Na bovškem letališču bo občina v okviru projekta CAN zgradila helidrom v vrednosti 740.000 evrov. Foto: Radio Koper
Na bovškem letališču bo občina v okviru projekta CAN zgradila helidrom v vrednosti 740.000 evrov. Foto: Radio Koper

Na bovškem letališču bo občina v okviru projekta CAN zgradila helidrom v vrednosti 740.000 evrov. Gre za največjo naložbo v letošnjem proračunu. Druge so povezane predvsem z infrastrukturo, je razložil bovški župan Valter Mlekuž. "Predvsem je ena večjih naložb preplastitev ceste od trga v Bovcu do Dvora. V samem središču Dvora je predvidena tudi zamenjava dotrajanih vodovodnih cevi. Potem je predvidena cesta Plužna-Podklopca. V Mišji vasi v Soči je predvidena zamenjava kanalizacije, naložba, vredna 80.000 evrov. Vodovod Vodenca je v prvi fazi, od Bovca do Farme. Drugi korak, od Farme do Kampov bomo izvedli naslednje leto," je povedal Mlekuž.

Naložbe so želeli čim bolj porazdeliti, pri tem pa so pazili, da se občina, čeprav je letos od države dobila okoli 300.000 evrov manj, ne bo zadolževala.

Sicer pa si želijo obuditi tudi projekt daljinskega ogrevanja z lesno biomaso. Zanj so načrte pripravili že leta 2009. Takrat bi se na ogrevanje priključila tudi hotel Alp in Kanin, a ker sta trenutno prazna in se še ne ve, kakšna bo njuna usoda, so pripravili nov predlog. Daljinsko ogrevanje bi imeli objekti, ki so v lasti občine. Ena izmed prednosti tovrstnega ogrevanja v Bovcu je tudi ta, da ima občina v lasti veliko gozda, tako da bi les dobili ceneje, kot pa če bi ga morali kupovati. A najprej je treba ugotoviti, ali je projekt ekonomsko upravičen, šele nato bodo občinski svetniki odločili, ali ga bodo tudi izpeljali.

Lea Kemperle, Radio Koper