Rekonstrukcija krožišča Primskovo, ki predstavlja enega najbolj obremenjenih cestnih odsekov v kranjski mestni občini in kjer v prometnih konicah nastajajo večkilometrski zastoji, se v teh dneh končuje. Foto: Policija
Rekonstrukcija krožišča Primskovo, ki predstavlja enega najbolj obremenjenih cestnih odsekov v kranjski mestni občini in kjer v prometnih konicah nastajajo večkilometrski zastoji, se v teh dneh končuje. Foto: Policija

Na Primskovem bo zdaj drugačna prometna ureditev, vozniki pa se bodo morali pravočasno razvrstiti na pravi prometni pas. Menjave prometnih pasov znotraj krožišča namreč ne bodo mogoče in na tem tipu krožišča s fizično ločenimi pasovi tudi niso dovoljene, opozarja Simon Sušanj s Policijske uprave Kranj.

Jesen v znamenju obnov na gorenjski avtocesti

Če se bo v ponedeljek promet skozi Kranj sprostil, pa hkrati že potekajo priprave na obsežnejša dela na gorenjski avtocesti. Med priključkoma Kranj vzhod in Brezje proti Karavankam bodo preplastili devet kilometrov vozišča. Obnovljeni bodo tudi izvozi z avtoceste in uvozi nanjo iz smeri Ljubljane proti Karavankam na priključkih Kranj zahod in Naklo ter štirje kraki razcepa Podtabor.

Promet bo v tem času urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Ključno pa bo spremljati prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstiti na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bo več mogoče menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje, kar je okoli 14 kilometrov naprej.

Zaradi obnove bodo potrebne tudi popolne zapore priključka Kranj zahod v smeri Karavank, in sicer predvidoma med 9. in 30. septembrom in v isti smeri tudi priključka Naklo, predvidoma med 1. in 7. oktobrom. Na razcepu Podtabor pa so predvidene večinoma delne zapore in občasno nekajdnevne popolne zapore posameznega uvoznega ali izvoznega kraka.

Sanirali bodo še viadukta Podmežakla 1 in 2 na avtocestnem odseku med priključkoma Lipce in Hrušica v obeh smereh. Promet bo med obnovitvenimi deli urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Dela naj bi bila končana pred zimo

Dela na odsekih bo izvajala Gorenjska gradbena družba, končana pa naj bi bila še pred zimo. Dela od Kranja do Brezij bodo stala 5,75 milijona evrov, na območju Jesenic pa 1,1 milijona evrov brez davka na dodano vrednost.

Na Darsu voznike pozivajo, naj upoštevajo prometna pravila, večjih zastojev pa ne pričakujejo. Policisti bodo v kritičnih urah na terenu spremljali promet in poskušali zagotavljati maksimalno pretočnost.

Krožišče Primskovo odpirajo v ponedeljek