Staro mestno jedro Krškega je za en večer spet oživelo. Foto: Goran Rovan
Staro mestno jedro Krškega je za en večer spet oživelo. Foto: Goran Rovan
false
Predstavili so tudi šest nekdanjih državnih prvakov v spidveju. Foto: Goran Rovan

Na Cesti krških žrtev so se na treh mestih predstavili plesalci, glasbeniki, športniki in drugi. Nastopili so: mažoretke Mažoretnega kluba Baton, Pihalni orkester Krško, Big Band Krško, harmonikarji Tonija Sotoška, plesalci Plesnega kluba Lukec in Plesne šole Anika, predstavili so se športniki Športnega društva Posavje, prikazali so skupinsko vadbo Vitanova in Brainobrain programa za otroke, izvedli pa so tudi flash mob plesno točko.

Ker je bil ta konec tedna v znamenju spidveja, so pripravili tudi pogovor z nekdanjimi šestimi državnimi prvaki v tem športu. Tega je vodil velik poznavalec tega motošporta Franci Tomažič. V pogovoru so sodelovali: Ivan Molan, Evald Babič, Krešo Omerzel, Gerhard Lekše, Jože Žibert in Zvonko Pavlic. Ob tem je bila v bližnji Valvasorjevi knjižnici na ogled tudi zbirka "Speedway v Krškem".

Postavili so tudi stojnice s hrano, kjer so se med drugim predstavile članice Aktiva kmečkih žena Krško polje, Rock biker bar cafeja in številni drugi, v gostilni Murko pa so obiskovalcem ponujali tudi brezplačne kremne rezine. Najbolj obiskan pa je bil tovornjak, v katerem so pripravljali dobrodelni Ferfud, katerega izkupiček gre tudi za humanitarni projekt Botrstvo.

Goran Rovan, TV Slovenija