Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Skupna vrednost naložbe znaša 9,5 milijona evrov, od tega naj bi iz državnega proračuna prejeli nekaj manj kot tri milijone evrov. Ministrstvo za zdravje je ob tem izdalo sklep o sofinanciranju projekta ob upoštevanju pogoja, da se projekt uvrsti v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022–2025.

V zdravstveni postaji Magdalena, veliki dobrih 3400 kvadratnih metrov, se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki spadajo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva, ter specialistične ambulante. V pritličje objekta bo umeščena lekarna, v kletnih prostorih pa bo obiskovalcem na voljo 30 parkirnih mest. V primeru naravnih nesreč bo v objektu mogoče prilagoditi programe.

Gre za enoto, ki spada pod okrilje javnega Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in se je prej imenovala zdravstvena postaja Tabor. Ambulante so že lani preselili v stavbo medobčinskega stanovanjskega sklada v Dvorakovi ulici in je tam tudi deloval center za cepljenje proti covidu-19. Obstoječi prostori so sicer dotrajani, zato jih bodo porušili in zgradili nove.

V Mariboru načrtujejo tudi novo zdravstveno postajo Tezno, ki pa jo bodo postavili na novi lokaciji.