Sedež podjetja Hit v Novi Gorici. Foto: Radio Koper
Sedež podjetja Hit v Novi Gorici. Foto: Radio Koper

Trenutno je v Hitu 1588 zaposlenih, kar je nekaj manj kot 200 manj kot marca pred dvema letoma. Neuradno naj bi 254 zaposlenim odpovedali obstoječe pogodbe in jim ponudili nove.

Predsednik sveta delavcev Stojan Prando je po seznanitvi z dokumentom, ki ga je pripravila uprava, prepričan, da je to program presežnih delavcev.

"Izražena je bila samo namera, da naj bi prišlo do prestrukturiranja določenega dela zaposlenih. V zadnjem času oz. zadnja leta so igralnice bolj vikend orientirane in iz tega naslova se iščejo rešitve," pojasnjuje Prando.

Na vprašanje, s čim uprava utemeljuje svoje namere, je Prando odgovoril, da je "orientirana na podlagi nekaterih izsledkov, ki se kažejo v realizaciji, v nekem upadu obiska oz. realizacije."

Svet delavcev, ki ima tudi vlogo soupravljavca družbe, bo zasledoval ohranjanje delovnih mest.

"Kot svet delavcev bomo zastopali stališče, da se ohranjajo delovna mesta in da se socialni položaj zaposlenih, kot celote in kot posameznikov, ne zmanjšuje," še dodaja Prando.

Do petka prihodnji teden bodo pripravili predloge, kako konstruktivno reševati to problematiko. Nekoliko bolj pa so ostri sindikati, ki na podlagi videnega dokumenta menijo, da uprava načrtuje nesorazmerno ostre ukrepe. Pogovori med upravo in sindikati še trajajo.

HIT bo morda odpuščal