Na dobrodelnem koncertu so se predstavili tudi učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja. Foto: Goran Rovan
Na dobrodelnem koncertu so se predstavili tudi učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja. Foto: Goran Rovan

"Zbrana sredstva bomo porabili za nakup pripomočkov za terapijo senzorne integracije, ki je namenjena otrokom z gibalnimi, učnimi, socialno-čustvenimi, govorno-jezikovnimi in motnjami pozornosti. Pripomočki, ki jih potrebujemo, niso poceni, vendar učinkovito pripomorejo k izboljšanju stanja in razvoju otrok s posebnimi potrebami. Senzorna integracija je proces v možganih, kjer se občutki spremenijo v razumevanje." Tako so v vabilu na dobrodelni koncert med drugim zapisali na Osnovni šoli dr. Mihajla Rostoharja iz Krškega.

Dobrodelni koncert z naslovom "Spoznajmo se" so pripravili v veliki dvorani Kulturnega doma Krško. Na njem pa so poleg učencev te šole nastopili še Simbolični orkester, Gal Gjurin z violinistom Matijo Krečičem, učenci Glasbene šole Krško in skupina Ethnotrip. Prireditev je v svojem slogu vodil Tilen Artač, ki je ob koncu še zaigral na violončelu s skupino Simbolični orkester. Vsi nastopajoči so se seveda odpovedali kakršnemu koli honorarju, Gal Gjurin pa je celo izkupiček od prodaje svojega CD-ja namenil organizatorju.

Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja je bila leta 1971 ustanovljena kot posebna osnovna šola. Ta se je pozneje preimenovala, letos pa jo obiskuje 62 učencev. Na šoli izvajajo dva programa - osnovnošolski program z nižjim izobrazbenim standardom, ki traja devet let in posebni program vzgoje in izobraževanja, ki je namenjen učencem z zmerno, težjo ali težko motnjo v duševnem razvoju. Ravnateljica šole Meta Habinc je v svojem govoru na prireditvi poudarila, da imajo njihovi učenci resda posebne in specifične potrebe, vendar te ne odstopajo od siceršnjih človekovih potreb. Ob tem je še dodala: "Predvsem pa si naši učenci želijo, da so sprejeti, ljubljeni, da lahko sodelujejo v učnih in drugih programih, uživajo v krogu prijateljev in niso odrinjeni na rob družbe."

Za MMC Goran Rovan