Mojca Kucler Dolinar  je prepričana, da je bil postopek imenovanja izveden transparentno. Foto: BoBo
Mojca Kucler Dolinar je prepričana, da je bil postopek imenovanja izveden transparentno. Foto: BoBo

Dozdajšnja vodja oddelka za splošne in kadrovske zadeve Upravne enote Ljubljana Sandra Šeligo bo to vodila do imenovanja novega načelnika oziroma največ šest mesecev. Postopki za izvedbo javnega natečaja za načelnika ljubljanske upravne enote so se na notranjem ministrstvu začeli v ponedeljek, razpis pa še ni bil objavljen, pojasnjujejo na MNZ-ju.

Kucler Dolinarjeva je medtem sprejela delovno mesto, ki so ji ga na ministrstvu ponudili ob razrešitvi, in zaposlila se bo v službi za upravne enote.

Marca jo je imenoval začasni minister
Znano je, da je Kucler Dolinarjevo marca letos imenoval takratni minister za infrastrukturo in prostor, ki je opravljal tekoče posle in je bil po odhodu Senka Pličaniča pooblaščen tudi za vodenje resorja za pravosodje in javno upravo, Zvonko Černač. Njegov naslednik Gregor Virant je, še preden je Kucler Dolinarjeva nastopila funkcijo, sporočil, da bodo postopek izbire načelnika ponovili, saj okoliščine imenovanja Kucler Dolinarjeve zbujajo dvome o odprtosti in transparentnosti postopka.

Prepričana, da je bil postopek transparenten
Kucler Dolinarjeva, tudi ljubljanska mestna svetnica NSi, je prepričana, da je bil postopek imenovanja izveden transparentno in zaradi možnosti zlonamernih presoj še dodatno skrbno ter v skladu s predpisi.

Poleg nje je Černač takrat imenoval še sedem načelnikov upravnih enot, med njimi tudi nekdanjega generalnega sekretarja vlade Janeza Janše Boža Predaliča za načelnika grosupeljske upravne enote. Predaliča je Virant prav tako razrešil takoj po nastopu funkcije.