Maribor
(3)
Zdenko Vinkov se je za kandidaturo odločil ob zavedanju majhnih možnosti za uspeh, a ob številnih težavah mesta in države bi bilo po njegovem slabo, če stranka ne bi imela kandidata. Foto: SSN

Dodaj v

V Mariboru znova med županskimi kandidati Zdenko Vinkov (SSN)

V Mariboru 18 kandidatov
19. oktober 2018 ob 14:26
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Kandidat Stranke slovenskega naroda (SSN) za župana Maribora bo, tako kot že dvakrat v preteklosti, Zdenko Vinkov. Ve, da ima majhne možnosti za uspeh, a bi rad nadaljeval "nedokončan proces uničenja mariborske hobotnice".

Med pomembnejšimi točkami programa Vinkov izpostavlja migrantsko problematiko v mestu, kjer se zavzema za referendum, na katerem bi občani odločali o ustavitvi priseljevanja v Maribor. Ob tem bi se zavzel za večjo varnost starejših občanov in sofinanciranje njihovega bivanja v domovih, mladim pa bi omogočil, da pridejo do stanovanj in zaposlitve v svojem mestu. Vsa javna podjetja bi združil, v njih pa zamenjal kadre, ki izvirajo iz hobotnice.

Glede velikega števila županskih kandidatov v Mariboru je dejal, da mu je všeč, da veliko ljudi sodeluje na volitvah, lahko bi jih tudi 30, vendar naj pri tem "izprašajo svojo vest, ali lahko pri tem sodeluje nekdo, ki je v preteklosti toliko škodoval mestu". Občane je zato pozval, naj dobro premislijo, koga bodo izbrali na volitvah.

Kar 18 kandidatov
Skupno se za župana Maribora poteguje kar 18 kandidatov. Ob sedanjem županu Andreju Fištravcu, ki kandidira s pomočjo podpisov občanov, se kot kandidat NLS-a, SDS-a in SLS-a za vrnitev v mestno hišo poteguje tudi nekdanji župan Franc Kangler, njun najresnejši tekmec pa naj bi bil kandidat SMC-ja Saša Arsenovič.

Županski kandidati so še Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin, ki kandidirata s podpisi občanov, Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Aleksander Kamenik (SAK), Rok Zalar (SMS Zeleni Evrope), Borut Ambrožič (SMSR), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
barezi
# 20.10.2018 ob 11:33
Tri glavne točke vseh kandidatov za župana in svetnike iz SSN:
▶️ delovno mesto za vsakega občana,
▶️ brez ilegalnih migrantov in še manj migrantskih centrov,
▶️ učinkovit in vsestranski sonaravni razvoj občine/mesta.
Lev Julius
# 27.10.2018 ob 11:33
Od vseh omenjenih kandidatov je edini pošteni Andrej Šiško ! Ničesar ne obljublja ,samo opozarja Mariborčane kam drvijo . Župani ,ki so svoje "poslanstvo" v preteklosti zaigrali ,za takšne ni prostora v MB.
Kotol
# 19.10.2018 ob 15:40
Varda vrača udarec.
Kazalo