Minister je obljubil, da bo v 10 dneh odgovoril glede obalne ceste med Koprom in Izolo. Foto: BoBo
Minister je obljubil, da bo v 10 dneh odgovoril glede obalne ceste med Koprom in Izolo. Foto: BoBo

Sestanka sta se poleg Gašperšiča, državnega sekretarja Klemna Grebenška in generalne direktorice direktorata za infrastrukturo Darje Kocjan ter županov Izole in Kopra, Igorja Kolenca in Borisa Popoviča, med drugim udeležila tudi predstavnika Darsa.

Na izolski občini so po sestanku pojasnili, da je glede uvedbe lokalnih vinjet projektna naloga narejena, do konca leta pa naj bi izvedli še študijo. Tako so ocenili, da bi lokalno vinjeto, če se izkaže za sprejemljiv model, vpeljali v letu 2017.

Če bodo lokalne vinjete na koncu res uvedene, bi lahko obalno cesto med Koprom in Izolo v celoti dali na razpolago domačinom, v nasprotnem primeru pa ostaja v igri zamisel, da bi na tej cesti uvedli izmenično enosmerni promet. Ministrstvo se je županoma glede tega zavezalo v roku 10 dni posredovati odgovore, na osnovi katerih se bosta lahko odločila, kaj narediti z omenjeno cesto.

Minister podpira novo traso ceste med Koprom in Dragonjo
Je pa zato minister Gašperšič na sestanku kot zelo pozitivno ocenil pobudo glede alternativne trase hitre ceste med Koprom in Dragonjo. Po njej bi namesto nadaljevanja hitre ceste proti Luciji in namesto zdaj načrtovane hitre ceste Koper-Dragonja izkoristili obstoječo hitro cesto do Izole, od koder bi se nato usmerili pod Barede proti naselju Bandelj, kjer bi se priključili na sedanjo cesto do Dragonje.

Projektna naloga je že bila izdelana in je v podpisu pri ministru, v zvezi z njo pa bodo sprožili tudi nadaljnje aktivnosti.