Policija detomor še preiskuje, saj še vedno niso odkrili trupla. Foto: MMC RTV SLO
Policija detomor še preiskuje, saj še vedno niso odkrili trupla. Foto: MMC RTV SLO

Kriminalisti mariborske policijske uprave preiskujejo sum detomora, ki naj bi se pred tedni zgodil na območju Ormoža. Dejanja je osumljena 37-letna mati, ki živi še s partnerjem in tremi otroki. Kriminalisti, ki se s primerom ukvarjajo že dva tedna, pa, čeprav naj bi osumljena dejanje priznala, nadaljujejo preiskavo, saj do zdaj trupla še niso našli. Sicer pa so slovenski policisti v zadnjih petih letih obravnavali tri primere detomorov, ali bo omenjeni četrti, pa bo pokazala preiskava.

Sosede, ki tudi zaradi sorodstvenih vezi z družino dogajanja niso želeli komentirati, je tragična novica dobesedno šokirala. "To težko dojameš, da se lahko to sploh zgodi, v takem malem kraju. Če se je že kaj zgodilo, potem se naj to razišče, če se pa ni nič zgodilo, pa tudi v redu, še boljše za naš kraj," pravi ena izmed sosed.
Tri leta zapora za detomor
Sicer pa so se govorice o skrivnostnem izginotju novorojenčka v kraju širile že več tednov. "Zaradi tega smo začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in preverjanjem teh informacij. Trenutno delamo v smeri preiskovanja suma storitve kaznivega dejanja detomora," je povedal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor.

Osumljena se po neuradnih podatkih trenutno zdravi v ormoški psihiatrični bolnišnici, če jim bo krivdo uspelo dokazati, pa ji grozi do tri leta zapora.