Koprivničani so spet oživili svetopisemsko božično zgodbo. Foto: Goran Rovan
Koprivničani so spet oživili svetopisemsko božično zgodbo. Foto: Goran Rovan
Obiskovalcem je zapela tudi Brigita Šuler. Foto: Goran Rovan

Člani Turističnega društva Koprivnica so tudi letos v Krškem predstavili božično zgodbo. Tako so uprizorili Jezusovo rojstvo in skozi pripoved, ples in glasbo čarobno predstavili večno zgodbo o Jožefu in Mariji, ki iščeta začasno bivališče, kjer bi prenočila in bi Marija lahko rodila. V svetopisemski zgodbi sodelujejo številni krajani, tudi najmlajši, ne manjka pa niti živali, od oslička do ovc.

Z božično obarvano glasbo so za lepše razpoloženje poskrbeli sestri Anja in Klara Derstvenšek, družina Sotošek, tokrat v popolni postavi, od najmlajše do najstarejšega, nastopil je otroški angelski zbor, ki je pod taktirko Sonje Bračun spremljal tudi glasbeno gostjo Brigito Šuler. Brigita je v predstavi zapela Sveto noč, po njej pa še nekaj božičnih in svojih pesmi.

Sicer pa so prizadevni člani Turističnega društva Koprivnica letos počastili 15 let svojega delovanja. Vsa ta leta so požrtvovalni krajani žrtvovali v današnjem času svoj vse bolj dragocen čas in v desetletju in pol organizirali in izvedli veliko različnih prireditev, pohodov, strokovnih ekskurzij, čistilnih akcij in še bi lahko naštevali. Njihova najbolj odmevna prireditev so zagotovo Vaške igre, ki potekajo že od samega začetka, tako da so jih pripravili že 15. Vse bolj pa so ponosni tudi na žive jaslice, s katerimi vsako leto znova popestrijo praznične dni zelo veliko obiskovalcem.

Za MMC Goran Rovan