Bojan Kekec od medijev pričakuje, da bodo rezultate preverjanja njegove magistrske naloge
Bojan Kekec od medijev pričakuje, da bodo rezultate preverjanja njegove magistrske naloge "objavili tako vestno, kot so povsem neutemeljene in neraziskane obtožbe". Foto: BoBo

"Povzetek vseh objav v medijih me že vnaprej obsoja na to, da naloga ni moje delo. Ker imam svoje dostojanstvo in kot državljan Slovenije ustavno pravico do lastne integritete in varstva človekovih pravic, želim zadevi priti do dna. Ob tem gre tudi za neupravičeno diskreditacijo mentorja, zaradi medijskih objav pa je v slabi luči prikazana tudi Fakulteta za energetiko, ki mi je v tem študiju dala ogromno kakovostnega znanja," je Kekec, sicer član SDS-a, še zapisal v sporočilu za javnost.

Ob tem je še dodal, da po njegovih informacijah "kljub vsem vnaprejšnjim obtožbam" na fakulteti za energetiko niso prejeli nikakršnega uradnega zahtevka, da se očitki preverijo, zato je takšno zahtevo vložil sam. "Upam, da bodo mediji rezultate tega preverjanja objavili tako vestno, kot so povsem neutemeljene in neraziskane obtožbe," je še dodal.

Magistrsko delo "napisano" po sistemu kopiraj-prilepi?
Časopis Večer je namreč poročal o neuradnih informacijah, da je Kekčevo magistrsko delo II. stopnje bolonjskega študija sporno, saj naj bi bilo izdelano po sistemu kopiraj-prilepi (copy-paste). Pri časopisu so nato magistrsko delo, ki ga je državni svetnik aprila lani uspešno zagovarjal na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru, vzeli pod drobnogled in nato zapisali, da je "na oko v precejšnji meri dobesedni prepis iz kopice spletnih virov, čeprav naj bi bila magistrska naloga po definiciji originalno znanstveno delo, za katerega veljajo znatno višji standardi kot na primer za diplomo".

Kekec naj kar nekaj virov sploh ne bi navedel - med njimi izpostavljajo zapis o trajnostnem razvoju, ki je s slovenske Wikipedie, diplomsko delo ene izmed študentk koprske fakultete za management, ki je nastalo v istem letu kot Kekčevo delo, in nekatere spletne članke o ravnanju z odpadki.

Kekec je sicer širši slovenski javnosti postal znan, ko je članom mestnega odbora SDS-a pisno "priporočil", naj na shod Zbora za republiko, ki je potekal 8. februarja, pripeljejo najmanj tri prijatelje ali znance, pri čemer so morali sporočiti tudi njihova imena.