Vodo za pitje in tuširanje bodo obiskovalci našli tudi nasproti trgovskega območja. Foto: Občina Izola
Vodo za pitje in tuširanje bodo obiskovalci našli tudi nasproti trgovskega območja. Foto: Občina Izola

ponedeljek začela nameščati sanitarije, pitno vodo in tuše, kar naj bi predvidoma trajalo tri tedne.

Na začetku ceste, blizu Rude, bosta stala pitnik in tuš, na sredini izolskega dela ceste pa bodo poleg pitne vode in tuša tudi sanitarije. Ob meji z občino Koper bodo postavljeni pitnik, pitnik za pse in tuš. Za uporabo sanitarij in tušev bo treba plačati, predvidoma 20 centov.

V času del bo na območju kolesarske in intervencijske poti zapora prometa. Kolesarji bodo torej začasno preusmerjeni na pas, namenjen pešcem, kar pomeni, da se bodo tako pešci kot kolesarji gibali po skupni površini. Ob koncih tedna bodo delo ustavili, zapora pa bo kljub temu postavljena.

Z občine Izola pozivajo k strpnosti v prometu in se vnaprej zahvaljujejo za razumevanje. Menijo tudi, da bo postavitev sanitarij, pitnikov in tušev dolgoročno pripomogla k bolj kakovostnemu preživljanju časa ob morju.

Z Občine Izola so sporočili tudi, da so na območju Rude uredili 80 parkirnih mest, kjer bo veljal naslednji parkirni režim: parkiranje bo brezplačno za čas do 12 ur z označitvijo prihoda. Na tem območju bo mogoče parkirati že konec prihodnjega tedna.

V naslednji fazi nameravajo vzdolž ceste postaviti še klopi in stojala za kolesa.

Radio Koper (po sporočilu za javnost Občine Izola)