Mandarić je od leta 2015 predsednik Nogometnega kluba Olimpija. Foto: www.alesfevzer.com
Mandarić je od leta 2015 predsednik Nogometnega kluba Olimpija. Foto: www.alesfevzer.com

Stečajni upravitelj Hiše 8 Andrej Marinc je Dalmatinko prodajal z zavezujočim zbiranjem ponudb. Kot je razvidno iz sveže objavljenega sklepa celjskega okrožnega sodišča, pa je družba MM Investicije v lasti Milana Mandarića za nedokončano stavbo ponudila 4,751 milijona evrov.

Po poročanju Financ je Mandarićevo podjetje edino oddalo ponudbo, ta pa je bila nekoliko višja kot izhodiščna cena, ki je znašala 4,735 milijona evrov. Poslovnež želi po besedah njegove odvetnice Carmen Dobnik objekt dokončati v najkrajšem mogočem času in v skladu z že izdanim gradbenim dovoljenjem.

Gradnja dolgo stala
Konkretne dejavnosti se bodo lahko začele izvajati, ko bo nepremičnina v posesti kupca, trenutno pa še nimajo podrobnejših podatkov o stroških gradnje oziroma o odpravi škode, je povedala Dobnikova. Škoda je nastala, ker je nedokončan objekt več let čakal na nadaljevanje gradnje. Če bo šlo vse po sreči, pa naj bi bila gradnja končana do sredine leta 2018, je napovedala.

Dokler celjsko podjetje Hiša 8 ni finančno opešalo, mu je uspelo zgraditi tri kletne etaže, pritličje novega objekta in prvo etažo. Od takrat nedokončan skelet kazi podobo Dalmatinove ulice v središču Ljubljane, nasproti City Hotela Ljubljana.

Stavba je bila sicer zasnovana s sedmimi etažami in mansardo, v kletnih etažah pa je predviden prostor za 85 parkirnih prostorov. V spodnjih etažah je bila predvidena gradnja 11 poslovnih prostorov, v preostalih nadstropjih pa nadstandardna stanovanja.