala, a so po ogledu realni. "Če je sredi novembra tako lepo vreme, je to izjema, ne pa pravilo. In če bo sneg, ne bo to višja sila, ampak bo to realnost, tako da je s tem treba računati. Kabine so na tleh, material je na poti, roki so pa pred vrati," je povedal skrbnik pogodbe z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Alojz Posedel

Previdno z evropskim denarjem
Pogodbeni rok je 31. december, saj je od 5,9 milijona evrov 3,8 milijona evrov evropskega denarja iz prejšnje finančne perspektive.
"Zadeve niso tako zabetonirane, da bi danes kategorično rekli, da bo evropski denar izgubljen, če ne dokončamo del do konca leta. Je pa po drugi strani še bolj res, da s porabo evropskih sredstev zagotovo ne gre špekulirati, ne gre pošiljati računov za dela, ki niso narejena, ali pa obljubljati nerealno," je povedal Posedel.

Zato bo na mizi ministra Počivalška poročilo o stanju na Kaninu, na podlagi katerega se bo treba odločiti, kako naprej. "Želja je, da se ta projekt nadaljuje in tudi uspešno konča, vendar je treba biti pri odločanju o pogojih, načinu, roku realen," je še dodal Posedel.

Kaj natančno to pomeni, niso pojasnili. Prav tako ni bilo odziva z bovške občine.